(NE)EILINIS REITINGINIS. GARLIAVA 2022.02.19.

Monday, February 21, 2022

(NE)EILINIS REITINGINIS. GARLIAVA 2022.02.19.

2022m. vasario 19 dieną  išpampusiomis nuo adrenalino ir kitų tonizuojančių medžiagų kraujagyslėmis į Garliavą rinkosi visos Lietuvos smiginio meistrai pakovoto dėl  Kauno rajono mero taurės. Atrodytų eilinės reitinginės varžybos, bet ypatingo pipiriuko joms pridėjo Dariaus Labanausko, visų laikų geriausio Lietuvos smiginio žaidėjo, dalyvavimas. Aišku tiems, kurie svajojo apie aukščiausią poziciją teko savoms svajoms prikirpti sparnus, bet visiems kitiems galimybė vien būti vienoje patalpoje su Dariumi, stebėti jo žaidimą, o ypač palaimintiems, dar ir sužaisti su smiginio guru, buvo lyg antros Kalėdos metuose. Du iš tokių laimingųjų buvo mūsų klubo nariai Arūnas Grikšas ir Liudas Žuraulia, kurie laimei ar nelaimei pateko į penktą grupę kartu su abiem būsimais finalininkais Daliumi ir Ugniumi, todėl nenustebsite jei pasakysiu, kad nei Arūnas G. nei Liudas Ž. į atkrintamąsias nepateko. Gaila, bet Arūno įspūdžių nespėjau paklausti, o štai Liudas švietė lyg sidabrinis doleris, tryško pozityviom emocijom ir, kaip jam atrodė, subtiliai bandė nukreipti mano mintis į būsimos varžybų apžvalgos didingumą ir svarbą ateinančioms kartoms. Tegul jo pastangos nenueina vėjais - Liudas šaunuolis, nesuskydo, buvo susikaupęs ir pakylėtas vienu metu, sužaidė su Dariumi savo žaidimą ir net turėjo sveiko įžūlumo įmesti jam 180. Super!

O dabar apie kitų legionierių nuotykius Dariaus Labanausko gimtinėje. Į varžybas atvažiavo 16 legionierių - 5 merginos ir 11 vyrukų.

Komandinio turnyro rėmuose susikovėm su Elektrėnų Dubliu ir, ką čia slept, prašikom 9-5. Neturiu ką pridėt. Matyt trūksta “musyse” talentėlio:(

Asmeninėse varžybose rimčiausiai iš visų pasirodė Eglė Galdikaitė, kuri žaidė finale ir tik po labai atkalios kovos 3-5 į pirmą vietą praleido Lietuvos smiginio mohikanę Astą Juknienę. Grupėje Eglė “sudraskė” visas priešininkes , o stipresnio pasipriešinimo sulaukė tik pusfinalyje iš Sandros Rimkevičiūtės, bet išplėšė pergalę 4-3. Beje mūsų Eglužė uždarė legą 123 strėlyte, geriausiai iš visų dalyvavusių moterų. Ne vienas ten dalyvavęs vyrukas gali apie tai tik pasvajoti…

Pagyrimo verta Kamilė Raišytė, kuri, jei neklystu, varžybose dalyvaudama pirmą kartą, grupėje laimėjo dvi pergales iš keturių ir galutinėje rikiuotėje užėmė 9 vietą.

Jaunosioms legionierėms Olivijai Atraškevič, Milenai Dziatlovskai ir Rugilei Bertašiūtei pasisekė mažiau, jos atkakliai kovojo, pergalių nepasiekė, bet už tai pasisėmė neįkainuojamos patirties.

Tarp vyrų sužibėjo Marijampolės legiono atstovai Lukas Tumėnas ir Povilas Bulota. Matyt ne veltui darbe kartu laiką leidžia. Lukas 10 grupėje turėjo reikalų, bet tvirta ranka 4-2 patiesė Darių Zubą ir 4-3 Artūrą Galdiką. 9 grupėje Povilas susitvarkė su startiniu jauduliu ir laimėjo prieš Tadą Neverovičių 4-3, o po to, jau lengviau, apžaidė Marių Zdanauską 4-1. Abu iš grupių išėjo pirmais numeriais.

Aš pats koviausi 14 grupėje. Pavyko suvaldyti jaudulį ir susikaupti, todėl nepasakyčiau, kad paprastai, bet du kartus laimėjau 4-0 ir išėjau pirmu.

