Žaidimu, o ne žodžiais, mes Vasario 16-ąją švenčiam! 7-asis Vilniaus legiono etapas

Thursday, February 17, 2022

Žaidimu, o ne žodžiais, mes Vasario 16-ąją švenčiam! 7-asis Vilniaus legiono etapas

1918 m. vasario 16 dieną Vilniuje susirinko 20 vyrų ir nuveikė Lietuvai didelį ir gerą darbą. Nuo to laiko turim ką švęst.

Su Lietuvos valstybės atkūrimo diena, mieli Kolegos!

Lygiai po 104 metų Vilniaus legiono ir jų svečių susirinko 19. Gal to vieno pritrūko, gal nusiteikimas ar vieta buvo ne ta, bet jausmas toks, kad po 104 metų nuo dabar, niekas neprisimins ką mes ten nuveikėm ir kokia iš to nauda Tėvynei…

Bet, kad nepamirštume jau dabar ( ką jau kalbėt po 104 metų), keliais žodžiais aprašysiu koks veiksmas vyko “Darts Biliards” bombiake vasario 16 d. Kadangi mūsų buvo nei šioks nei toks skaičius, tai ir sistema buvo panaši. Keturi pogrupiai po 4, penktas – 3, išeina po tris geriausius ( penktas pogrupis galėjo mesti monetą) iki 3 laimėtų legų.

Mano lengva ranka traukti burtai lėmė, kad pirmas pogrupis visiems, kurie jame nežaidė, patiko.  Jame susikovė Laimonas, Titas, Liudas Ž. ir Jūsų nuolankus tarnas. Prisipažįstu, pradėjau maksimaliai susikaupęs ir nesulaukęs tinkančio lyderiui pasipriešinimo, laimėjau prieš Laimoną 3-0, o po to jau nebe taip užtikrintai prieš Titą ir Liudą. Laimonas susikaupė ir nugalėjo Titą bei Liudą. Liudas bandė gelbėtis, bet  Titas atsilaikė 2-3. Buvo akivaizdu, kad ir Titui, ir Liudui pritrūko vidinės ramybės žaidžiant. Vienas naudojo daugiau nei reikia totoriškos nenorminės leksikos, o antras švaistė strėles į taikinį, lyg ne jis, o jie būtų kažkuo kalti… Susitvarkę galvas, šie jaunuoliai gali būti labai pavojingi… Beje, Titas nuo vakar Legiono narys. Sveikinam!

Antrame pogrupyje trys V. ( Valdas R., Vygintas ir Vidmantas) skriaudė Liną. Vidmantas - stabilus ir pelnytai visus nugalėjo, Valdas R. skynė dvi pergales, o Vygintas liko trečias.

Trečias pogrupis buvo pakankamai lygus, bet “baby face killer” Paulius sutvarkė visus, Arūnas G. nugalėjo Giedrių S. ir Vitalijų, o Vitalijus nurungė Giedrių.

Ketvirtame pogrupyje Rugilė neatsilaikė prieš “rimtus dėdes”( Tadą, Eriką ir Gediminą), bet matant jos norą, kantrybę, darbą ir užsispyrimą, esu tikras, kad ateityje iš jos išaugs puiki smiginio žaidėja, o ir gyvenime tokios savybės labai pravers, beje, ir skaičiuoja ji puikiai. Pogrupį laimėjo vis galingiau atrodantis Tadas, Gediminas iškovojo dvi pergales, o Erikas įsitvirtino prizinėje trečioje vietoje.

Laimingieji iš penkto pogrupio monetos nemetė ir labai neįsitempdami nutarė dėl viso pikto pamėtyti strėles. Valdas Račys patiesė Gintarą J. 3-0 ir nelengvai  nugalėjo Juozą Ž. 3-2. Lemiamam grupės mače Juozas  sudraskė Gintarą 3-0, bet, kaip pamatysite vėliau, apie Gintaro pajėgumą tai nieko nebyloja…

Atkrintamosiose vyko bekompromisė kova, įtampa lyg prie Ukrainos sienų… Vygintas 3-1 pasistengė prieš Arūną Grikšą, Valdas Račys, siautėjęs pogrupyje, krito 1-3 prieš Vitalijų, Titui nebuvo lengva prieš Tadą 3-2, Paulius paskutiniu metimu 3-2 išsisuko nuo Eriko gniaužtų, Juozas Ž. pasismagino su Valdu R. 3-0, Laimonui nebuvo kur dėtis, todėl 3-0 prieš Gediminą, Gintaras J. atsigavo ir perlaužė Vidmantą 3-2.

Be kovos praėjęs aštuntfinalį, gavau pažaist ketvirtfinalyje ir iš to džiaugsmo numušiau Vygintą 3-0, kuris tikrai neparodė visko ką moka. Kitoje poroje Titas po atkaklios kovos palaužė Vitalijų 3-2. “Sužvėrėjęs“ Juozas Ž. nubuldozeriavo Paulių 3-0, o įsibėgėjęs Gintaras J. nepaisė lyderio autoriteto ir iš tolimesnės kovos pašalino Laimoną 3-1.

Pusfinalyje Titas gerais metimais parodė norą atsirevanšuoti prieš mane už pralaimėjimą grupėje, bet sukandęs dantis atsilaikiau 3-1.

Kitame pusfinalyje trilerį iškentė ir pergalę 3-2 išplėšė nesustabdomas Juozas Ž. prieš  Gintarą J.

Finale susikibome su  Juozu.  Pradžioje buvau pasiustas į lengvą nokdauną, kai Juozas elegantiškai, be matomos įtampos, išsiveržė į priekį 2-1. Teko susiimti ir, tik su sėkmės deivės Fortūnos pagalba, išsikapanojau 4-2. Po žaidimo į mano tiesų klausimą, kodėl su tokiu geru žaidimu nevažiuoja į Garliavos varžybas, Juozas su nepameluotu dzūkišku kuklumu pasigyrė, kad dar nesijaučia pasiruošęs, bet išsitarė, kad užsiregistruos sekančioms… Niekas už liežuvio netraukė, bet tvirtas jotvingio žodis krito. Teks sukaupti narsą ir jo laikytis:)

Mažajame finale nuoskaudą, dėl apmaudžios nesėkmės pusfinalyje, Gintaras J. išliejo ant Tito, taranavęs jį 4-1.

Tai tokios tokelės. Džiugiai nuteikia per vakarą pasiektų pasiekimų kiekis.  Septyni 180! Du uždarymai 17 strėle! Trys buliai! Gal jau kiekybė pereina į kokybę? Atsakymą gausime šeštadienį varžybose Garliavoje. Klubo garbę atstovaus nauju principu sudaryta komanda: Laimonas, Arūnas B., Gintaras J. ir Arūnas G.

Specialusis korespondentas A. Bigfish