ATVIRŲ DURŲ POLITIKA. Vilniaus Legiono 13 turas

Thursday, March 31, 2022

ATVIRŲ DURŲ POLITIKA. Vilniaus Legiono 13 turas

Jaukusis “Darts Billiards” taiko atvirų durų principą ir priglaudžia visas paklydusias sielas, jas sušildo, pagirdo, pavalgydina, pasiūlo pramogų ir už tai paima kažkiek pinigų, bet tai normalu, toks jų darbas, už tai kovojom…

Vilniaus Legionas taip pat demonstruoja nežabotą svetingumą ir laiko duris plačiai atvertas. Vakar per tas duris įžengė senai matytas Rytis Šakys iš Elektrėnų, manau, neblogai pasismagino ir vakaro pabaigoje lengva ranka užsikišo už juostos VL tryliktojo etapo nugalėtojo titulą. Na, bet apie viską nuo pradžių.

Susirinko apvalus dvidešimties žaidėjų būrelis. Naurio nebuvo ( treniruojasi?!). Burtų keliu pasidalinom į penkis pogrupius po keturis, trys išeina, čia Erikas taip sugalvojo, o pats net nežaidė…

Pirmame pogrupyje, užsidarinėdamas nuo 112 siautėjo Juozas Žuraulia, sudaužė visus kaip obuolius. Visi kiti “varguoliai” išvargo po vieną pergalę aplošdami vienas kitą ir pagal legus išsirikiavo taip: Paulius – antras, Rytis Skripka – trečias, Valdas Račys, nors vieną legą baigė pavyzdine 16 strėle, pasijuto laisvam kritime ir tolimesnėje vakaro eigoje dirbo asmeniniu Pauliaus sirgaliumi.

Antrame pogrupyje labiausiai nepasisekė Kęstučiui, kuriam niekas neleido laimėti. Užtat Lukas nušlavė visus vienodais rezultatais 3-1, Laimonas surinko dvi pergales, trečia liko Alginas su viena pergale.

Trečiajame pogrupyje Mantas netikėtai, anksčiau laiko, pasitraukė iš kovos ir jam buvo pripažintas techninis pralaimėjimas visiems pogrupio dalyviams po 0-3. Likusieji trys muškietininkai persiskaičiavo savo legučius, nes turėjo lygiai po dvi pergales, ir to pasekoje Arūnas Grikšas tapo pogrupio čempionu, sidabru pasidabino Gediminas, bronza tenkinosi Tadas.

Ketvirtam pogrupyje karaliavo, mano jau minėtas, Rytis Šakys, laimėdamas prieš visus, aš su dviem pergalėm likau antras, Gintaras Tumėnas, nors metė įspūdingai ( 13 ir 15 strėle, 180), liko trečias, Giedrius, deja, liko be pergalių.

Penktam pogrupyje, kaip auksas pelenuose, blizgėjo Vygintas, su trimis pergalėm, pogrupių lygyje jis tai moka. Liudas Žuraulia iškovojo dvi pergales, o Valdas Raudonius liko trečias su viena pergale. Lina neiškovojo nei vieno lego ir, matyt laikas, pamąstyti apie pokyčius treniruočių procese.

Atkrintamųjų pirmame rate nedalyvavo Juozas Ž., visi kiti pliekėsi. Gediminas vos vos išsisuko iš Alginos gniaužtų 3-2, Vyginto blizgesys išblėso susitikus “vienas ant vieno” su Tadu 2-3, dviejų Ryčių kovą 3-1 laimėjo Šakys, Gintaras Tumėnas metė fantastišką 11 ( vienuoliktą!) strėlę ir palaužė Arūną Grikšą, Laimonas nušlavė Liudą Ž. 3-0, “baby face killer” Paulius, kaip visada, labai norėjo mane anksčiau nusiųsti į lovytę (gal net būčiau dėkingas), bet pritrūko laimės 2-3, Valdas Raudonius neatsilaikė prieš, visa vakarą puikiai pataikiusį, Luką 3-1.

Ketvirtfinalyje Gediminas po atkaklios kovos palaužė Juozą Ž. 3-2, Rytis Šakys irgi atkakliai atsilaikė prieš Tado spaudimą 3-2, Gintaras sugriuvo prieš Laimoną 0-3, aš kovojau su, tikrai gerą žaidimą rodžiusiu, Luku ir nelengvai laimėjau, tik protokole neparašytas rezultatas, o aš, daugiau patyręs ( ne senas), neatsimenu.

Pusfinalyje Rytis Šakys, po labai įnirtingos kovos, nugalėjo Gediminą 3-2, o aš į finalą, kurio labai norėjo, nepraleidau Laimono 3-1.

Mažajame finale Laimonas, išliejo paskutines jėgas, sudorodamas Gediminą 4-0.

Finale, įsibėgėjęs Rytis, beveik kiekvienoje serijoje mesdamas bent po vieną trigubą, sutraiškė mane 4-0. Paskutiniam lege, desertui, dar įtėškė ir 171. Jei būčiau žaidęs, bent taip kaip su Laimonu prieš tai, tikriausiai būčiau turėjęs šansą bent vienam ar dviem legams, bet tikrai ne pergalei. Rytis prasitarė, kad tampa Vilniaus gyventoju ir yra tikimybė, kad VL jis egzaminuos dažniau. Tai gera naujiena, kurią mums atnešė atvirų durų politika, nes tobulėti galime tik žaisdami su stipriais varžovais. Po ilgesnės pertraukos grįžęs į smiginį ir tikrą aistrą žaidimui demonstruojantis Rytis - tikrai toks.

Nepamirškit intensyviau treniruotis, varžybos ant nosies…

Visiems daugiau negu mažiau.*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.