LAIKINOSIOS SOSTINĖS ATVIRASIS. Kaunas open 2022

Thursday, May 26, 2022

LAIKINOSIOS SOSTINĖS ATVIRASIS. Kaunas open 2022

Kaip besuksi, bet moterys ištvermingesnės nei vyrai. Pagalvokit patys. Šeštadienio varžybose varžėsi 27 moterys ir 150 vyrų, o jau sekmadienį prie taikinių stojo 26 moterys ir 126 vyrai. Atlikus nesudėtingus skaičiavimus paaiškėja, kad tik 3,7% moterų neatlaikė varžybų įtampos, o tuo tarpu ūmi negalia ištiko net 16% vyrų. Mokslinio darbo verta tema.

Šiam išretėjusiam žaidėjų skaičiuje Vilniaus Legiono garbę gynė 2 moterys ( nuostolių nėra) ir 4 vyrai ( nuostoliai pastebimi).

Merginos varžėsi aštuoniuose pogrupiuose. Eglė Galdikaitė pogrupyje vėl susitiko gerą pažystamą Margaret Sutton ir seses latvę ir estę. Deja, nei sesės, nei vakarykščio finalo kolegė Eglės nepagailėjo ir išmetė ją iš tolimesnių varžybų.

Visai kita istorija nutiko šeštame pogrupyje, kur Kornelija Lušaitė “sudraskė į gabalus” visas priešininkes. Tiesa su Monika Gurauskiene teko pasitampyti, bet galutinis rezultatas teigiamas 3-2.

Aštuntfinalyje Kornelija gana ryžtingai susitvarkė su Wanja Lokken 4-2, ketvirtfinalyje nepaliko šansų Marija Ruzane 4-0, bet pusfinalyje rimtoje kovoje nusileido būsimai nugalėtojai Kristine Mickus 2-4. Trečia vieta! Sveikinimai visų klubiečių vardu! Kornelija, Tu šaunuolė!

Kaip jau minėjau finalą laimėjo Kristine Mickus, nugalėdama vakarykščią nugalėtoją Margaret Sutton 4-3. Kristine padarė tai ko šeštadienį nepavyko padaryti mūsų Eglužei. Sveikinimai Kristine! Ponia Sutton nuo šiol žinos, kad ne viskas čia taip paprasta.

Vyrai varžėsi trisdešimt dviejuose pogrupiuose.

Jonas Jonaitis stojo į mūšį trečiame pogrupyje ir iškart visiems parodė iš kur pupos dygsta - subaladojo visus konkrečiai, tame tarpe Ugnių Jankūną 3-2, vakarykščio ketvirtfinalio dalyvį Lorenzo Schmelcher 3-1 ir kažkokį Andy Scanlan 3-1. Va taip, va.

Ne taip pasisekė Lukui Bernatavičiui, kuris pakliuvo į penktą pogrupį ir turėjo pripažinti visų priešininkų pranašumą. Su Arvydu Dzimidavičiumi, kuris šiuo metu jau nebėra taip lengvai įveikiamas priešininkas, Lukas pasitampė, bet neištraukė 2-3. Gaila, bet varžybos jam baigėsi.

Jevgenij “Ženia” Judin žaidė keturioliktam pogrupyje. Kadangi sekmadienį nebegalvojo apie jokius batus, Ženia laimėjo prieš visada pavojingą Gintarą Nagevičių 3-1, paslaptingąjį Raimondą Vileikį 3-0 ir pralaimėjo prieš stiprų Tomas Ledl 0-3 ir tokiu būdu atsidūrė atkrintamosiose.

Trisdešimt pirmame pogrupyje man teko išties solidi kompanija: Laimis Zubavičius, Mindaugas Viskontas ( su kuriais paskutiniu metu buvau keletą kartų susitikęs) ir latvis Janis Kalnins, su kuriuo man nėra tekę žaisti. Žvelgdamas į sudėtį labai tolimų planų nekūriau. Pirmam susitikime Mindaugas žaidė puikiai ir latviui tiesiog pasisekė laimėti 3-2. Mano mačas su Laimiu baigėsi kažkaip labai greitai ir mano naudai 3-1. Sužibo viltis. Labai solidžiai žaisdamas Mindaugas laimėjo prieš Laimį 3-2. Su latviu buvau “pametęs galvą”, nemečiau nei aš, nei jis, žaidimas buvo nevykęs ir chaotiškas, iš to gimė pralaimėjimas 2-3. Supratimas, kad nėr kur trauktis, padėjo susikaupti susitikimui su Mindaugu, nors neišvengiau duobių, bet pavyko laimėti 3-1. Nieko iš esmės nelemiantį susitikimą Janis laimėjo prieš Laimį. Janis – pirmas, aš – antras. Kaip supratau, nei Laimis, nei Mindaugas nebuvo sužavėti…

Pirmame atkrintamųjų rate Jonas Jonaitis nukovė čeką Zdenek Belza 4-2, man, labai nervingam mače, pavyko išplėšti pergalę prieš latvį Armands Tims 4-3, Ženia neatsilaikė prieš latvį Rihards Vosulis Grigulis 2-4.

Keletas įdomesnių šio etapo rezultatų: Artūras Galdikas, pastaruoju metu demonstruojantis galingą žaidimą, po labai aršios kovos 4-3 palaužė Bob De Meyer, stabiliai stabilus Gintaras Gurauskas nepaliko šansų Stijn Vekemans, Mindaugas Barauskas, kaip ir priklauso, paguldė ant menčių Alar Raha 4-2.

Šešioliktfinalyje Jonas Jonaitis kovėsi rimtai, bet turėjo pripažinti, dar aukštesnio nei jis pats, esto Olaf Siigur pranašumą 2-4, aš sausai pralaimėjau anglui John Scott 0-4. Prisipažinsiu, išėjau žaisti be tikėjimo savo jėgomis, tai bloga praktika ir jos reiktų atsikratyti, juo labiau, kad John irgi neblizgėjo, todėl garbingiau pasipriešinti galimybė buvo.

Šiam etape rimtą mūšį turėjo Gintaras Gurauskas, minimaliu rezultatu 3-4 pralaimėjęs danui Brian Lokken. Artūras Galdikas buvo labai užsivedęs, bet neatsilaikė prieš Aigars Strelis 2-4.

Aštuntfinalyje užgeso paskutinės mūsų viltys: Edgaras Grikšas pralaimėjo olandui Erik Van Manen 1-4, o Mindaugas Barauskas nesugebėjo įveikti Niels – Joergen Hansen 2-4. Toliau balius vyko be mūsų.

Finale susikirto John Scott ir Dennis Nilsson. Mano geras pažystamas, nuo kurio sausai pasikroviau šešioliktfinalyje, John Scott, tokiu pat nepalaužiamu stiliumi, įspūdingai sutriuškino Dennis 5-0. Šaunuolis John! Britai valdo! God save the Queen!

Visiems geros vasaros!*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.