LENGVŲ TAŠKŲ MEDŽIOKLĖ SU VAROVAIS. Lithuania open 2022

Tuesday, May 24, 2022

LENGVŲ TAŠKŲ MEDŽIOKLĖ SU VAROVAIS. Lithuania open 2022

Anot vieno, iki šleikštumo įsiėdusio, posakio – savaitgalį Kaune nušurmuliavo du europinės svarbos įvykiai: iškilioji smiginio fiesta (atvirieji Lietuvos ir Kauno turnyrai) ir kiek kuklesnis Europos kultūros sostinės “Santakos” šou.

Kiek plačiau apie pirmąjį. Nepaisant to, kad abu “open’ai”  WDF kotiruojami, kaip žemiausio prestižo turnyrai, bet norinčių pasirankioti “lengvesnių” taškelių atsirado nevienas. Daugiausia svečių suplūdo iš Latvijos, estų irgi buvo nemažai, Britų salų atstovų truputį mažiau nei būdavo prieš pandemiją (gal dar neatsigavo?), atvyko vokiečiai, švedai, danai, kažkodėl neramūs belgai, padavė šiek tiek egzotikos čekų ir vengrų pavidalu. Kažkodėl nesimatė lenkų… Tautiečių buvo mažiau nei įprastai. Vis tas lietuviškas svetingumas - nenorėjo svečiams gadinti nuotaikos juos aplošinėdami. Suma sumarum šeštadienį Lithuania open 2022 susigrūmė 27 moterys ir 150 vyrukų.

Vilniaus Legioną šiam turnyre atstovavo dvi moterys ir aštuoni vyrai.

Merginos burtais buvo išskirstytos į aštuonis pogrupius.

Mūsų Eglė Galdikaitė pateko į pirmą pogrupį, kuriame užvirė tikra pekla. Pirmame mače Eglė 3-0 suvystė latvę Andą Seimanę, antrame žaidime latvė 3-1 įveikė britę Margaret Sutton, o trečiame Eglė neatsilaikė prieš Margaret 3-0. Visos surinko po pergalę ir tik legai ir tarpusavio žaidimų santykis lėmė, kad Eglutė iš grupės išėjo antra, o britė – pirma.

Kornelija Lušaitė varžėsi šeštame pogrupyje. Pirmame žaidime nugalėjo Arūnę Kvedarienę 3-1, bet aštrioje kovoje pralaimėjo moteriškei vyrišku vardu Kart Hallikas 2-3. Kadangi Arūnė pralaimėjo Kart 3-1, Kornelija pateko į atkrintamasias antru numeriu iš grupės.

Pažymėtina, kad Sandra Rimkevičiūtė ir Algina Juknaitė, kuri dažnai pasitreniruoja su Vilniaus Legionu, savo pogrupiuose pasirodė tiesiog galingai ir užėmė pirmas vietas.

Aštuntfinalis. Eglei Galdikaitei teko pakankamai pažystama priešininkė latvė Irena Bauzė ir ji viešnios nepagailėjo 4-1, kornelija Lušaitė sukryžiavo strėle su Gerda Maldeikyte ir šventė pergalę 4-2. Šį etapą įveikė dar viena lietuvaitė – Monika Gurauskienė, kuri nugalėjo Alginą Juknaitę 4-1.

Ketvirtfinalyje Eglė nugalėjo Moniką Gurauskienę 4-2, o Kornelija, deja, sausokai pralaimėjo latvei Sandijai Andersonei 0-4.

Pusfinalyje įsibėgėjusi Eglė nušlavė nuosavo kelio latvę Mariją Razanę 4-1 ir finale kaktomuša susidūrė su pogrupio priešininke Margareta Sutton ( pirmas pogrupis valdo!). Kad ir kaip Eglutė stengėsi, bet britės kakta pasirodė kietesnė – pralaimėta 4-1… Bet juk antra vieta Lithuania open 2022, tai teisiog fantastika!!! Sveikinimai, apkabinimai ir, dar kartą, sveikinimai! Valio!

