PRIEŠVARŽYBINIS. 14 Vilniaus Legiono turas

Thursday, April 7, 2022

PRIEŠVARŽYBINIS. 14 Vilniaus Legiono turas

Į “Darts Billiards” šį kartą rinkomės ne trečiadienį, o diena anksčiau, lyg ir taip pat, bet kažkaip ne taip… Susirinko 17 smiginio mėgėjų. Erikas pasirodė tik pradžioje, pasakė “ prasivesit kaip nors patys”, užvertė atsakomybę ant gležnų Valdo Raudoniaus pečių ir pranyko kaip dūmas blaškomas vėjo. Valdas nesutriko - viskas praėjo puikiai. Šaunuolis! Turim Eriko pamainą.

O dabar svarbus pranešimas. Kas dar nežino, tai žinokit - ateinantį savaitgalį vyks reitinginis turnyras Vilniaus Legiono taurė 2022 ir komercinės varžybos Avanso taurė 2022. Visus legionierius kviečiu atvykti penktadienį 18 val. į viešbutį “Corner Hotel”, Ševčenkos g. 16, padėti paruošti varžybų erdves.

O dabar apie antradienį. Į grupes pasiskyrstėm pagal reitingą. Iš pogrupio išeina trys. Kaip jau įprasta, kiekvieno mėnesio pirmą etapą žaidėme su dviguba pradžia. Dieve padėk!

Pirmame pogrupyje susistumdė „lyderiai“. Gintaras Tumėnas ir aš laimėjom po dvi pergales, legų skirtumas toks pats, bet todėl, kad tarpusavyje žaidžiant buvau laimėjęs, išėjau pirmu. Vygintas ir Laimonas turėjo po vieną pergalę, legų skirtumas toks pats, bet tarpusavio mačą buvo laimėjęs Vygintas. Laimonas buvo nusivylęs, bet galėjo džiaugtis bent papildomais penkiais taškais, kuriuos, po atkalios kovos, pasiėmė iš manęs.

Antras pogrupis žaidė „iki ryto“, kapojosi ilgai, ilgai. Nemačiau, bet matyt atsidarinėjo šešioliktom strėlėm… Taigi, po ilgos ir alinančios kovos, pirmu tapo Arūnas Grikšas, patvarkęs visus. Antras - Juozas Žuraulia su dviem pergalėm, trečias – Mantas, o štai Liudas Žuraulia buvo išspirtas iš tolimesnės kovos su nuliu pergalių.

Iš likusių pogrupių į atkrintamasias išėjo visi, kovos vyko dėl vietų pogrupiuose.

Trečiąjame visus “suvalgė” Tadas, Nauris ( atsiprašau, pamiršau pradžioje pasidžiaugti – Nauris dalyvavo) su viena pergale – antras, Valdas Raudonius trečias, matyt vadovavimas turui atėmė per daug jėgų.

Ketvirtajame pogrupyje vyrukus subaladojo Lina! Vitalijus sugebėjo atimti pergalę iš Giedriaus, o pastarasis liko su skyle nuo riestainio.

Penktajame pogrupyje Lukas, užsidarinėdamas buliais ir nuo 124, susižėrė pergale prieš Alginą ir Rugilę. Rugilė neturėjo šansų prieš Alginą.

Atkrintamosiose po įtemptos kovos Mantas palaužė Naurį 3-2, Lukas, taip pat įtemptai, nukovė Valdą Raudonių 3-2, Vygintas nevargo su Lina 3-0, Tadas apžaidė Giedrių 3-1, Algina neatsilaikė prieš Juozo Ž. spaudimą 3-0, Gintaras T. neturėjo vargo su Vitalijum 3-0, Arūnas G. nugalėjo Rugilę 3-0.

Kitam rate aš žaidžiau su Mantu, kuris užsispyrusiai visą vakarą atsidarinėjo tik per bulių, todėl ir pralošė 0-3, Vygintas atkaliai brovėsi link finalų, nugalėdamas Luką 3-1, Juozas Žuraulia „sudraskė“ Tadą 3-0, Arūnas G. tik po atkalios kovos pripažino Gintaro T. viršų 2-3.

Pusfinaliai. Vygintas buvo į save nebepanašus, todėl man nieko kito nebeliko, kaip tik jį aplošti 3-1, Gintaras T. sutvarkė formalumus su Juozu Ž. 3-0.

Mažajame finale Vygintas nugalėjo Juozą 4-1, o finale aš prieš Gintarą T. nepasirodžiau jokios valios pergalei ir buvau sutryptas į purvą 4-0.

Bet pamirškim nesėkmes, pasisemkim pasitikėjimo savimi iš gražių pergalių ir puikių pasiekimų bei su koviniu nusiteikimu susirinkim šeštadienį prie taikinių Vilniaus Legiono taurės turnyre. Beje, nepamirškim patampyti taikinių penktadienį.

Težydi.*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.