Trajektorijos Taurė 2022

Tuesday, February 8, 2022

Trajektorijos Taurė 2022

Praėjusį šeštadienį vyko pirmasis šiais metais pilnavertis reitinginis turnyras Trajektorijos taurė 2022. Užbėgdamas už akių pasakysiu, kad mūsų šlovingojo “Vilniaus legionas” klubo atstovai netapo nugalėtojais nei vienoje kategorijoje, bet norinčių buvo kaip niekada daug. Merginas atstovavo tik Eglė, bet vyrukų atvažiavo net 13. Skaičius džiugina ir tikėkimės, kad jis dar augs. Iš viso varžybose rungėsi 106 vyrai ir 18 moterų.

Įpatingai nusipelnė paminėjimo pirmą kartą reitinginėse dalyvavę klubiečiai Gintautas Venckevičius, Darius Mitras ir Juozapas Bernatavičius. Pirmas blynas gavosi šiek tiek svilstelėjęs, bet tikimės, kad neatmušė noro pabandyti dar ir dar. Beje Juozapas grupėje patiesė Giedrių Veiverį, kuris strėles mėto nuo Tunguskos meteorito kritimo laikų.

Geriausius rezultatus pasiekė Eglė Galdikaitė ( 5 vieta), ketvirtfinalyje nusileidusi Jolitai Drąsutienei ir, kylanti mūsų klubo žvaigždė, Laimonas Kiniulis ( 9 vieta), šešioliktfinalyje patvarkęs Mantą Petkevičių (4-0) ir kietąjį Kęstutį Žuką (4-2), bet aštuntfinalyje gana netikėtai krito nuo tikrai aplošiamo Arvydo Kvedaro (0-4). Kame reikalas? Demonai galvoje?!

Septynioliktą vietą su kitais žaidėjai dalijas Gintaras Jarmalavičius ( tikimės, kad grįžtantis lygis pasiliks ilgam), Arūnas Grikšas ( pademonstravęs stabilų, užtikrintą žaidimą) ir Pavel Borovskij, kuris, po gana ilgos pertraukos, vėl grįžo į “tiesos kelią” ir rodo stabilumą. 33 vietą nugriebė Valdas Račys, bet tikrai galėjo siekti ir septynioliktos.

Neapsėjome ir be nesėkmių. Kažkokiu tai stebūklingu būdu, stabiliai aukštus rezultatus rodantis Mantas Steponavičius, neišėjo iš grupės. O gerbiami, bet jau pravėsę, klubo veteranai Arūnas Baliukonis ir Erikas Mačiūnas nesugebėjo laimėti nei vieno grupių mačo ir, nebijokime to žodžio, gėdingai pasitraukė iš varžybų jau po pirmo etapo. Laikas rimtai pastreniruoti, gerbiamieji!

Beje šio turnyro metu buvo sužaistos pirmos 2022 m. tarpklubinio turnyro rungtynės. Mūsų klubo kamanda 9 - 5 nusileido Kretingos Topui. Gali būti, kad komandos formavimo principus reikėtų išdiskutuoti ir gal būt keisti, nes realiai komandai neatstovavo “šiai dienai” stipriausi žaidėjai, o taip turėtų būti, jei siekiame taurės.

Primenu, kad sekančios varžybos jau už nepilnų dviejų savaičių Garliavoje, smiginio guru Dariaus Labanausko tėvonijoje, o ten, kaip suprantate, privalėsime parodyti iš kokio molio esame drėbti…

Specialusis “Vilniaus legiono” korespondentas A. Bigfish