Kadangi buvo traukiami visiškai akli burtai, tai 32 vyrų pogrupiai buvo labai įvairūs, nuo visiškai lietuviškų iki beveik visiškai užsienietiškų. Vyravo pakili, atpalaiduojanti, draugiška atmosfera, tik, man pasirodė, kad latviai buvo kiek aršesni, labiau norėjo nugalėt, gal privengė savo prezidento Žanio, kurio buvo visur, o gal tiesiog jaunesnio brolio sindromas…

Pirmasis legionierius Gintautas Venckevičius stojo į kovą šeštame pogrupyje. Laimėjęs tik vieną legą, prapylė visiems pogrupio kolegos ir iš tolimesnės kovos pasitraukė. Geresnį rezultatą pasiekti, turbūt sutrukdė per maža didelių varžybų praktikos stoka, o ir varžovai „žvėrys“ - Karolis Sakalauskas, Sigitas Kvajauskas, jau nekalbant apie Haralds Trankals (ką tai bereikštų, skamba bauginančiai…).

Juozapas Bernatavičius bandė laimę devintajame pogrupyje. Deja, bet laimės ten ir negalėjo būti – Brian Lokke, Andreas Sepp ir Jack Vincent ją dalinosi tik tarpusavyje. Net lego nepaėmęs, Juozapas traukė namo. Tikėkimės, kad nepalūš psichologiškai.

Vienuoliktame pogrupyje reikalų turėjo Jonas Jonaitis. Kompanija pakliuvo nepavydėtinai solidi – Artūras Dunda, Jonas Zanevičius, Aigars Strelis ir turbūt estas Villu Tiitus. Iki krašto įtemptose kovose Jonas laimėjo prieš Villu 3-0 ir Joną 3-2, bet pralaimėjo Artūrui 2-3 ir Aigars 0-3. Galutiniam rezultate Jonas laimėjo rašymą☹

Keturioliktame pogrupyje varžėsi Jevgenij Judin, smiginio bendruomenėje geriau žinomas kaip Ženia. Du kartus pirmaudamas 2-0 ( prieš Alvar Paia ir Albertą Puklevičių), Ženia užsisvajodavo apie batus, kuriuos ketino pirkti, ir abu kartus iš svajų išnirdavo tik tada, kai priešininkas kažkodėl įkyriai jam kišdavo ranką sveikintis, o rezultatas kažkokiu stebuklingu būdu jau būdavo 2-3. Matyt verti dėmesio batai. Įdomu ar Ženia juos nusipirko? Paskutinė pergalė prieš Simą Bendorių 3-0 jau nieko negelbėjo. Trečias.

Laimonas Kiniulis pateko į 21 pogrupį su stipriu latviu Janis Kupšis, kuris ir susirinko visas keturias pergales. Bet Laimonas ne iš kelmo spirtas – sudaužė kažkokius Esko Mayra, Jurgen Pelt ir saviškį Kęstutį Kiną, susišlavė tris pergales ir tvirtai žengė į atkrintamąsias antru numeriu.

Liudas Žuraulią ir aš patekom į dvidešimt šeštą pogrupį. Į kompaniją gavom du „Lego“ atstovus Algirdą Dobrovolskį ir Arūną Šimaitį, bei estą Allan Soosimagi. Labiausiai nepasisekė Liudui, nes pralošė visus susitikimus, nors prieš mane spardėsi iki paskutiniųjų 2-3, teko pavargti. Laimėjau prieš visus, Algirdas – antras.

Trisdešimt pirmame pogrupyje Vilniaus Legiono garbę gynė Lukas Bernatavičius. Ten susirinko lietuviška kompanija su vienu latviuku. Lukas laimėjo tik vieną susitikimą 3-1, ne prieš bet ką, o prieš grupės nugalėtoją Algį Jekaitį ir apmaudžiai liko už atkrintamųjų ribos. Antru išsivyniojo latvis Gunars Ozolins.

