DVIGUBAI DAUGIAU MALONUMO. AVANSO TAURĖ 2022

Tuesday, April 12, 2022

DVIGUBAI DAUGIAU MALONUMO. AVANSO TAURĖ 2022

Kitą dieną po Vilniaus Legiono taurės 2022, t.y .sekmadienį užkietėję smiginio entuziastai vėl stojo prie taikinių kovoti dėl Avanso taurės 2022. Kas gali būti dvigubai geriau nei smiginio varžybos? Teisingai! Dvi smiginio varžybos iš eilės! O jei dar su dviguba pradžia ir dviguba pabaiga?! Mmmmm… Dieviška palaima! Tuo labiau, kad žemė dar šalta anksti ridikėlius sėt…,turbūt.

Kaip ir priklauso sekmadienį visi rinkosi ramesni, tylesni, susikaupę. Matyt, didesnė VL taurės dalyvių dalis smiginį iškeitė į pamaldas, nes sekmadienį susirinko tik 9 moterys ir 36 vyrai. Kaip jau supratote žaidėme klasikinį 501, bet su vienu patobulinimu – reikėjo atsidaryti per dvigubą. Šis nedidelis pakeitimas pridėjo pikantiško prieskonio varžyboms, jos tapo dar nenuspėjamesnės, įdomesnės, kiekvienam atsirado šansas.

Varžybos nereitinginės, net arčiau komercinių, nes turnyro rėmėja UAB “Avansas” pasistengė, kad prizinis fondas būtų išties solidus.

Nieko nelaukdami, 10.00 ryto pradėjome varžybas.

Moterys žaidė dviejuose pogrupiuose, tikiu, kad kova vyko atkakliai ir įdomiai, bet negaliu nieko smulkiau komentuot, nes turiu tik atkrintamųjų lentelę. O atkrintamosiose susigrūmė Asta Juknienė ir Jurgita Šakienė bei Gerda Maldeikytė ir Sandra Rimkevičiūtė.  Abeji pusfinaliai baigėsi vienodais rezultatais 4-0, Laimėjo Asta ir Gerda. Finalą laimėjo Asta 5-2, parodžiusi visiems, kaip reikia užsidaryt per bulių ir nuo 124! Astai valio!

Paguodos turnyrą laimėjo Algina Juknaitė triuškinamai nugalėjusi Eriką Hansen 3-0. Bent tokia paguoda…

Jaunimo nebuvo daug, tik trys dalyviai, bet kova įvyko, visos prizinės vietos buvo išsidalintos. Justas Viskontas finale nugalėjo Barborą Viskontę 3-1 ir pasidalino atitinkamai pirmą ir antrą vietas, o pirmą kartą varžybose dalyvaujantis Saulius Drąsutis užėmė trečią vietą ir buvo apdovanotas medaliu. Sveikinam!

Vyrai žaidė aštuoniuose pogrupiuose. Būrtus traukė Valdas Raudonius, kuris varžybų metu padėjo visur: ir taikinius tampė, ir šviesas kabino, ir prizus teikė, ir, aišku, būrtus traukė… Ne visi dėl to pasijuto laimingi.

Laimis Zubavičius pirmąjį pogrupį pavadino „mirtininkų“, gal ir taip , bet du vis tik išgyveno. Su trimis pergalėmis pirmas išlikau aš, o Kęstutis Žukas su dviem pergalėm - antras. Laimonas Kiniulis pralaimėjo viską, o turbūt skaudžiausia buvo Laimiui Zubavičiui, kuris lemiamam lege per plauką pralaimėjo Kęstučiui, nors pastarasi stengdamasis uždaryti 90 per bulių grubiai suklydo skaičiuodamas, bet laimingai išsisuko. Laimis guodėsi bent tuo, kad turi galimybę sudalyvauti „čainikuose“ ir laimėti tokį trofėją, nes neturi, o nori.

Antrame pogrupyje legionierius Vidmantas Kungys turėdamas dvi pergales tik dėl geresnio legų santykio tapo pirmu. Taip pat dvi pergales turėję Mantas Ugianskas  liko antras, o Algiui Jekaičiui dviejų pergalių neužteko tam, kad tęsti kovas. Justas Viskontas pergalių nepelnė.

Trečiame pogrupyje visus nuo kelio vienodais rezultatais 3-0, lyg galinga letena, nušlavė Robert “Grizzly” Hansen. Antras su dviem pergalėm buvo Edvinas Antropikas, o kitas legionierius Raimundas Garbus tenkinosi ketvirta vieta.

