Toks įdomus šeštasis VILNIAUS LEGIONO etapas.

Friday, February 11, 2022

Toks įdomus šeštasis VILNIAUS LEGIONO etapas.

Covido nustekentais, 2022 metais po Kristaus, vasario 9 dieną įvyko eilinis reitinginis Vilniaus legiono turnyras. Džiugu paminėti, kad susirinko net 24 klubiečiai ir svečiai. Dabar vienintelis klausimas: kaip šią kiekybę paversti kokybe? Atsakymas yra! Jį dar dvidešimto amžiaus pradžioje suformulavo perversmo Rusijoje organizatorius, Vokietijos agentas, Vladimiras Ulijanovas, pravarde Leninas. Jis skamba taip: „Žmonai sakai, kad eini pas meilužę, meilužei sakai, kad lieki pas žmoną, o pats stoji prie taikinio ir treniruojiesi, treniruojiesi ir dar kartą treniruojiesi!“

Na, gana nemokamų patarimų, pereikime prie esmės.

Pogrupiai buvo paskirstyti pagal reitingą, žaidėme iki trijų laimėtų legų, iš grupės išeina du.

Pirmame pogrupyje kaktas surėme dabartiniai „Žvėrys“. Kaip ir reikėjo tikėtis pirmu, nors ir nelengvai, tapo Laimonas, antru Gintaras Jarmalavičius, Vygintas pademonstrabo brandų smiginį, bet apmaudžiai pralaimėjęs vienodais rezultatais 2-3 lyderiams, jau nešoko ant Arūną G. rago ir liko ketvirtas.

Antrame pogrupyje šlifuodamas naują metimą, nes ankstesnį pamečiau ( Buvo geras! Tiesa, niekas neradot?), nugalėjau aš. Pavelas – stabilus ir visiems pavojingas išsiveržė antras. Mantas išsibalansavęs – trečias, Juozapas, nors ir atliko keletą neblogų metimų - ketvirtas.

Trečiam pogrupyje vyko tikra Titanų kova. Erikas prie jų neprisiskaito, todėl liko ketvirtas. Gediminas, Valdar Račys ir Juozas Ž. Surinko po du taškus ir tik legai lėmė, kad vietos pasiskirstė atvirkštine tvarka nei juos paminėjau. Vertas paminėjimo dabartiniu metu aukščiausias klube uždarymas nuo 148, kurį elegantiškai atliko Juozas Žuraulia. Kažkas vis dar bręsta…

Ketvirtame pogrupyje visus sudaužė Vidmantas, o Paulius, per vakarą įmetęs du maksimumus ir rėkęs taip, kad vos atlaikė sovietinio „bombiako“ gelžbetonis, prasibrovė į antrą vietą. Giedrius – trečias, Gintautas – četviortyj.

Penktam pogrupyje dominavo Liudas Ž.,  uždaręs 19 strėle ir įmetęs 180, laimėjo prieš visus 3-0. Valdas Raudonius, užsidarinėdamas per bulių, tapo antras. Lina, parodžiusi  charakterį (2-3, 0-3, 3-1), liko trečia, o Kęstutis išvažiavo namo anksčiau.

Šeštam pogrupy netikėtai susirinko labai įdomi stiprių žaidėjų kompanija. Paskutiniu metu stabiliai gerą žaidimą demonstruojantis Tadas. Retas svečias, bet įgudęs pataikytojas – Mantas Šepetys, naujokas, todėl paslaptingai pavojingas  - Titas ir po labai ilgos pertraukos į smiginį nusprendęs grįžti  - Jevgenij Judin, geriau žinomas, kaip Ženia. Atkreipkite dėmesį į visus šiuos vyrukus, nes ateityje su visais jais bus ašarų ir dantų griežimo. O tą vakarą skaičiuojant legus į tolesnį etapą išėjo Mantas Š. ir Tadas, Ženia liko trečias, o visų nuskriaustas Titas pasijuto laisvas.

Pirmoje atkrintamųjų stadijoje viskas vyko maždaug prognozuotai ir natūraliai, išskyrus tai, kad Paulius Radžvilas nesilaikė žodžio manęs nekankinti ir išspyrė mane iš tolimesnės kovos, o Juozas Žuraulia pradėjo savo benefisą ( ką sakiau grupės apžvalgoje? gal jau ir pribrendo?).  Vienas atkaklus pusfinalis Laimonas – Vidmantas 3-2, kitame Juozas Ž. atkeršijo už mane Pauliui R. 3-1. Finalas vertas žodžio „didysis“ Laimonas – Juozas Ž. 4-3. Vidmantas- trečias. Paulus R. - ketvirtas. Sveikinam nugalėtoją ir prizininkus.

Tiek žinių šiai valandai. Beje kur dingo Nauris? Be jo tuštoka…

Specialusis korespondentas A. Bigfish