BE PAVADINIMO. 9 Vilniaus legiono etapas

Thursday, March 3, 2022

BE PAVADINIMO. 9 Vilniaus legiono etapas

Devintasis Vilniaus legiono etapas įvyko 2022.03.02., t.y. septintos šlykštaus Putlerio šlykštaus karo prieš Ukrainos tautą dienos pavakary slėptuvėje nuo bombų (ironiška), kuri vadinasi “Darts Billiards”

Atvirai pasakysiu, nei rašyt, nei žaist, nei treniruotis nesinori, vien įniršis ir užuojauta. Visos mintys Ukrainoje. Tikiu, kad ukrainiečiai nugalės, o Putleris su visais savo padlaižiais “tarakonais” gaus pelnytą galą. Slava Ukraini! Gerojam Slava!

Susirinko mūsų 23 legionieriai ir svečiai. Burtų keliu pasiskirstėm į šešis pogrupius, kaip ir kiekvieną pirmą mėnesio trečiadienį, žaidėm 501 su dviguba pradžia ir pabaiga. Du pirmi išeina iš pogrupio.

Pirmam pogrupyje susikirto vyrija Erikas, Giedrius, Paulius, Rytis. “Baby face killer” Paulius suvirškino visus vakarienei, Rytis su dviem pergalėm užėmė antra vietą, Erikas laimėjo rašymą ir Giedrius anksčiau grįžo namo. Win win…

Antrame pogrupyje pagrindinė intriga: ar Vygintas, ar Gintaras T. primes daugiau maksimumų. Šios varžytuvės baigėsi lygiosiomis 2 – 2, bet Vygintas magaryčių dar užmetė 18 ir 20 strėles. Vygintas su trimis pergalėmis tapo grupės lyderiu, Gintaras T. – antru, Kęstutis su “buliumi” – trečias, Milda - ketvirta.

Trečias pogrupis sukrito ganėtinai rimtas. Kaip matosi iš protokolo “atpirkimo ožiu” tapo Valdas Raudonius surinkęs tris “barankas”, o po dvi pergales turintys, Algina, Pavel ir Stasys, praktikavosi aritmetikoje ir skaičiavo legus. Nepasisekė Alginai, pirmas stabilusis Stasys, antras – Pavel.

Ketvirtajame teko sudalyvauti man. Didžiausio spaudimo tikėjausi iš Tado, bet kažkas jam nepaėjo, o juk gali… Rugilė ir Lina stengėsi, bet…, todėl su trim pergalėm buvau pirmas, Tadas – antras ( prieš Rugilę 3-1?!), Lina ir Rugilė - atitinkamai trečia ir ketvirta.

Penktas pogrupis buvo „neskystas“. Čia vyko aršios kovos, visi bandė spardytis. Naujokas Šarūnas nebodamas ( gal dar  nepažinodamas, nors abejoju) autoritetų ( o gal autoritetai tik tariami?), nelengvai bet susirinko 3 pergales, o likusieji skaičiavo legus. Nauris matyt dar nepradėjo treniruotis, todėl pradžiugino namiškius ankstyvu grįžimu. Titas neištempė ir liko trečias. Laimonas išsigelbėjo antru.

Šeštam pogrupyje Vitalijus, Juozapas ir Mantas kovojo tik trise. Vis dar nelabai stabilus Mantas laimėjo abu mačus, Vitalijus nugalėjo Juozapą, Juozapas mintyse prižadėjo daugiau treniruotis (spėju).

Aštuntfinalyje didelių staigmenų neįvyko Pavelas nugalėjo Vitalijų 3-1, Gintaras T. – Šarūną 3-1, Laimonas – Tadą 3-0, Mantas – Rytį 3-2 ( įdomu ar Mantas „bangavo“, ar Rytis stiprus?)

Ketvirtfinalyje atkakliausiai kaktas surėmė Paulius ir Pavel, pastarojo kakta pasirodė tvirtesnė 3-2, Gintaras T. atpalaidavo mane 3-1, retas, kaip jaunas mėnulis, matomas klube Stasys pargriovė Mantą 3-1, Laimonas palaužė, pogrupyje viską išmėčiusį, Vygintą 3-1.

Pusfinalyje Gintaras T. eliminavo Pavelą 3-1, o Laimonas – Stasį 3-0.

Finalai neprailgo. Didžiajame Gintaras T. 4-0 patiesė Laimoną, mažajame Pavel 4-0 nugalėjo Stasį.

Matome, kad korona kažkam išėjo į naudą. Gintaras Tumėnas namuose pastovėjo ilgiau prie taikinio ir dabar skina pagrindinius ir papildomus taškus, kaip prinokusias vyšnias. Jei ir toliau taip, tai greitu metu galim pamatyti ryškias permainas viršutinėje turnyrinės lentelės dalyje.

Iki.

Specialusis korespondentas A. Bigfish