GINTARAS SPINDI, VYGINTAS UŽSIDUODA KLAUSIMU:) 16-asis Vilniaus Legiono turas

Thursday, April 21, 2022

GINTARAS SPINDI, VYGINTAS UŽSIDUODA KLAUSIMU:) 16-asis Vilniaus Legiono turas

Kaip visada jaukus „Darts Billiards“ praėjusio trečiadienio vakarą į savo svetingą glėbį priėmė 21 smiginio entuziastą. Džiugu, kad prieš artėjančias savaitgalio varžybas Elektrėnuose dauguma nusprendė pasitikrint savo sugebėjimus, bet pasigedom mūsų perspektyvaus jaunimo –  Pauliaus, Valdo Račio, Žuraulių šeimynos, na, ir žinoma, Naurio. Apsunko nuo Velykinių vaišių? Gaila, bet kai nutirpo ledas nuo ežerų, jau praradau viltį sulaukti Gintaro Jarmalavičiaus. Užtai vėl sulaukėm senai matytų Stasio Stasiulio ir Liudo Čereškevičiaus, nepagadino vakarėlio reti svečiai Jonas Zanevičius ir Mindaugas Verkys.

Visą mielą kompaniją Erikas suskirstė į šešis pogrupius (išeina po du) pagal reitingą, pats išvažiavo migdyt vaikų, o likusieji pradėjom nežabotas linksmybes.

Pirmame pogrupyje susispietė dabartiniai reitingo „grietinėlė“, nors Vygintas labiau norėjo į antrą, nes turi gerą nuojautą. Bloga ji jo neapgavo, atsiskuto nuo visų ir likusį vakarą gilinosi į reitingo lentelių pildymo bei sukėlimo į internetą subtilumus. Vygintas metė gerai, aršiai kovojo su visais, dvi kovas pralaimėjo tik po lemiamo lego, prieš Gintarą paėmė vieną, bet jis vis tiek negalėjo suprasti: kodėl klube jam sekasi prasčiau nei namuose. Ką pridurti - naivuolis. Antru pogrupio nelaimėliu tapo Laimonas, su viena pergale, liko trečias pogrupyje, į trečią vietą krito ir bendram klubo reitinge. Gintaras, nugalėjęs visus ( 16,17,18,20 strėlės), – pirmas, aš – antras.

Antrame pogrupyje maloniai nustebino Valdas Raudonius, laimėjęs visus tris susitikimus ir nemaloniai – Mantas, visus tris pralaimėjęs. Titas, sumetęs tris kart po 180, su dviem pergalėm, užėmė antrą vietą, o apmaudžiausia, trečia vieta atiteko Vidmantui.

Pirmą vietą trečiame pogrupyje, nugalėdamas tris kartus, iškovojo Lukas, antras Vitalijus su dviem pergalėmis. Algina, auginanti formą varžyboms, iškovojo tik vieną pergalę, bet tai ne viską pasako. Abu mačus su vyrukais ji pralaimėjo tik po labai atkaklių kovų, vienodais rezultatais 2-3, todėl nenustebčiau jei Algina gimtuosiuose Elektrėnuose „iššaus“. Tampa bloga tradicija, kad Lina baigia pogrupio varžybas be išlošto lego. Ar namuose taikinys jau pakabintas? Jei kabo, tai gal ne tam aukštyje?

Ketvirtą pogrupį „nudominavo“ Stasys (-124, B) sutriuškinęs tiek Kęstutį 0-3, tiek Filipą 1-3. Kęstučiui kliuvo dar ir nuo Filipo 0-3.

Penktajame pogrupyje Mindaugas buvo pagerbtas tarp merginų, bet neatsakė joms tuo pačiu, nugalėjo ir Rugilę 3-0, ir Laimą 3-1. Santykius dėl antros vietos aiškinosi merginos. Patirtis, Laimos asmenyje, nugalėjo 3-1. Rugilei teks daugiau treniruotis.

Šeštas pogrupis pagal sudėtį būtų nesukompromitavęs nei pirmo, nei antro. Čia susikovė Liudas Č., Jonas Z. ir paslaptingasis Audrius M. Visi mačai baigėsi vienodais rezultatais 3-0. Liudas nepagailėjo nei vieno, Jonas, savo ruožtu, nepagailėjo Audriaus. Kas tęsė kovas, o kas turėjo galimybę anksčiau pakvėpuoti grynu oru, susirokuokit patys.

Gintaras T., Stasys, Lukas ir Valdas praleido pirmą atkrintamųjų ratą, ilsėjosi.

Kiti smaginosi prie taikinių. Jonas Z. įsivažiavo ir „numušė“ Vitalijų 3-1, Mindaugas V. eliminavo taiklųjį Titą 3-1, mes su Liudu susikibom rimtai ir tik laimingo uždarymo dėka lemiamam lege išnešiau sveiką „skūrą“ 3-2. Malonu matyti Liudą atgaunant formą. Jei ir toliau taip, tai netolimoje ateityje nusimato dar didesnė grūstis klubo reitingo lentelės viršuje. Laima pakuteno nervus Filipui ir tik penktam lege apmaudžiai išleido pergalę iš rankų 2-3.

Ketvirtfinalis. Jonui nepasisekė, nes Gintaras (18, -161, B) tą vakarą buvo tiesiog nenugalimas,  logiška baigtis 1-3. Mindaugas nepagailėjo Stasio 3-0, aš - Luko 3-0, o Filipas - Valdo 3-0. Žiauru.

Pusfinalyje ir Mindaugas nesurado argumentų prieš Gintarą (14,16) 0-3, o, per vėlai atsigavęs, Filipas nespėjo išsigelbėti prieš mane (16, 180) 0-3.

Mažasis finalas tarp klubo svečių baigėsi Mindaugo pergale 4-1. Visai neblogai, kaip po ilgesnės pauzės…

Didysis finalas virto to vakaro Gintaro „gulbės giesme“. Patikėkit, kai Elektrėnuose išgirsite, kad teks su juo žaisti, šaukitės visų šventųjų pagalbos, bet turbūt ir jie nepadės… Kiekvienoje serijoje bent vienas 3x20 ar 3x19, legai baigti 15, 18 strėlėmis, užsidaryta nuo 106. Ar galima tam pasipriešint? Aš bandžiau. Mečiau du kart po 180, uždariau du kart 18 strėle ir nuo 151, bet rezultatas dėsningas - prapyliau 2-4.

Tai tiek įspūdžių. Visiems klubiečiams, kurie dalyvaus, sėkmės Elektrėnuose.*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.