1 grupėje Mantui Steponavičiui išeiti iš grupės sutrukdė pralaimėjimai  dviems skirtingiems Martynams iš Trajektorijos. Tai ženklas, kad Mantui jau laikas susirūpint savo strėlyčių trajektorijomis…

3 grupėje Valdas Račys pakliuvo į panašią situaciją kaip ir Mantas, bet jis du kartus pralaimėjo tam pačiam Egidijui iš Stadiono 4-0 ir 3-1. Egidijau atsargiai, Valdas turi gerą atmintį! Beje, nežinau ar Valdą tai paguodė, bet paguodos turnyre jis užėmė antra vietą, gaila taurės už tai neduoda…

4 grupėje mūsų prezidentas ( nemaišyti su aukštu ir gražiu) Erikas startavo dviem pergalėm ir tik dėl pirmos vietos dėsningai nusileido Artūrui Dundai, o dėl antras, tikrai apmaudžiai, Edvardui “Slowmotion” Stasaičiui 2-3.

12 grupėje Gintaras Jarmalavičius,  4-3 nugalėjęs Andrių Miežinską, žūtbūtinėje kovoje dėl pirmos vietos grupėje susikirto su Tomu Šakiu.  Po žvėriškai atkalios kovos, kurios metu Tomas elgėsi, kaip čia minkščiau pasakius, kaip Tomas įprastai elgiasi, pergalė Gintarui išslydo iš rankų. Demoralizuotas Gintaras po ilgos, tikrąja to žodžio prasme, kovos pasidavė Pauliui Sidabrui 0-3 ir liko trečias.

13 grupėje dviem ne lengvom pergalėm puikiai pradėjęs Paulius Radžvilas, dėl pirmos vietos krito prieš Robertą Kasperavičių, o dėl antrosios apmaudžiai 2-3 prieš Martyną Daukantą.

16 grupėje pirmas pasėtas dabartinis mūsų klubo lyderis ir didžioji viltis, atsidūręs po vienu stogu su Dariumi Labanausku, nesuvaldė emocijų ir du kartus gana skaudžiai pralaimėjęs 0- 4 Mindaugui Martinkui ir 3-0 Gyčiui Jasenauskui  iš tolimesnių varžybų pasitraukė.

Vienoje šešioliktojoje finalo Povilas 4-1 susitvarkė su Egidijumi Kriščiūnu, aš atkeršijau už Eriką Edvardui “Slowmotion” Stasaičiui 4-1, Lukas 4-0 nepaliko vilčių Martynui Tomaševičiui.

Aštuntfinalyje Povilas labai, labai, labai apmaudžiai pralaimėjo Mantui Jančiauskui 3-4 ( teks treniruotis uždaryti 24). Aš turėjau pripažinti Arūno Čiplio pranašumą 4-1. Mečiau neblogai, tiesiog Arūnas Č. metė stabiliau. Lukas sutvarkė formalumus su Tadu Neverovičiumi 4-1.

Likęs vienas ketvirtfinalyje, Lukas dar spėjo atkeršyti už mane, asfalto volu pervažiuodamas,  Arūną Čiplį 4-2, ir viename iš legų didmeistriškai  uždarydamas 160. Deja, bet pusfinalyje jau neužteko jėgų, o gal sėkmės, prieš Ugnių 2-4.

Niekas turbūt nenustebo, kai finalą laimėjo Darius Labanauskas 5-0 prieš Ugnių. Iš šono žiūrint susidūrė dvi stichijos: Ugnius, kaip sufleruoja vardas, degė ryžtu, liepsnojo energija, kaito iš vidaus susikaupimu ir tikėjimu, bet šis aistros nugalėti uraganas atsitrenkė į ramų, užtikrintą, solidų Dariaus talento vandenyną ir užgeso… Finalą buvo malonu stebėti. Ačiū. Pagarba Ugniui! Visakeriopos sėkmės Dariui!

Turnyro organizacija paliko gerą įspūdį, nebuvo didelių nesklandumų ar vėlavimų. Gal vis tik pritrūko pastangų suorganizuoti papildomus 8 taikinius, kad grupių varžybose nereikėtų taikyti dviejų minusų sistemos, ji netobula. “Dopingo” vartotojai gana sėkmingai buvo užmaskuoti tribūnose ir  beveik negadino bendro vaizdo. Esu prieš alkoholio vartojimą varžybų metu, bet mielai po jų būčiau pakėlęs taurę į Artūro Dundos sveikatą, juk ne kiekvieną dieną gali gyvai stebėti kaip legas uždaromas 10 strėle.

Iki sekančių malonių susitikimų prie taikinių.

Specialusis korespondentas A. Bigfish