TREČIADIENIO GREITUKAS. 17-asis Vilniaus Legiono etapas

Saturday, April 30, 2022

TREČIADIENIO GREITUKAS. 17-asis Vilniaus Legiono etapas

Ar pavasaris jau „ant kiemo“ galima spręsti pagal tai kiek į klubą susirenka legionierių ir svečių. Konstatuoju – pavasaris jau čia. Kad ir koks jaukus būtų „Darts Billiards“ atšilus orams tūlas pilietis nė už ką nenori lysti į rūsį, o trokšta, pasileidęs plaukus, lėkti laukais kur akys veda arba paskui panas…

Taigi. Mūsų buvo 13. Naurio nebuvo. Viskas įvyko greitai ir neskausmingai, prieš dešimtą jau skirstėmės.

Nuo pradžių. Pasiskirstėm į keturis pogrupius burtų keliu ir kaip įprasta klasikinio greituko atveju, be jokių išankstinių glamonių, griebėm už esmės.

Pirmam pogrupyje lyg muselė į voratinklį pakliuvo Lina, kur jos laukė trys žiaurūs vorai: aš, Laimonas ir Vygintas (beveik pagal reitingą, tik Gintaro pritrūko). Linutei viskas baigėsi ganėtinai nuspėjamai 0-9. Man nebuvo kur trauktis, turėjau pateisinti praėjusio turnyro finalininko reputaciją - privalėjau laimėt, ką nelengvai, bet padariau: prieš Laimoną ( 18, 20, -115) ir Vygintą (18) vienodais rezultatais 3-, o Liną 3-0. Laimonas apžaidė Vygintą 3-1 ir praėjo toliau, Vygintas sėdo prie kompiuterio, bet viską akylai stebėjo.

Antrame pogrupyje abu susitikimus laimėjo Juozas Ž., tiesa prieš Luką B. gana įtemptai 3-2. Praėjusio turnyro moterų individualios rungties finalininkė ir tik per labai ploną plauką ne nugalėtoja Algina, matyt snūstelėjo ant laurų, pralaimėjo abu žaidimus ir išbėgo į pavasarį. Rūstūs vyrai liko rūsyje.

Trečiam pogrupyje visus į vietą statė Liudas Čereškevičius. Liudas Ž. nuožmiai susikovė su Valdu Raudoniu ir laimingai išsisuko 3-2. Beje, Liudas Žuraulia uždarė didžiausią tą vakarą 157.

Ketvirtajame pogrupyje Gintaras Tumėnas, kaip ir priklauso greitukui, netempė gumos ir laimėjo prieš abu kolegas 3-0, Gintautas 3-1 nepagailėjo Giedriaus.

Ketvirtfinaliai. Teisingas Gintauto požiūris kovoti už geresnį savo paties rezultatą ir nekreipti į priešininką dėmesio, žaidžiant su manimi davė šiokį tokį rezultatą – laimėtas legas, bendras rezultatas 1-3. Požiūris teisingas, belieka daugiau praktikos. Tėvo ir sūnaus akistatoje daugiau laimės ar meistriškumo pademonstravo vyresnė karta: Juozas laimėjo 3-2. Liudas buvo nelinksmas. Besistengiantis susigrąžinti formą Laimonas užtvėrė duris į pusfinalį Gintarui T. 3-1. Gana netikėtai (o gal jau nebe?) Lukas B. susitvarkė su bandančiu grįžti Liudu Č. 3-0

Pusfinaliai. Kaip visada grėsmingas, jau prikaupęs pasitikėjimo savimi ( kol kas tik klube) Juozas Ž. kibo į žaidimą rimtai ir tik labai susikaupus man pavyko praslysti 3-1, tokiu pačiu rezultatu Laimonas laimėjo prieš Luką B. Laimonas matyt labiau norėjo, o gal Lukui pritrūko stabilumo?

Mažajame finale Juozas 4-2 susidorojo su Luku, o aš neleidau Laimonui pelnyti 5 ekstra taškų į reitingą 4-0.

Vakaras nepraėjo veltui, primetėm visokių ten pasiekimų. Užskaitom.

Tai tiek žinių iš rūsio.*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.