AUDRINGAS VAKARAS. 23-iasis Vilniaus Legiono turas

Friday, June 10, 2022

AUDRINGAS VAKARAS. 23-iasis Vilniaus Legiono turas

Kai trečiadienį apie 18.15 val. rinkomės į jaukų, bet jau šiek tiek šaltoką „Darts billiards“ bombiaką, negalėjom nujausti kokios gamtinės ir žmogiškos aistros siautės tą vakarą.

Kaip šiltam vasaros vakarui susirinko nemažas būrelis taiklių rankų savininkų - 24 asmenybės, tame tarpe ir Nauris. Beje legionierių buvo panašiai kaip visada, bet tačiau užderėjo svečių. Kaip toj dainoj: „Oi laukėm, laukėm, mes svetelių laukėm…“ Bet jei atvirai, tai pasielgėm su jais nelabai svetingai…

Pasiskirstymas į grupes vyko burtų keliu, kuriuos traukė Valdas Račys, tai jei turit pretenzijų, niekuo negaliu padėt. Šešios grupės po keturis, išeina po du.

Tuo metu, kai mes rūselyje nieko nebodami žaidėme savo žaidimus, lauke siautėjo tikras škvalas su „kibiriniu“ lietumi, žaibais ir, kas be ko, griaustiniais. Kai kurie dalyviai buvo šiek tiek įsitempę, nes neturėjo galimybės iškišti nosies į lauką ir sutraukti nervus raminančiųjų.

Pirmame pogrupyje du legionieriai Juozapas ir Lukas priiminėjo svečius Vytautą ir Robertą. Priėmimas buvo nuoširdus ir audringas, be bereikalingo manieringumo. Žaidžiau visai šalia, tai pasikartojau daugelį totoriškos kilmės žodžių, dažniau naudojamų rusų kalbai suintensyvinti, iš „b“, „k“ ir „j“ raidžių. Pasekoje tris pergales susirinko Lukas ( 18, -108), o Juozapas su Robertu skaičiavo legus – geresnį santykį turėjo pastarasis. Vytautas liko tuščiomis.

Man teko garbė žaisti su rimtais vyrais antrame pogrupyje. Surinkau tris pergale ir šiek tiek pasiekimų (17, 18, 19, 2x180). Antras – Liudas, kuris tais pat rezultatais 3-2 iškankino pergales prieš Tadą ir Vitalijų, bei puikiai užsidarė nuo 125, ką pažymėjo grėsmingu komančų šūkiu. Apmaudžiausia buvo Tadui, kuris visus žaidimus baigė vienodu skaičiumi 3-2, tik bėda ta, kad du iš jų pralaimėti… Matyt todėl ir jis porą kartų prakalbo sklandžiai totoriškai. Vitalijui nepasisekė labiausiai.

Trečiame pogrupyje viskas vyko gana painiai: Dainius pralaimėjo Filipui 1-3, Filipas pralaimėjo Indrei 1-3, Indrė pralaimėjo Dainiui ir Laimonui, o Laimonas pralaimėjo Dainiui ir Filipui. Iš visos šitos pralaimėjimų mišrainės, kažkokiu magišku būdu, kaip feniksai iš pelenų išskrido Filipas pirmu ir Dainius antru.

Ketvirto pogrupio mįslė. Gintaras T. siautėjo. Laima elgėsi atvirkščiai. Tuo pasinaudojo Juozas, o Valdas Raudonis nesugebėjo. Jei atspėjot, tai pasakykit ir man…

Penktame pogrupyje Nauris jautė pilnatvę, kaip lokys medaus sandėlyje, bendras rezultatas 9-0. Kęstutis užėmė antra vietą, nes nuskriaudė Liną ir Rugilę. Lina nugalėjo Rugilę 3-1. Beje, praeitą kartą pamiršau parašyti, kad Lina padarė puikų uždarymą nuo 102. Gal jau stebim kopimo į viršūnę pradžią???

Šeštame pogrupyje karaliavo Valdas Račys, paskutiniu metu demonstruojantis stabiliai gerą žaidimą. Dar šiek tiek pastangų terniruotėse ir turėsim puikų Legiono atstovą varžybose. “Mr. Pogrupis” Vygintas liko antras su dviem pergalėm, tik per plauką nusileidęs Valdui Račiui 2-3. Giedrius su pergale – trečias, o Gintautas žaidimo metu buvo išsiblašęs, matyt, mintyse vis glostė savo grąžuolę Vesputę, todėl ją drėgną apžergęs, namo išsivežė 0-9.

Atkrintamose keturi pirmi numeriai praleido pirmą ratą, o kiti bandė laimę, ranką ir akies taiklumą. Be siaubo negaliu apie tai rašyti, turėčiau uždėti grifą “18+”, nes prie mūsų akių įvyko neregėto brutalumo susidorojimas: vienodais rezultatais 3-0 buvo nulinčiuoti Filipas, Liudas, svetys Robertas ir Kęstutis. Negailestingi linčiuotojai atitinkamai: Vygintas, Nauris, Valdas Račys, Juozas.

Antras ratas. Vygintas nesusikuria sau problemų su Luku 3-0, Gintaras vos nesusikuria sau problemų su Nauriu 3-2, Valdas Račys eliminuoja Dainių, o aš laimiu prieš Juozą 3-1, bet buvo nelengva, visada būna nelengva, o į varžybas nevažiuoja nors tu ką…

Pusfinalyje Gintaras vargsta, bet išsisuka su Vygintu 3-2, man nebuvo lengva su Valdu 3-1.

Mažajame finale vyrai susiėmė kaip reikiant. Vygintas išplėšė pergalę 4-3. Du smiginio ąžuolai auga.

Prieš finalą Gintaras prisipažino, kad nedemonstruoja geriausios savo formos, bet prižadėjo kovoti. Kaip tarė taip ir padarė. Primavau 3-0 ir jau kūriau planus anksčiau išvažiuoti namo, bet Gintaras norėjo dar pabūt, todėl susikaupęs atmetė man du legus 3-2. Šeštas legas susiklostė palankiau man ir pabaigėm finalą 4-2. Kitą kartą gali man taip ir nepasisekti…

Visiems geros vasaros.*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.