9! 26-asis Vilniaus Legiono turas

Wednesday, June 29, 2022

9!   26-asis Vilniaus Legiono turas

Atėjo devyni. Devyni! Net Naurio nebuvo! Ok. Nurašau „ant“ laiko pakeitimo, t.y. žaidėm antradienį, nes „Darts Biliards“ kažkoks filmavimas trečiadienį. Kad tik gera „filma“ išeitų… Nu, bet iš kitos pusės didžiausias ant Marijos žemės klubas ir… devyni! Susiimkit žmonės, dievaži.

Kur bes(z)dėsi - devyni, tai devyni, bet rimčiausi. Pagal kažkokią neaiškią, mažeikiškių naudojamą, schemą pasiskirstom pagal reitingą į tris pogrupius po tris. Išeina visi, bet du „liūzeriausi“ peržaidžia: laimėjęs lieka, nelaimėlis - namo.

Pirmam pogrupyje plakėsi „grietinėlė“. Kad ir kaip nenorėjo Valdas Račys čia pakliūt, bet pakliuvo. Visi pasirodė ne iš kelmo spirti ir daužė vienas kitą. Gintaras T. pralošė Valdui 3-4, Valdas pralošė man 3-4, aš pralošiau Gintarui 2-4. Teko skaičiuot legus. Ir ką jūs manot, likau paskutinis, Gintaras – pirmas, Valdas – antras.

Antrame pogrupyje pasikartojo panaši istorija. Lukas B. laimėjo pogrupį, nugalėdamas Vidmantą 4-1, bet pralaimėdamas Valdui Raudoniui 2-4, Vidmantas – antras, sutriuškindamas Valdą 4-0. Valdas, apmaudžiai - paskutinis.

Trečiajame pogrupyje viskas buvo kur kas aiškiau. Nugalėjo Joe Morales, nes parklupdė tiek Giedrių 4-1, tiek Paulių 4-3. Antrą vietą nugriebė Paulius, laimėdamas prieš Giedrių 4-1.

Dižiausiais klišarankiais, pasirodo, tapom mes su valdu Raudoniu, todėl teko susikibti žūtbūtinėje dvikovoje, kurią laimėjau 3-0. Valdas metė neblogai, užtikrintai, rodydamas norą laimėti, bet ne šį kartą…, nors kita vertus - stipriausiųjų devintuke!

Ketvirtfinalis. Gintaras T. nepaliko jokių šansų Giedriui 4-0, Paulius, atėjęs po pertraukos, sudaužė Vidmantą 4-1, aš vos vos, per nago juodymą išsukau uodegą su Joe 4-3 (taip būna, kai neįvertini priešininko ir perdaug atsipalaiduoji, po to jau ir nori mesti kaip gali, o neišeina…, išgelbėjo Joe, šešiom strėlėm neuždaręs 32), Valdas Račys sausai sutriuškino Luką 4-0. Lukai, trenerį daugiau spardyk kojom, o jei ranka, tai tik kaire… Tiesa, dar ir apspjaut gali, jei ką…

Pusfinaliuose du draugai/bendramoksliai Paulius ir Valdas Račys neatsilaikė prieš Gintarą T. ir mane, atitinkamai 0-4 ir 1-4. Suprantu, kad vasarą norisi pasilepint, tingisi treniruotis, bet reikia. Iškritus Laimonui, mirt-gyvent reikalingas stiprus pirmos Legiono komandos narys. Garbė, šlovė ir pinigai garantuoti! Stenkitės.

Mažajame finale Valdas nepagailėjo draugo 4-1. Didžiajame mes su Gintaru tradiciškai daužėmės permainingai ( 2-0, 2-2), bet paskutiniuose leguose Gintarui kažkaip nepakrito skaičiai.  Laimėjau 4-2, bet, prisipažinsiu, vasara ir mane darts prasme veikia neigiamai.

O tuo tarpu lauke šniokštė šilta vasaros liūtis*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.