LIETINGAS ŠEŠTADIENIS. Elektrėnų taurė 2022

Sunday, April 24, 2022

LIETINGAS ŠEŠTADIENIS. Elektrėnų taurė 2022

Šeštadienis buvo lietingas, todėl visai negaila buvo jį praleisti šiltame gelžbetonio kūbe su langais, vardu “Elektrėnų laisvalaikio centras”. Ten vyko reitinginės Lietuvos smiginio varžybos. Pagal jau nusistovėjusią tradiciją susirinko daugiau nei šimtas dalyvių. Tarp jų 15 Vilniaus Legiono atstovų – 2 merginos ir 13 vyrukų. Turėjo būti daugiau, juk Elektrėnai beveik kieme… Ei, kur jūs, klubiokai? Na, bet tie kurie atvyko buvo nusiteikę kovingai.

Mūsų merginos būrtų keliu pateko į trečią ir ketvirtą pogrupius, kuriuose kovėsi po penkias pretendentes. Kornelijos Lušaitės pogrupyje viskas buvo gerokai įtempta: net trys sportininkės surinko po tris pergales ir tik geresnis legų santykis lėmė, kad mūsų Kornelija užėmė pirmą vietą, antra – akivaizdžiai progresuojanti Vida Jablonskienė, kuriai vienintelei Kornelija ir pralaimėjo. Apmaudžiai trečia liko, irgi tris pergales iškovojusi, Aurelija Krilavičienė.

Eglė Galdikaitė, spinduliuojanti pasitikėjimą ir gerą nuotaiką, prie kurių derėjo švelnus egiptietiškas įdegis, susikibo su varžovėmis ketvirtame pogrupyje. Čia dominavo Galingoji Sandra Rimkevičiūtė, laimėjusi visus susitikimus. Po dvi pergales iškovojo trys dalyvės: mūsų Eglutė, Irena Čiplienė ir Algina Juknaitė. Po nesudėtingų aritmetinių skaičiavimų paaiškėjo, kad į atkrintamasias prasibrovė Algina. Eglužei pritrūko dviejų legiukų. Teks, matyt, brolio Artūro individualių treniruočių pasiprašyt, nes tas tai pavaro…

Ketvirtfinalyje Kornelija suklupo, pralaimėdama Alginai Juknaitei 2-4. Neužtenka namuose turėt pakabintą taikinį ir prie jo patiestą kilimėlį, reikia į jį dar ir pamėtyti karts nuo karto ir geriausia ne žvigsnį. Kitos kovos šiam etape vyko atkakliai, visos baigėsi 4-2 ir 4-3 rezultatais.

Pusfinalyje įsibėgėjusi Sandra Rimkevičiūtė užtikrintai susidorojo su Milda Zdanauskaite 4-1, o Algina Juknaitė, kaip uraganas, nušlavė Gerdą Maldeikytę 4-0.

Finalo pradžioje atrodė, kad Alginos uraganas nesulaikomas ir viskas nuspėjama, bet Sandra parodė kovotojos charakterį, valios pastangomis atsitiesė ir pergalingai finišavo, nuskindama saldžią pergalę 5-4. Labai įtemptas ir grąžus finalas. Abi šaunuolės. Sveikinimai Sandrai!

Jaunimo turnyre susitiko penki varžovai. Pirmame etape susitiko Lukas Malinauskas ir Rugilė Bertašiūtė. Rugilė garbingai pasipriešino, bet pralaimėjo 1-3. Pusfinalyje Lukas nerado argumentų prieš Matą Barauską 0-3, o Milda Zdanauskaitė vis nerado savęs su Domu Barausku 0-3. Finalas buvo jaukiai šeimyninis: žaidė broliai Matas ir Domas, teisėjavo tėtis Mindaugas. Elektrėnų taurę laimėjo Domas Barauskas! Pagarba!

Vyrų turnyras buvo padalintas į 24 pogrupius. Pirmame žaidė trys dalyviai, visuose kituose po keturis.

Trečiame pogrupyje pasirodė Gintaras Vosylius iš Varėnos. Labai solidžiai laimėjęs du susitikimus ir tik per nago juodymą nusileido kelių paskutinių turnyrų finalininkui ir laimėtojui Ugniui Jankūnui 2-3. Antra vieta ir liftas į atkrintamasias.

Edvinas Antropikas ketvirtame pogrupyje laimėjo tik vieną susitikimą, bet dėl geresnio legų santykio užėmė antra vietą ir tesė kovą. Karaliavo šiame pogrupyje Tomas Bužonas, parodęs visiems kur vėžiai žiemoja, bendru rezultatu 9-0.