Ketvirtajame pogrupyje, atsigavęs po VL taurės nesėkmių, su dviem pergalėm pirmąją vietą iškovojo Donatas Matijoška. Antrą vietą, irgi su dviem pergalėm, užėmė Varėnos legionierius Deividas Janulevičius. Mindaugas Viskontas ir Rolandas Kviecinskas, turėdami po vieną pergalę, turbūt nesidžiaugė, nes nebuvo priežasties.

Penktame pogrupyje atsidūrė du mūsų klubo nariai, bet jų likimai susiklostė skirtingi. Gintaras Tumėnas ištaškė visus priešininkus ir be problemų prasibrovė toliau, o štai Valdui Račiui viena pergalė nieko doro nedavė, liko ketvirtas.

Tarp žiaurių ir negailestingų dėdžių šeštąjame pogrupyje pakliuvo Povilas Bulota. Atsiskuto nuo visų gana sausai. Nors pažiūrėjus į lentelę supranti, kad buvo sunku ko nors daugiau tikėtis. Tų negailestingų dėdžių pavardės: Ugnius Jankūnas, Tomas Makūnas ir Albinas Mankevičius.

Septintajame pogrupyje visus prikūlė šviežias VL taurės finalistas Robertas Kasperavičius. Antras su minimalais nuostoliais atsidūrė Lukas Tumėnas. Valdas Raudonius su viena pergale tenkinosi ketvirta vieta. Jei tai jį paguos, galima paminėti, kad Osvaldas Kšanys taip pat į atkrintamasias neišėjo.

Aštuntas pogrupis į atkrintamasias delegavo Tomą Šakį su keturio pergalėm ir Mindaugą Barauską su trimis. Jevgenij “Ženia” Judin liko trečias.

Atkrintamosios. Aklas likimas lėmė, kad jau pirmam rate man teko kautis su Luku Tumėnu, didelių vilčių nepuoselėjau, bet bandžiau stengtis. Deja, buvau išspirtas 1-4. Tomas Šakys vargo su Mantu Ugiansku, bet atsilaikė 4-3. Gintaras Tumėnas greitai suvartė Edviną Antropiką 4-0. Mantas Makūnas sunkai, bet išstenėjo pergalę prieš Donatą Matijošką 4-3. Martynas Daukantas atkakliame mūšyje 4-3 privertė kapituliuoti Robert Hansen. Ugnius Jankūnas vos vos išnešė sveiką kailį nuo Deivio Janulevičiaus 4-3. Robertas Kasperavičius nepasigailėjo Kęstučio Žuko 4-1. Rezultatas to nerodo, bet Mindaugui Barauskui buvo nelengva su Vidmantu Kungiu 4-0.

Ketvirtfinaliai. Lukas Tumėnas pralaimėjo pirmą legą, bet po to susikaupė ir nugalėjo Tomą Šakį 4-2. Gintaras Tumėnas patraukė iš kelio Tomą Makūną 4-1. Martynas Daukantas pastatė į vietą Ugnių Jankūną 4-2. Robertas Kasperavičius laikėsi tvirtai, bet paslydo prieš Mindaugą Barauską 4-3.

Pusfinalyje Lukas Tumėnas nepaisydamas subordinacijos aplošė tėvą Gintarą Tumėną 4-2, o Mindaugas Barauskas sutrypė Martyną Daukantą 4-0.

Finalo baigtį buvo sunku prognozuoti. Lukas abi dienas žaidė stabiliai galingai, gal tik šiek tiek pritrūko laimės pirmą dieną. Kas toks Mindaugas ir ką jis gali, žino visi. Viskas čia ir dabar sprendėsi prie taikinio. Begalinis pasitikėjimas savimi, stipriai, lyg nesitaikius, į taikinį lekiančios strėlės, fantastiški atsidarymai ir užsidarymai lėmė, kad pergalę išplėšė Lukas 5-3. Sveikinimai pirmąjam Avanso Taurės nugalėtojui!

Kaip ir norėjo, Laimis Zubavičius prasiskynė kelią į Paguodos turnyro finalą, kur jo laukė vakardienos “nesusipratimo” kolega Jevgenij “Ženia” Judin. Abu buvo mandagūs, maloniai ir korektiškai nusiteikę. Kad nekiltų net menkiausios prielaidos bereikalingos aistroms, Laimis greituoju būdu sutvarkė reikalą 3-0 ir gavo išsvajotą “čainikų” prizą.

Manau, sekmadienio nesugadinom. Iki pasimatymo Elektrėnuose!*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.