JAU ŽYDI ŽIBUTĖS. 12 Vilniaus Legiono turas

Thursday, March 24, 2022

JAU ŽYDI ŽIBUTĖS. 12 Vilniaus Legiono turas

Vakar mielas, karts nuo karto priešgaisrine signalizacija palepinantis, bombiakas “Darts Billiards” maloniai priglaudė 22 smiginio entuziastus. Vyko dvyliktasis Vilniaus Legiono reitinginio turnyro etapas.

Erikas išrikiavo mus visus į šešis pogrupius pagal reitingą, nusprendė, kad išeina po du  ir leido žaist…, o tuo tarpu - Ukrainoje karas. Amžina panieka ir gėda okupantams! Slava Ukraini!

Beje, atskirų aktyvių skaitytojų pageidavimu, paminėsiu, kad Nauris buvo.

Pirmame pogrupyje susistumdė “lyderiai”. Pats viršiausias lyderis Laimonas atsidrožė nuo visų gan nepadoriais rezultatais ir buvo paleistas treniruočių atostogoms. Visi kiti surinko po dvi pergales, todėl vietas lėmė legų santykis: Gintaras Tumėnas liko trečias, Vygintas – antras, aš – pirmas. Žaidimas buvo kietas, gausu pasiekimų ( Gintaras – 180x3, 16, 17, 19, 20, aš – 16, 18, 20x3, Vygintas – 18, 20, Laimonas – 180) ir emocijų, ypač gerų pas Vygintą ir nelabai gerų pas Laimoną.

Liudas Žuraulia pateikė man prašymą, kad paviešinčiau faktą, jog antrame pogrupyje vyresni dėdės jį skriaudė. Konstatuoju: antrame pogrupyje piliečiai Valdas Račys, Arūnas Grikšas ir Juozas Žuraulią, iš anksto susitarę ar ne (nustatys tyrimas), ganėtinai žiauriu būdu ( 0-3, 0-3, 1-3) nuskriaudė nepilnametį Liudą Žuraulią. Medžiaga perduota kompetentingiems organams, vyksta tyrimas. Skriaudikai smaginosi ir tarpusavyje. Antras pagal nuskriaudimo laipsnį su viena pergale liko Arūnas G. ( nors užsidarė ir 16, ir 19), trečias Juozas Ž. (B) su dviem pergalėm, o skriaudikų skriaudiku tituluotas Valdas Račys ( 180).

Kaip jau rašiau, kad Nauris buvo užsukęs, bet iš žaidimo greit buvo išjungtas, kažkas matyt nepaėjo, gavo nuo visų trečiam pogrupyje, bet geros nuotaikos neprarado. Čia vienvaldiškai karaliavo Titas, savo ilgomis rankomis beveik pasiekiantis taikinį ir subedantis strėles ten kur jam reikia. Vidmantas pasistengė ir užėmė antrą vietą, Valdas Raudonius liko trečias.

Ketvirtame pogrupyje niekas neparodė pagarbos prezidentui ir Erikas su trimis pralaimėjimais baigė pasirodymą. Dominavo Gediminas, susigriebęs visas tris pergales, o Juozapas su dviem, o Rytis su viena, atitinkamai buvo antras ir trečias. Šį kartą Juozapas buvo ne toks nepatenkintas kaip praeitą.

Po ilgesnės pertraukos pasirodęs Gintautas (matyt užsidaręs sandėliuke treniravosi) sužibėjo ir sausai 3-0 susidorojo tiek su Giedriumi, tiek su Vitalijumi. Vitalijus pabaigai pasitaisė nuotaiką, nugalėdamas Giedrių 3-0.

Šeštame pogrupyje Lukas skriaudė merginas. Merginų dvikovoje laimėjo Linas 3-1. Rugilė liko be pergalių.

Aštuntfinalyje Vidmantas nebuvo džentelmenas ir “pastūmė iš kelio" Liną 3-0, Vygintas sutvarkė Luką taip pat 3-0, Juozapas, tikriausiai buvo patenkintas savimi, nes nugalėjo Vitalijų 3-1, o štai Gintautas vos nesukūrė sensacijos (treniruotės sandėliuke nenuėjo vėjais), po llllaaaabbbaaaaiiii ilgo, įtempto ir nuožmaus mūšio, labai slidžiu rezultatu 2-3, nusileido Juozui Ž.

Ketvirtfinaliai. Vidmantas karts nuo karto demonstravo įspūdingus metimus ir tuo mane vertė “padrebinti kinkas”, bet vis dar pritrūko to gniuždančio tolygumo, sektoriaus laikymo ir man pavyko išvengti ankstyvo parvažiavimo namo. Juozas Ž. šį kartą neišsisuko ir pralaimėjo 3-2 Gediminui. Gal Gediminas jau randa laiko pastovėti prie taikinio ir jį pamatysim per kitas varžybas? Be kovos aštuntfinalį prasprūdęs, todėl neapšilęs Titas, pasisuko po karšta Vyginto rankele ir buvo sutriuškintas 0-3. Gal jau atėjo šventė ir į Vyginto gatvę? Valdas Račys gana lengvai 3-0 suvystė Juozapą.

Pusfinaliai. Nematęs, galiu teigti -Valdas Račys treniruojasi. Matosi, kad turi tikslą išspardyti mums (tikiuosi ne tik mums) subines ir to kryptingai siekia. Vygintas vakar jau neatsilaikė 2-3. Aš laimėjau prieš Gediminą 3-1, bet nebuvo taip lengva, kaip atrodo. Gediminas grįžta?!

Mažajame finale Vygintas  nugalėjo Gediminą 4-2. Nemačiau žaidimo, nes pats tuo metu žaidžiau, bet rezultatas rodo, kad intriga buvo. Intriga buvo ir finale, kur Valdas Račys buvo nusprendęs laimėti. Tai matėsi iš nusiteikimo, susikaupimo ir metimų stabilumo. Deja, jo neužteko visiems šešiems legams ir aš laimėjau 4-2.

Grubūs skaičiavimai rodo, kad pakeičiau Laimoną viršiausio lyderio pareigose ir dabar jau visi norės iš manęs užsidirbti papildomų taškų, nuo šiol lengvas gyvenimas man tik sapnuosis.

Iki sekančių susitikimų „Darts Biliards“.

Specialusis korespondentas A. Bigfish