Marijampolietis Povilas Bulota, puikiai pasirodęs ankstesnėse varžybose, šį kartą iš pogrupio neišėjo, laimėjo tik vieną susitikimą ir liko trečias. Jei ne tas apmaudus pralaimėjimas lemiamam lege prieš Gintarą Taparauską, antra vieta būtų kišenėj… Bet užtat sirgalius, Povilas, buvo superinis! Ačiū už palaikymą😊

Gintautas Venckevičius pastaruoju metu labai retas svečias klube, bet jo garbei į Elektrėnus atvažiavo ir stačia galva įkrito į septintą pogrupį pilną „ryklių“, kurie jį visi be sąžinės graužaties sudorojo. Laukiam klube.

Aštuntame pogrupyje varėniškiui Deiviui Janulevičiui pavyko laimėti tik vieną susitikimą ir teko atsisveikinti su viltimis pakovoti tolimesniam etape.

O štai Lukui Bernatavičiui tik viena solidi pergalė 3-0 ir vienas atkaklus pralaimėjimas 2-3, leido pagal legus užimti antra vietą ir dar parungtyniauti atkrintamosiose.

Būrtai Gintarą Tumėną įmetė į solidų pogrupį, kur po dvi pergales surinko jis ir dar Audrius Saulėnas ir Roman Solenkov. Suskaičiavus legus paaiškėjo, kad Roman išeina pirmu, Gintaras – antru. Ufff…

Bet štai Lukas Tumėnas trimis pergalėmis, susitvarkė visus reikalus be pastebimo vargo. Gana netikėta man pasirodė, kad šiame pogrupyje tik ketvirtą vietą užėmė Egidijus Brazas, visada demonstravęs pavydėtiną motyvaciją ir stabiliai gerą žaidimą?

Penkioliktajame pogrupyje, kaip ir priklauso “Mr. Pogrupiui”, Vygintui Kisevičiui nebuvo lygių. Sudaužė visus kaip obuolius. Net toks autoritetas, kaip Gintaras Nagevičius, kuris smiginyje yra suvalgęs tris kg. dabar deficitinės druskos, neatsilaikė prieš Vygintą 1-3.

Aš žaidžiau šešioliktame pogrupyje ir tikrai nebuvau labai optimistiškai nusiteikęs, nes Elektrėnuose iki praėjusio šeštadienio man nesisekdavo (gali būti, kad niekada iš grupės nebuvau išėjęs). Bet dabar jau kita istorija. Pavargti teko su Mindaugu Verkiu, bet ištempiau 3-2. Tiesą sakant, tikrai daugiau pasipriešinimo tikėjausi ir iš Šarūno Šukaičio, ir iš Andriaus Miežinsko, bet abu nugalėjau po 3-0.

Valdas Raudonius nesugebėjo laimėti nei vieno susitikimo aštuonioliktam pogrupyje, nors labai gerai sužaidė keletą paskutinių kartų klube. Turbūt reikia daugiau varžybinės patirties.

Mūsų klubo prezidentui Erikui Mačiūnui nepasisekė dvidešimt pirmame pogrupyje. Vos vos neišplėšė pergalės prieš labai stiprų Joną Zanevičių 2-3, bet čia pat po 0-3 pralaimėjo tiek Romualdui Jablonskiui, tiek Arūnui Išganaičiui, o juk rimtai kovojant abu nugalimi…

Dvidešimt antrame pogrupyje varėniškis Rolandas Kviecinskas atkaklioje kovoje 3-2 nugalėjo Arūną Smilingį, bet tai buvo viskas ką gero parodė, todėl liko apmaudžioje trečioje vietoje.

Pirmąjį atkrintamųjų etapą praleido pirmų šešiolikos pogrupių pirmieji numeriai, visi kiti kibo vienas kitam į atlapus nedelsiant. Visi šiam etape žaidę legionieriai patyrė nesėkmes. Vienodais rezultatais 1-4 pralaimėjo Lukas Bernatavičius prieš Donatą Matijošką, Gintaras Vosylius prieš Joną Zanevičių ir Edvinas Antropikas prieš Martyną Daukantą. Bet labiausiai netikėtas buvo Gintaro Tumėno sausas pralaimėjimas Artūrui Galdikui, bet kaip parodys vėlesni įvykiai, tai nebuvo atsitiktinumas. Kaip pakomentavo pats Gintaras vis dar nejaučia stabilumo: gali “iššauti”, bet tuoj pat gali ir “subanguoti”…

Šešioliktfinalis. Man teko žaisti su visiškai nepažystamu Karoliu Petkevičium. Žinot, prideda adrenalino, nes nežinai ko tikėtis. Laimėjau 4-0, bet rezultatas neatspindi įtampos, o ji buvo. Karolis metė gerai, teko pasistengti, o ir tas pirmo etapo praleidimas truputį buvo išmušęs iš ritmo. Lukas Tumėnas tik jam vienam būdingu iš pažiūros atsainiu “dominuojančio patino” stiliumi 4-2 nugalėjo visada pavojingą Martyną Daukantą. O štai Vygintą Kisevičių vėl persekioja atkrintamųjų prakeiksmas. Pralaimėta nugalimam varžovui Arvydui Dzimidavičiui 2-4. “Mr. Pogrupis”?!