Grupių etape puikiai pasirodė ir visas pergales tiek prieš savus, tiek prieš svečius iškovojo bei, akivaizdu, pirmas vietas užėmė stabilusis Tomas Bužonas, pavojingasis Ugnius Jankūnas, kaip visada galingas Sigitas Kvajauskas, puikus Nerijus Štaraitis, lygį keliantis Robertas Kasperavičius, po pauzės sugrįžęs Gintaras Gurauskas, ant bangos Egdaras Grikšas, džiuginantis Mantas Petkevičius, motyvuotas Mindaugas Verkys.

Pirmame atkrintamųjų rate susikovė 64 sportininkai. Laimonas Kiniulis nieko negalėjo priešpatatyti, puikiai taškus rinkusiam ir uždarinėjusiam Sigitui Kvajauskui 0-4, aš, analogiškai, prakišau Jack Vincent. Tuo legionierių pasirodymas atvirame Lietuvos turnyre baigėsi. Trisdešimt treti. Gal ir neblogai, bet ir nieko gero. Marš treniruotis.

Lietuviai į sekantį etapą praėjo dažniausiai nugalėję kitus lietuvius, bet buvo nemažai gražių išimčių: Robertas Kasperavičius ne be vargo 4-2 patiesė rimtą Kristaps Mickus, Tomas Makūnas tokiu pat rezultatu nugalėjo Marius Bo Nielsen, mūsų lyderis Mindaugas Barauskas 4-2 apžaidė Niels Joergen Hansen, Gintaras Gurauskas užtikrintai sudorojo Gunars Ozolins 4-0, o Edgaras Grikšas įtemptoje kovoje įveikė Niels Das 4-3.

Trisdešimt dviejų geriausių kovos vyko nuožmiai, liko tik verti. Patyręs smiginio vilkas Tomas Šakys laimėjo prieš Martyną Tamoševičių 4-2. Galingąjį Sigitą Kvajauską sustabdė latvis Laimonis Naglis 2-4. Roman Solenkov turėjo pripažinti Tomas Ledl pranašumą 1-4. Solidusis danas Brian Lokken sustabdė Robertą Kasperavičių 4-2. Tomas Makūnas nepasipriešino Aigars Strelis 0-4, o štai Mindaugas Barauskas pastatė į vietą Alvar Paia 4-1. Britų milžinas John Scott turėjo pavargti, kad iš tolesnio žaidimo pašalintų Gintarą Gurauską 4-2. Edgarui Grikšui kelią užtvėrė čekas (jei neklystu) Tomas Waloszek 1-4, o Laimis Zubavičius tokiu pat rezultatu išmetė iš varžybų latvį Janis Kupsis. Kęstutis Jasiukaitis neturėjo šansų su Lorenzo Schmelcher 0-4.

Šešioliktfinalyje sausokai krito Tomas Šakys prieš Aaron Turner 0-4, Mindaugas Barauskas dar pasispardė su John Scott, bet tik tiek tos laimės, 2-4, o Laimis Zubavičius neišsivyniojo prieš egzotiškąjį vengrą Gabor Takacs 2-4.

Toliau santykius aiškinosi “importiniai”, be mūsų. Finale susitiko britas Aaron Turner ir olandas Alexander Merkx. Alexander gana arogantiškai ant marškinėlių užsirašęs “The great” (aliūzija į graikų karo vadą Aleksandrą Makedonietį), gal būt ir turi tam šiokią tokią teisę, nes parodęs solidų 85 taškų vidurkį, suvartė Aaroną (70) į vienus vartus 5-1. Tegyvuoja nugalėtojas ir asmeninė higiena*!

Tęsinys apie Kaunas open 2022 dar bus.**

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Koks puikus smiginio žaidėjas bebūtum, rankas, po pasinaudojimo tualetu, reikia plauti.

**Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.