PO OPEN'Ų OBELYS ŽYDI. 21-asis Vilniaus Legiono etapas

Thursday, May 26, 2022

PO OPEN'Ų OBELYS ŽYDI. 21-asis Vilniaus Legiono etapas

Po motyvuojančios smiginio fiestos, kuri vyko praeitą savaitgalį Kaune, ir kuri parodė, kad mums kiekvienam dar reiks šešis hektarus žolės apš*kt, kol pasieksim John Scott, Brian Lokken, jau nekalbant apie Alexander Merkx, lygį, į „Darts Billiards“ rūselį susirinko tik 16 Vilniaus Legiono narių ir jų svečių… Buvau nusivylęs. Tikrai tikėjau, kad susirinks minimum 66 smiginio modžahedai, pasiryžę pralieti savo ir kitų kraują vien dėl galimybės pasimelsti smiginio dievui Dartsasvaidžiui. Ką gi – dirbam su tuo ką turim.

Burtais pasiskirstėme į keturis pogrupius po keturis ir pirmyn.

Pirmame pogrupyje susigrūmė vyrija. Juozas Žuraulia, Valdas Raudonius, Gintautas ir aš. Laimėjau visus mačus, bet su Juozu kaip visada buvo sunku, bet ištempiau3-2. Juozas su dviem pergalėm – antras. Valdas R. su viena pergale prieš Gintautą – trečias. Gintautas apžergęs „šeštą“ Vesputę nupūtė pas šeimą. Irgi neblogas variantas.

Antrame pogrupyje buvo daug šurmulio, komentarų, emocijų. O žinot kodėl? Teisingai! Ten žaidė Nauris! Bet vien dalyvavimas toli gražu neapsaugojo jo nuo paskutinės vietos. Šiam pogrupyje siautėjo, gal būt vienintelis „open‘ų“ užmotyvuotas žmogus – Juozapas. Jis sudaužė visus ir pelnytai žengė toliau. Lukas, Liudas Ž. ir Nauris susirinko po vieną pergalę ir dėliojo legus ant pirštų. Naurio likimą jau žinote, laimė ištiko Luką, o nelaimė – Liudą.

Trečiame pogrupyje karaliavo Jonas. Savo minkštais, taikliais metimais varė į neviltį priešininkus, nors su Laimonu teko pavargti 3-2. Jaunąją Rugilę nuskriaudė visi ir ji liko ketvirta, o štai Laimoną 2-3 patiesė Algina ir prasiveržė į tolimesnį etapą. Laimonas buvo šoke, vis negalėjo patikėti, bet aš, ne kartą pralaimėjęs Alginai, nė kiek nesistebėjau. Pavaro kai nori.

Gintaras Tumėnas buvo nenugalimas ketvirtajame pogrupyje. Antrą vietą, su dviem pergalėm, išpešė svečias iš „Lego“ Martynas, kuris, beje, rašo smagias apžvalgas apie savo klubo batalijas į facebook‘ą. Lina liko be pergalių, bet sugebėjo pasiimti garbės legą iš Vitalijaus, kuris liko trečias.

Atkrintamosiose man burtai lėmė susitikti su Martynu ir po trumpos kovos 3-0 Martynas buvo pasiūstas pas „penktokus“. Juozapas, nors ir sunkiai, bet išplėšė pergalę prieš Alginą 3-2. Gintaras T. gan ramiai susitvarkė su Juozu 3-1, o Luką sausu rezultatu išfutbolino Jonas 0-3.

Pirmam pusfinalyje Juozapas patvirtino savo aspiracijas į sparčiai tobulėjančio žaidėjo titulą ir parodęs brandų žaidimą su švilpesiu išspyrė mane į mažąjį finalą 3-2. Antrajame Gintaras laimėjo prieš Joną 3-1, nejučiomis išpildydamas mano norą sužaisti su Jonu, nes net neatmenu, kad kartu būtume varžęsi. Aišku šauniau būtų buvę susitikti finale, bet gal kitą kartą.

Mažajame finale su Jonu tikėjausi daugiau intrigos, nebūčiau nustebęs net jai būčiau pralaimėjęs, bet Jonas kažkur pametė savo stabilumą ir prie taikinio neužtrukom, laimėjau 4-0.

Didžiajame finale Juozapas bandė kibti Gintarui į atlapaus, bet matyt išbaigė visus meistriškumo ir motyvacijos rezervus ir pralaimėjo 1-4. Tegyvuoja nugalėtojas Gintaras! Štai ko mums trūko Kaune…

Per vakarą buvo ne vienas puikus pasiekimas, Gintaras užsidarė nuo 113, Valdas nuo 109, Jonas nuo 100 ir 19, o pas mane gavosi įdomi eilutė: uždarymai 14, 15, 16, 17, 18 strėlėm ir nuo 120.

Visiems daugiau negu mažiau*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.