13 DRĄSUOLIŲ. 19-asis Vilniaus Legiono etapas

Thursday, May 12, 2022

13 DRĄSUOLIŲ. 19-asis Vilniaus Legiono etapas

Vakar, nepabūgę kaulus laužančios šilumos ir iš kojų verčiančio pavasario, 13 drąsuolių susirinko į „Darts Billiards“ švęsti gyvenimo. Naurio nebuvo. Aš buvau. O praeitą kartą atvirkščiai… Sutapimas? O gal Nauris manęs vengia? Gal ką blogo padariau? Reiks išsiaiškint.

Burtus traukė jaunasis Liudas Žuraulia, jeigu ką - pretenzijos jam. Pirmam pogrupyje keturi žaidėjai, kituose po tris. Du išeina.

Maloni ir naudinga nauliena. Vakaro bėgyje vyko ir teoriniai užsiėmimai, kuriuose mažiau patirties sukaupę legionieriai savo mobiliuosiuose įrenginiuose stebėjo ir analizavo geriausių pasaulio smiginio guru žaidimo niuansus ( žr. nuotrauką). Tobulėjimui ribų nėra!

Pirmame pogrupyje, kaip gaivus pavasarinis vėjas, siautėjo Vygintas (17, 2x19, 20). Sudraskė visus kaip pernykščius lapus, gal kiek ilgiau užtruko su Liudu Ž. 3-2. Juozapas su dviem pergalėmis užėmė antrą vietą ( teoriniai užsiėmimai nenuėjo perniek). Liudas su viena – trečią ( netikėta!?). Vytautas Žymantas, atsiskutęs nuo visų, liko prie suskilusios geldos, bet jo garbei reikia paminėti, kad su Juozapu sukovojo garbingai 2-3.

Antrame pogrupyje susikovė Giedrius, Kęsturis ir Vitalijus. Iš lentelės matyti, kad vyko gana įnirtinga kova, bet Kęstutis pasirodė solidžiausiai ir su dviem pergalėm tapo pogrupio nugalėtoju, Vitalijus – antras, o Giedrius važiavo namo erzinti kaimynės, kuriai trukdo strėlės smingančios į taikinį garsas. Mat kokių jautrių žmogelių esama…

Trečiame pogrupyje susirinko nesmulkios kompleksijos, aistringi ir šiaip smarkūs vyrukai. Kovos vyko emocingai, susižavėjimo šūksnius keitė nusivylimo atodūsiai, neišvengta ir nenorminės leksikos. Sportininkų pajėgumas tą vakarą buvo apylygis, visi iškovojo po pergalę ir tik geresnis legų santykis lėmė, kad Juozas Žuraulia buvo vainikuotas nugalėtojo laurais. Gintauto ir Luko legų santykis buvo identiškas ir tik tai, kad Gintautas buvo laimėjęs prieš Luką, nutiesė jam taką į atkrintamasias.

Ketvirtame pogrupyje du dideli begėdžiai dėdės, Laimonas ir aš, užkirtom kelią į atkrintamasias Rugilei. Rugilė stengėsi, bet to nepakako. Tarpusavio susitikimą su Laimonu laimėjau aš. Galutinė rikiuotė: aš, Laimonas, Rugilė.

Ketvirtfinalis. Protokole neįrašytas rezultatas, bet matyti, kad Vygintas nugalėjo Laimoną. Nežinau ar čia Laimonas pametė žaidimą, ar čia Vygintas nesustabdomas? Gintautas neturėjo problemų su Kęstučiu 3-0 (teoriniai užsiėmimai – jėga!). Aš susitikau su Juozapu, kuris norėjo gauti iš manęs pamokų. Kažkaip buvau pametęs pedagoginę gyslelę, todėl sugebėjau išstenėti tik tiek, kad 86 galima uždarinėti per 54 ir 32. Rezultatas 3-1 (teorijos neužteko, reikia ir praktikos). Juozas Žuraulia, per nago juodymą neužsidaręs per B, dėl ko garsiai pergyveno, sutvarkė formalumus su Vitalijum 3-0.

Pusfinalis. Vygintas nugalėjo Gintautą (rezultato protokole nėra, gal čia Vygintas taip kuklinasi, nes pats rašė). Aš koviausi su Juozu Ž. Tikėjausi labai rimtos, kaip visada su Juozu, kovos, bet šį kartą praslydau pakankamai neskausmingai 3-0.

Mažajame finale Juozas palaužė tobulėjantį Gintautą 4-1. Didžiajame susistumdėm su Vygintu. Pirmus du legus laimėjau, nes, pabėgęs taškais, Vygintas užbuksavo prie uždarymų. Po to Vygintas įjungė aukštesnę pavarą ir išlygino rezultatą. Apsikeitėm dar po vieną legą ir atsidavėm smiginio dievams lemiamam. Vygintas nugalėjo 4-3! Prieš tokį galingą žaidimą neturėjau šansų. Beje, nugali jau antra trečiadienį iš eilės…

Nežinau koks jausmas dalyvauti gimdyme, bet jei jis toks, kokį jaučiu gimstant naujai Lietuvos smiginio žvaigždei, tai visai neblogas. Prieš mūsų akis vyksta istorija: pasitikėjimo savimi stokojanti lėliukė, vardu „Mr. Pogrupis“, transformavosi į galingą, visų siaubą, auksasparnį laumžirgį,  vardu „Mr. Winner“. Pastebėsiu, kad praktiškai visi vakaro pasiekimai priklauso Vygintui. Drebėkit „Lithuania open“ dalyviai, Mr. Winner išsižiojo jus skaudžiai kast…

Tiek žinių.*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.