KRŪVA PASIEKIMŲ. 15-asis Vilniaus Legiono turas

Friday, April 15, 2022

KRŪVA PASIEKIMŲ. 15-asis Vilniaus Legiono turas

Po savaitgalinių rungtynių į “Darts Billiards” Vilniaus Legiono klubo nariai ir svečiai susirinko pakankamai gausiai – 21 pretendentas į turo nugalėtojo vardą. Lengvomis Manto Steponavičiaus ir Alginos Juknaitės burtų traukimo rankomis buvom suskirstyti į šešis pogrupius. Išeina po du.

Prieš žaidžiant klubo prezidentas Erikas rėžė kalbą. Pasidžiaugė legionierių pasiekimais LV taurės ir Avanso taurės varžybose, padėkojo padėjusiems jas organizuoti ir paragino kitą kartą prie padedančiųjų prisidėti aktyviau. Erikas pasiplovė, o mes puolėm žaist.

Pirmame pogrupyje pirmu numeriu buvo įrašyta Rugilė ir tai, matyt, padėjo jai laimėti vieną legą prieš Filipą, visgi Filipas laimėjo mačą 3-1, bet tai buvo vienintelė jo pargalė. Šiame pogrupyje siautėjo Vygintas, susirinkęs visas pergales, antras - Mantas su dviem pergalėm.

Labiausiai antrajame pogrupyje nepasisekė Giedriui, kuris pralaimėjo viską ( prieš Artūr Vinel įtemptai 2-3). Aš laimėjau visus tris susitikimus, Lukas, primetęs “krūvą” pasiekimų ( -117, B, 17) laimėjo du žaidimus ir išėjo antru, Artūr – trečias.

Vienvaldis trečio pogrupio “monstras” tapo Juozas Žuraulia – trys pergalės, Valdas Raudonius laimėjo du – antra vieta. Šiokia tokia sensacija, kad varžybose pakankamai solidžiai pasirodęs Valdas Račys, laimėjo tik prieš Liną ir liko už atkrentamųjų slenksčio. Lina, kaip ir praeitą kartą be laimėto lego. Ar treniruočių rutinos pakeitimas dar nedavė rezultatų ar per rimti priešininkai papuolė?

Ketvirtajame pogrupyje dominavo jaunasi Liudas Žuraulia. Jis laimėjo tiek prieš Lietuvos moterų smiginio žvaigždę Alginą 3-1, tiek, taikinį ranka nuo metimo linijos pasiekiantį, Titą 3-1. Rankų ilgis neapsaugojo Tito ir nuo pralaimėjimo Alginai 3-0.

Penktajame pogrupyje, perfrazuojant seną lietuvišką patarlę, du vilkai vieną bitę pjovė. Bitė (Laima) neatsilaikė ir krito 0-3,0-3. Susidoroję su bite, vilkai susikibo tarpusavyje. Gintaro T. sąkandis buvo galingesnis 3-1, Laimonas turėjo tenkintis antra vieta.

Šeštame pogrupyje visi trys žaidėjai surinko po vieną pergalę, bet pagal legus tvirčiausiai atrodė Vitalijus, Juozas Paliulis (180) – antras, “baby face killer” Paulius nepateisino savo vardo ir liko it musę kandęs.

Pirmą atkrintamųjų ratą praleido Vygintas, abu Žuraulios ir aš. Kiti pliekėsi be gailesčio. Juozas Paliulis nuokautavo valdą Raudonių 3-0, Gintaras T. nelengvai, bet išplėšė pergalę prieš Luką 3-2, Mantas eliminavo Vitalijų 3-1, o Laimonas nevaidino džentelmeniško ir nedavė laimėti Alginai nei lego 3-0.

Antrame rate Vygintas “išspyrė” Juozą 3-1, Gintaras Tumėnas nepaliko šansų Liudui Žurauliai 3-0, Juozas Žuraulia negailestingai susidorojo su Mantu 3-0, Laimonas metė neblogai, pradžioje pirmavo, man neliko nieko kito kaip susikaupti ir laimėti 3-1.

Pusfinaliai. Įsivažiavęs Gintaras Tumėnas sunkiai sustabdomas, todėl Vyginto pastangos atsilaikyti nuėjo perniek 3-1. Kaip visada kuklus Juozas Ž. pradėjo po truputį, bet kai įsimetė, tai nebuvo “palauk”. Aš vyniojausi, kaip ungurys žirniuose, bet Juozas čiupo mane už žiaunų, išskrodė, išrūkė, suvalgė ir, kvatodamas, valėsi taukuotas rankas į baltą staltiesę 3-2.

Mažajame finale Vygintas nenorėjo žaisti, tiksliau norėjo, bet ne su manimi… Matyt kažką nujautė. Nepaisant nuojautų Vygintas kibo man į atlapus atsakančiai, prisivarėm iki lemiamo lego. Įtampa apčiuopiama. Abu jau prie uždarymų, man mesti, liko 108, Vyginto akyse dega viltis… Planuoju mesti 60, 16 ir 32. Natūralu, kad pataikau 20, lieka 88. Nėr ką daryt, metu 3x16. Pataikau. Liko top. Šiaip mieliau metu 32, bet reikia, tai reikia. Užsimerkiu ( o gal ne, neatsimenu) ir metu. Ir ką manot? Pataikau. Vygintas, švelniai tariant, buvo nepatenkintas. Vis kartojo retorinį klausimą: “Kodėl?”

Finale Gintarui atsipalaiduoti neleido Juozas. Ten taip pat vyko nuožmi kova, bet pergalę  išstenėjo Gintaras 4-2. Gal, sakau, Juozas buvo blogai taukuotis pirštus nusivalęs, strėlės slydo…

O dabar rimtai. Juozai Žuraulia, užteks slapstytis už “aš dar nesijaučiu pasiruošęs” ir pirmyn registruotis į varžybas. Juolab buvai žadėjęs.

Per vakarą visi primetė krūvą pasiekimų. Tingiu visus rašyti, tai įkeliu nuotrauką. Grožėkitės, bet su salyga, kad juos pakartosit Elektėnuose už savaitės.

Priešvelykiniai sveikinimai visiems!*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.