NET MĖTA BE ŽADO, 10 Vilniaus legiono etapas

Thursday, March 10, 2022

NET MĖTA BE ŽADO, 10 Vilniaus legiono etapas

Dešimtasis Vilniaus legiono reitinginis etapas vėl vyko svetingajame “Darts Billiards” iškart kitą dieną po viso pasaulio moterų solidarumo fiestos, t.y. kovo 9 d.

Kaip ir dera jubiliejiniam etapui jis buvo, švelniai pasakysiu, įdomus. Susirinkom 25 legionieriai ir svečiai. Šeši pogrupiai pagal reitingą. Po du išeina.

Labai džiugu, kad jau senokai klube “apšilinėjęs” Vidmantas, galų gale tapo pilnateisiu Vilniaus legiono nariu! Teisingas žingsnis! Dabar reikia dar užlaužt Tadą…

O štai dar ganėtinai švieži naujokai Rytis ir Šarūnas, ilgai nesiblaškė ir taip pat pasirinko Vilniaus legioną savo klubu. Užbėgdamas už akių pasakysiu, kad ta proga Rytis pasidarė sau šventę, nukeliaudamas iki didžiojo finalo!

Kovoms pirmame pogrupyje galima pritaikyti seno lietuviško filmo pavadinimą “ Niekas nenorėjo mirti” – visos kovos išskyrus vieną ( 3-1) baigėsi rezultatu 3-2! Visi kapojosi, kaip pasiutę, vieniems “krito”, kitiems “nekrito”, kitą žaidimą jau atvirkščiai, buvo primesta krūvos pasiekimų, žodžiu, gladiatorių kovos Romos Koliziejuje. Iš visos tos mėsmalės, kaip musės iš barščių buvome išmesti aš (4), Laimonas (5) ir Vygintas (rašytojas), Pavel ir Gintaras T. iškankino po tris pergales ir pagal legus atitinkamai buvo pirmas ir antras.

Antrame pogrupyje, vyrus pačiame jėgų žydėjime, Juozą Ž. ir Arūną Grikšą ( po vieną pergalę) į vietą pastatė jaunimas - “baby face killer” Paulius ir Valdas Račys ( po dvi pergales). Paulius pagal legus - pirmas, Valdas – antras.

Trečiajame susirungė Mantas, Tadas, Vidmantas ir Titas. Nustebino Titas, neiškovodamas nei vienos pergalės. Gal užsižongliravo šautuvu ir pamiršo strėles? Pirmu iš pogrupio išėjo Mantas su trimis pergalėmis, antras – Tadas su dvejomis, legionierius-novicijus Vidmantas – trečias, su viena pergale. Matyt tauposi Federacijos taurei…

Ketvirtajame pogrupyje vyrai nepasigailėjo Linos ( natūralu, buvo jau ne kovo 8-oji), neduodami nė vieno legučio. Pats aršiausias pasirodė Valdas Raudonius susižėręs tris pergales, jaunasis Liudas Ž., uždaręs nuo 146 ir ta proga gerokai patriukšmavęs, su dviem pergalėm buvo antras, Vitalijus laimėjo rašymą.

Penktame pogrupyje siautėjo šviežiasis legionierius Rytis, vienodu rezultatu 3-0 ištaškęs visus. Algina išspaudė visą savo meistriškumą, iškovojo dvi pergales ir prasibrovė į atkrentamąsias. Kęstutis sunkiai 3-2 išplėšė pergalę prieš Rugilę ir buvo nubaustas teisėjavimu. Deja, Rugilei vėl nepasisekė, bet dar ateis šventė ir į jos gatvę.

Šeštasis pogrupis buvo sudarytas iš retai klube matomų žaidėjų, todėl intriga tvyrojo ore. Geriausiai pasirodė Filipas, su trimis pergalėmis - pirmas, Mantas Šepetys užėmė antra vietą, Laima tenkinosi viena pergale, o Vilius patyrė tris triuškinimus vienodais rezultatais 0-3. Stiprybės ir treniruočių…

Po fiasko pogrupyje, gniuždomas gėdos ir slėpdamas užverktas akis iš klubo slapčia pabėgau anksti, todėl apie atkrintamąsias galiu spręsti tik iš protokolo. Žiūrint į jį apima prieštaringos mintys: iš vienos pusės, lyg ir džiugu, kad auga pamaina, iš kitos pusės, kažkaip nejauku, kad lyderiai gal jau “išėjo iš galiojimo”.

Pasigrožėkit! Didysis finalas – naujokas Rytis  su jaunuoju Liudu Žuraulia!!! Liudas laimėjo 4-2, matyt Rytis pakeliui iki finalo jau buvo išbarstęs jėgas ir laimę.

Pasižiūrėkim, kaip įvykiai klostėsi iki finalo ir kur prapuolė lyderiai?..

Aštuntfinalyje Mantas Šepetys, matyt dėsningai, 0-3 neprilygo Tadui, Rytis nuožmiai 3-2(!) atsilaikė prieš Valdą Račį, Gintaras T. 3-1 prasprūdo pro Filipą, o Liudas Ž. 3-1 palaužė Alginą.

Ketvirtfinalyje Pavelas 3-1 pranoko Tadą, Rytis vėl nuožmiai 3-2(!) perlipo Valdą Raudonių, Liudas Ž. įsisiautėdamas nupūtė Paulių 3-1, ir štai prarandam vieną lyderį  Gintarą T., kuris 1-3, turėjo pripažinti Manto pranašumą.

Pusfinalyje Rytis trečią kartą nuožmiai 3-2(!) eliminuoja dar vieną lyderį Pavel, o Mantas ( irgi kaip ir prie lyderių) 3-0 suskysta prieš monstriškąjį Liudą Ž.

Didžiojo finalo fone, mažasis finalas jau nebedaro įspūdžio: Pavel 4-1 Mantas.

Pabaigai pagrindinis klausimas: kur vėl dingo Nauris?

Visiems daugiau negu mažiau. Iki malonių.

Specialusis korespondentas A. Bigfish