NAUJI TAIKINIAI - SENOS VILTYS. 24-asis Vilniaus Legiono etapas

Thursday, June 16, 2022

NAUJI TAIKINIAI - SENOS VILTYS. 24-asis Vilniaus Legiono etapas

Šviesų, kaip diena, trečiadienio pavakarį 18 strėliasvaidžių susirinko į „Darts Billiards“ erdves ir buvo maloniai nustebinti, kad jau gerokai papešioti taikiniai pakeisti į nevisai naujus, bet tikrai geresnius, kažkada Slidinėjimo akademijoje našlaičiais paliktus, „5 bleidus“. Kartu su taikiniais atkeliavo apšvietimas ir apsaugos. Matant tą grožį pas dažną susitvenkė ašaros akyse, o pas kai kuriuos net sukirbėjo senos viltys, kad jau dabar nu tai jau duosiu… Aišku visi šoko dėkoti ir plekšnoti per petį geradarius darbštuolius Vygintą, Juozą Žuraulią ir mane. Mes kuklinomės. Nėra už ką… Prašom… Visada pasiruošę…

Iš tos laimės pamiršau padaryt foto, tai vėl įdėsiu pasiekimų nuotrauką☹

Bet džiaugsmingos akimirkos tą vakarą tuo dar nesibaigė. Visi susirinkusieji nuoširdžiomis katutėmis pasveikino Rugilę su gimtadieniu, linkėjo visokeriopos sėkmės ir įteikė sunkų, bet gerą penktą „bleidą“. Rugilei - tris kart VALIO! Tortas buvo labai skanus!

Kad jau turėjome puikius šešis taikinius, tai pasiskirstėm į šešis pogrupius po tris pagal reitingą ir šventėm toliau. Išeina du geriausi, nors visaip būna. Žaidimui puikiai visa vakarą dirigavo Valdas Račys. Nauris buvo, o štai Laimonas nepasirodė. Ar pasikeitusios darbinės aplinkybės sugriaus vieno geriausių VL klubo žaidėjų karjerą? Tikėkimės - ne.

Pirmame pogrupyje Gintaras gana užtikrintai vienodais rezultatais 4-1 nugalėjo Vygintą ir mane. Lemiamoje kovoje su manimi Vygintas stengėsi, neblogai metė, bet man tą vakarą sekėsi labiau ir aš laimėjau. Po to Vygintas teisėjavo ir liūdnai linguodamas galvą stebėjo, kaip mes su Gintaru mače dėl pirmos vietos “pjovėm grybą”. Sorry, mielas drauge, ateis dar ir į Tavo gatvę šventė.

Antram pogrupyje sužibėjo Juozapas, laimėjęs ir prieš Liudą Ž. 4-3, ir prieš Valdą Račį 4-1(!). Mirtinas Liudo ir Valdo susikibimas baigėsi pastarojo pergale 4-2.

Trečiajame pogrupyje žaidimas vyko guviai, emocingai, su „bajeriais“ ir pasišpilkavimais, kaip visada, kur žaidžia Nauris. Jis čia ir šeimininkavo, sudaužęs Valdą Raudonį 4-0 ir Luką B. 4-1. Lemiamoje dvikovoje Valdas nukovė Luką 4-2. Gal Lukas pasinėrė į vasaros linksmybes ir paliko taikinį ramybėje?

Ketvirtame pogrupyje siautėjo senai matytas (matyt užsidaręs „skladuke“ treniravosi) Paulius, nušlavęs Vitalijų 4-0 ir sudaužęs Gintautą 4-1. Išlikimo kovą tarp Gintauto ir Vitalijaus laimėjo pastarasis 4-2. Gal Gintautas daugiau koncentruojasi į Vesputę? Pripažinsiu, verta to.

Penktajame pogrupyje susitiko po reabilitacijos pasirodęs Liudas Čereškevičius , iš stažuotės „Port of darts“ grįžęs Vidmantas ir lankomumo pavyzdys Giedrius. Kovos buvo aršios! Liudas tik po įtemptos kovos nugalėjo Giedrių 4-3, Vidmantas pralaimėjo Liudui 1-4, o paskutiniam mače Vidmantas sutriuškino Giedrių 4-0.

Šeštame pogrupyje susigrūmė klubo svečiai Robertas, Vytautas ir solinezantė Rugilė. Robertas laimėjo prieš Vytautą 4-0, Vytautas laimėjo prieš Rugilę 4-0, o štai paskutiniame susitikime  Rugilė parodė tvirtą charakterį ir, sukaupusi visą šventinę nuotaiką, gerokai papurtė Robertą, deja pritrūko laimės ir garbingai pralaimėjo 2-4.

Pirmą atkrintamųjų etapą praleido Gintaras, Paulius, Nauris ir Juozapas, kiti šventė toliau. Valdas Raudonius tik po atkaklios kovos nugalėjo Vytautą 4-3, dar neįgavęs savo formos Liudas Č. sausai pralaimėjo Valdui Račiui 4-0, aš 4-0 eliminavau Robertą, o Vidmantas, tokiu pat rezultatu, sutriuškino Vitalijų.

Kitam etape Gintaras T. nesulaukė pasipriešinimo iš Valdo Raudoniaus 4-0, Valdas Račys pasielgė nedraugiškai su savo draugu Paulium 4-1, aš pagadinau nuotaiką Nauriui 4-0, nors tai labai sunku padaryti, o Juozapas po permainingos kovos apžaidė Vidmantą 4-2. Deja, bet stažuotė nepadėjo…

Pusfinaliai. Gintaras T. nepaliko šansų Valdui Račiui 4-0, nors esu įsitikinęs,  kad nebuvo lengva. Man su Juozapu irgi nebuvo paprasta. Pradžioje Juozapas nesuvaldė jaudulio ir pradėjo tikrai silpnai, jį kažkiek gelbėjo tik mano uždarymai, tiksliau, jų nebuvimas. Kažkur nuo trečio lego Juozapas grįžo į savas vėžias ir atkovojo du legus, bet to nepakako galutiniai pergalei. 4-2 laimėjau aš.

Mažajame finale Valdas Račys visas pusfinalio nuoskaudas „užkabino“ ant Juozapo 4-0. Palengva, palengva, bet užtikrintai Valdas lipa į lentelės viršų ir to nusipelno.

Finale jau nebe pirmą kartą šį sezoną susitikom su Gintaru T. Abiem sekasi permainingai. Šį kartą pradžioje taškai geriau ėjo Gintarui, bet uždarymai man. Išsiveržiau. Per žaidimo vidurį Gintarui gerai ėjo ir taškai, ir uždarymai. Išsilyginom. Pabaigoje Gintarui nepaėjo taškai, todėl turėjau galimybę užsidarinėti, tai ir padariau. 4-2 laimėjau.

Visom prasmėm malonus ir šventiškas vakaras.*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.