SUSITIKOME PRIEŠ KARĄ. 8 "Vilniaus legiono" etapas

Thursday, February 24, 2022

SUSITIKOME PRIEŠ KARĄ. 8 "Vilniaus legiono" etapas

Vilniaus legiono aštuntasis turas įvyko banditiško Rusijos įsiveržimo į Ukrainą išvakarėse. Žmogžudys Putleris šėlsta savo kėgėbistinėje ekstazėje. Ukraina kovoja ir nugalės. Slava Ukraini!

Mes dar iki karo taikiai susikovėme prie taikinių. Susirinko 25 legionierius ir svečiai. Kiekybė džiugina. Pagal reitingą pasiskirstėm į šešis pogrupius. Į atkrintamąsias išėjo du geriausi (nors nebūtinai) iš pogrupio.

Visų pirma dvi geros naujienos:

1.  Grįžo Nauris!

  1. Grįžo Gintaras Tumėnas!

Antra - dvi blogos naujienos:

  1. Nauris nesitreniravo, bet ketina, o tai ateityje mums visiems nieko gero nežada.
  2. Gintaras T. treniravosi  ir tai mums nieko gero nežada jau dabar.

Realūs sprendimai tik du:

  1. Bėgti.
  2. Bėgti prie taikinių.

Išvadas pasidarykit patys.

Pirmame pogrupyje saugiai susispietė šiųdieniniai titanai: Laimonas, Arūnas B., Gintaras J., Arūnas G., Pavel. Žaidėm prie dviejų taikinių, tai kapotynės vyko intensyviai, nelabai nutuokiant kas pirmauja, o kas atsilieka, kam koks rezultatas palankesnis. Labiausiai nepasisekė Arūnui G., kuris su viena pergale liko penktas, nors tiek man, tiek Pavel pralaimėjo tik po 2-3. Gintaras J., Pavel ir Laimonas surinko po dvi pergales ir skaičiavo legus. Pavel santykis pasirodė geriausias. Paskutiniame pogrupio mače su manimi, Laimonas galėjo pagriebti antrą vietą, bet pralaimėtas vienas vienintelis legas nubraukė visas pastangas. Pirmas iš pogrupio išėjau aš be pasiekimų, o štai likęs ketvertas primetė viskio velnio, ypač pasižymėjo Gintaras J. -  ir 180, ir 18, 19 strėlės, ir -106. Tiesiog Taklioji Ranka apačių draugas.

Antrame pogrupyje susispietė vis dar perspektyvusis jaunimas:  Paulius, Valdas Račys, Mantas ir Vidmantas. Valdas R. parodė charakterį ir nelengvai bet laimėjo visus mačus. Mantas tapo antru dėl geresnio legų santykio . Vidmantas laimėjo rašymą, o Paulius gavo visą glėbį patirties.

Trečiam pogrupyje tikra titanų ( kol kas tik pagal stotą) mėsmalė. Vyrai iš stuomens, ir iš liemens kibo vienas kitam į atlapus ne juokais. Tvirčiausi pasirodė Tadas ( pirma vieta pagal legus) ir Gediminas ( antra vieta analogiškai)susirinkę po dvi pergales, o Nauris ir Juozapas, irgi pagal legus, pasidalino 3 ir 4 vietas. Matėme posakį „Svarbu ne ūgis, bet smūgis“ gyvai.

Ketvirtas pogrupis priglaudė Giedrių S., Gintautą, Valdą Raudonių ir Titą. Pateisindamas savo, kaip kylančio, perspektyvaus žaidėjo vardą Titas nušlavė visus tris varžovus. Beje, Titas nebeviltiškai atrodė ir per turnyrą Garliavoje. Šioks toks stabilumo trūkumas sutrukdė pakovoti dėl antros vietos grupėje, bet tai maža bėda, nes rezultatas ateis su patirtimi. Valdas R. nesunkiai pasiėmė dvi pergales, Gintautas – vieną, o Giedrius buvo priverstas anksti baigti žaidimą.

Atvirai pasakysiu, nežinau kas įvyko penktame pogrupyje, nes nenusifotografavau lentelės, o Erikas, paskendęs reikaluose, man jos neatsiuntė. Iš atkrintamųjų lentelės matau tik, kad pirmu išėjo Gintaras Tumėnas, o antra( malonus siurprizas) - Lina.

Šeštas pogrupis  – mistiškoji Tarkovskio „Zona“. Jame žaidė du paslaptingi nepažystamieji  Šarūnas ir Rytis, retai pasirodantis, todėl nenuspėjamas  Mindaugas V. ir viena iš moterų smiginio Lietuvoje lyderė Algina (sportinė forma nežinoma?). Mindaugas ne be įtampos laimėjo visus tris susitikimus, likusieji trys sukrapštė po vieną pergalę ir skaičiavo legus. Algina ir Rytis surinko identišką legų santykį, bet Algina prasibrovė į atkrintamąsias, ne buvo laimėjus prieš Rytį. Šarūnas, nors ir įmetęs 180, liko ketvirtas. Žodžiu, naujokai stebuklo nesukūrė, buvo emocingi ir atrodė mėgavosi procesu. Tikimės vėl juos pamatyti klube.

Aštuntfinalyje Algina neatsilaikė prieš Gediminą 1-3, Mantas kapituliavo prieš Gintarą T. 0-3, Pavel  nepagailėjo Mindaugo V. 3-0, o Lina vos, vos nepatiesė, per ilgai perspektyviuose užsisėdėjusio, Valdo Raudonio 2-3.

Ketvirtfinaliai. Aš susirungiau su Gediminu. Gėda, abu žaidėm nekokybiškai, bet į pusfinalį prasprūdau aš. Gintaras T. su daugybe įvairiausių pasiekimų ( įspūdingiausias 14 strėlė) išsiuntė treniruotis Titą 0-3, Tadas neatsilaikė prieš banguotą, bet vidurkiškai geresnį Pavel 2-3, Valdas Raudonius, po beveik gėdos prieš Liną, susikaupė, parodė dantis, bet nesugebėjo įkąsti Valdui Račiui 2-3.

Pusfinalyje užvirė kautynės. Gintaras T. prikišamai pademonstravo man, kad laiko veltui namuose neleido ir per bulių nuspyrė mane į mažąjį finalą 3-2. Valdas Račys išspaudė pergalę prieš Pavel 3-2.

Finale siautėjo Gintaras Tumėnas sutrypdamas Valdą R. 4-0, tuo pačiu patvirtindamas antrąją blogąją naujieną.

Mažajame finale Pavel  pabanguodamas, bet vis žybteldamas, nugalėjo mane per bulių lemiamam lege 3-2. Todėl greituoju būdu apžvalgą baigiu ir einu treniruotis…

Iki.

Specialusis korespondentas A. Bigfish