Jau užsiminiau, kad Artūras Galdikas, tą šeštadienį buvo stiprus, bet šešiolikfinalyje jis sutvisko kaip naujutėlaitis sidabrinis tarpukario litas. Bekompromisiu stiliumi, jei atmintis neapgauna 16, 18, 20, 16 strėlėmis, nuvertė nuo pjedestalo Mindaugą Barauską 4-2. Įspūdinga!

Aštuntfinalis. Susikirto mano ir Laimiaus Zubavičiaus takeliai. Kažkaip paskutiniu metu esame keletą kartų su permaininga sėkme žaidę, taigi per labai įsisvajojęs nebuvau. Pradžia nieko gero nežadėjo, Laimis išsiveržė į priekį, teko vytis. Antroje mačo pusėje Laimis šiek tiek sušlubavo su taškais ir slystelėjo su užsidarymais, o man “paėjo” ir viena, ir kita. Pergalė 4-3. Manau, Laimiui atsiliepė ir maksimalaus atsidavimo prieš tai pareikalavęs žiauriai įtemptas susitikimas su Gintaru Nagevičium, kurį Laimis ištempė 4-3. Nepasisekė Lukui Tumėnui. Jis turėjo pripažinti, užbėgsiu už akių, turnyro nugalėtojo Ugniaus Jankūno viršų 1-4. Iš įdomesnių rezultatų galima paminėti Tomo Šakio pergalę 4-3 prieš Aigars Strelis, kurios metu Tomas buvo įsivėlęs į ne visai sportinio pobūdžio incidentą. Nežinau detalių, todėl nekomentuosiu. Tikriausiai federacija atkreips į tai dėmesį ir paprašys žaidėjų elgtis garbingai ir profesionaliai bet kokiose situacijose.

Ketvirtfinalis. Žaidžiau su Mindaugu Viskontu. Esame labai panašaus greičio žaidėjai, tai viskas vyko neskubriu meditaciniu ritmu, tik pradžioje man sekėsi kiek geriau ir išsiveržiau į priekį 3-0, bet viskas gera kažkada baigiasi… Pradėjau neužsidarinėt, pagerėjo Mindaugo žaidimas ir jau ne taip ramu: 3-2. Teko nejuokais susikaupti ir išvargau pergalę 4-2. Ačiū Mindaugui už kolegiškumą ir gerą nuotaiką net sunkiu jam žaidimo metu. Kiti susitikimai irgi buvo įtempti, matėsi, kad liko vienodo pajėgumo sportininkai: Tomas Šakys išvargo jau beveik pralaimėtą kovą prieš Joną Zanevičių 4-3, Artūras Galdiką tik pristabdė Artūras Dunda 4-3, Ugnius nugalėjo Edgarą Grikšą 4-1.

Pusfinalis. Aš laimėjau prieš Tomą Šakį 4-1, su visa pagarba priešininkui, nebuvo labai sunku, tik reikėjo žaisti savo žaidimą ir nesiblaškyti. Ugnius tik po labai atkalios kovos sustabdė Artūrą Galdiką ir užtvėrė kelią į finalą, kurio jis man atrodo tądien buvo nusipelnęs…

Finalas. Ugnius iš pat pradžių griebė jautį už ragų ir šovė į priekį, įsivažiavau lėtokai, teko vytis. Kai rezultatas tapo 3-3, matyt, pradėjo rimčiau sekti mano “enerdžaizeris”, pasipylė 41, 45 ir kiti finalui netinkantys skaičiai, Ugnius irgi nesišvaistė šimtais, bet vis tik buvo stabilesnis ir pelnytai laimėjo 5-3, o aš, atitinkamai, pralaimėjau 3-5. Manau, kad praleidau šansą, kuris gali jau ir nebepasikartoti. Ugnius po žaidimo save “plakė” už blogą žaidimą ir turbūt jis teisus, nes jei būtų parodęs kažką panašaus į Federacijos taurės finalą, tai rezultatas turėjo būti 5-0 Ugniaus naudai. Tiesa finalo metu turėjau galimybę uždaryti 170, jau turėjau 120, bet B pabėgo į lankas…

Ką gi. Su pergale Ugniau! O aš pasilieku sau viltį, kad dar kada nors gausiu šansą.

Ačiū organizatoriams ir iki kitų susitikimų.

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė ir faktų interpretacija, kuri gali ir nesutapti su tikrove.