POVARŽYBINIS. 11 Vilniaus legiono turas

Friday, March 18, 2022

POVARŽYBINIS. 11 Vilniaus legiono turas

Praėjusį trečiadienį, po įtemptų, įdomių ir vaisingų Federacijos taurė 2022 varžybų, mus vėl jaukiai priglaudė “Darts Billiards” bombiakas, kur atlikome tai, ką ir buvome numatę, t.y. žaidėme smiginį.

Į vienuoliktąjį Vilniaus legiono reitinginį turą susirinko 20, neturinčių ką veikt namuose, asmenų. Visi jie buvo vyriškos giminės, todėl nenorminė leksika buvo legali. Eriko nebuvo - išvengėme ilgesnių pradinių kalbų, užsuko Nauris - tiesiog smagu.

Burtai lėmė penkis pogrupius po keturis atletus. Išėjo iš grupės po tris, negaliu garantuot, kad geriausius.

Pirmame pogrupyje pasiautėjo Nauris, visiems iškaršęs kailį. Antrą vietą su dviem pergalėm užėmė Filipas. Giedrius su viena pergale trečias, o Kęstutis pralaimėjo viską ir važiavo namo treniruotis.

Antrame pogrupyje reitingo lyderio autoritetą auginosi Laimonas ( 17 stėlė), visiems išdalinęs po nulį taškų, o sau susigriebdamas visus tris. Pavel (180) laimėjo prieš Tadą ir Paulių R., kurie liko, atitinkamai, trečiu ir ketvirtu.

Trečiame pogrupyje vėl visiems akis draskė Liudas Žuraulia, laimėdamas viską, Vidmantas surinko dvi pergales, Valdas Račys įmetęs 180, liko trečias, o svečiui Artūr Vinel, niekas neparodė svetingumo ir paliko be taškų.

Gintaras Tumėnas nepagailėjo nė vieno, o tiksliau, sutrypė vienodu rezultatu 3-0, ketvirtajame pogrupyje. Juozas Žuraulia sužvejojo dvi pergales, Titas išstenėjo vieną, o Juozapas liko be nieko. Mačiau, buvo nusivylęs, mėtė strėlytes ant stalo…

Penktame pogrupyje visi kas netingėjo skriaudė Valdą Raudonių, bet žaidžiant su manim Valdas buvo susikaupęs, neblogai pradėjo ir buvau net truputį sunerimęs, bet paskui viskas stojo į savo vietas, o gaila, juk gali… Paskutiniu metu formą pametęs Mantas, su viena pergale, buvo trečias, Vygintas su dviem – antras. Tris pergales, kaip burundukas riešutus, už žando užsikišau aš.

Atkrintamosios.

Nauris, kaip taukuotas koldūnas, praslydo be kovos į sakantį etapą, o kiti turėjo rungtis. Tadas 3-0, atrodo be vargo, suvystė Vidmantą. Valdas Račys labai susikaupęs pradėjo kovą su manimi ir iš pradžių gana sėkmingai, bet po to išsimušė iš ritmo ir man pavyko prasprūsti toliau 3-1. Gintaras T. nepagailėjo Giedriaus 3-0. Po atkaklios kovos Liudas Ž. nugalėjo Titą 3-2. Vygintas 3-1 patiesė Pavel. Juozas Žuraulia išplėšė pergalę prieš Filipą 3-1. Laimonas sudraskė Mantą 3-0.

Ketvirtfinalyje Nauris sugebėjo išsisukti nuo Tado gniaužtų 3-2. Man pavyko laimėti prieš Gintarą Tumėną 3-1. Liudas Ž. nuskalpavo Vygintą 3-1, Juozas Ž. papildomų taškų užsidirbo, nokautuodamas  Laimoną 3-0.

Pusfinalyje Juozas Ž. davė “sausų” pamokų sūnui Liudui 3-0. Nauris pavojingas ir nenuspėjamas varžovas, bet šį kartą nepagavo savo žaidimo ir maloningai praleido mane į finalą 0-3.

Mažąjame finale kova vyko emocingai, su pasikomentavimais, bet vis tik didelis Nauris nuskriaudė mažesnį Liudą 4-2.

Didžiajame finale man pavyko pranokti Juozą 4-1, bet nebuvo viskas taip paprasta… Kažkuriuo metu Juozas net pavadino mane “ponu Arūnu”, nurašiau tai įtampai ar sunkesnei vakarienei…

Gerų treniruočių.

Specialusis korespondentas A. Bigfish