Tai pamačius „Darts Billiards“ lankytojus ištiko šokas. 28-asis Vilniaus Legiono etapas

Friday, July 15, 2022

Tai pamačius „Darts Billiards“ lankytojus ištiko šokas. 28-asis Vilniaus Legiono etapas

Pastebėjot, kad pastaruoju metu žiniasklaidoje tekstų be panašios antraštės nebeliko. Visur vien sensacijos, šokai ir kitokie ekstremumai. Šiuolaikiniai žurnalastai visiškai nepasitiki savo rašymo sugebėjimais, jiems atrodo, kad be skandalingo pavadinimo jų straipsnių nieks net nepradės skaityti. Bet pradėjus skaityti visada paaiškėja, kad sensacija iš piršto laužta: tai vyras paplūdimyje kelnaites persiavė prisidengęs rankšluosčiu, nes nenorėjo pusės valandos laukti prie persirengimo kabinos, tai mergina ledus ne laižė ar čiulpė, o kando. Dieve, juk sugadins dantų emalį!

Bet mano rašinėlyje aprašytas visuomenę šokiravęs įvykis yra tikras ir įvyko praėjusį trečiadienį jau minėtame rūselyje „Darts Billiards“. Žmonės iš gatvės, užsukę į šią įstaigą, buvo priblokšti, pamatę, kad pačiame vasaros įkarštyje, kai visi ilsisi net išsišiepę, šešiolika iš pažiūros sveikų ir pilno proto tetų ir dėdžių lindi kažkokiam rūsyje ir su įkvėpimu mėto strėles į apvalius, margus taikinius. Sodoma ir Gomora! Gėda! Kur žiūri Šimonytė! Landzbergis kolūkių šiferį išvogė!

Taigi taigi, tarp tų lengavi paprotėjusių buvau ir aš, tai viską sužinosit iš pirmų lūpų.

Vakarui vadovavo Valdas Račys, iš pradžių lyg ir neblogai, bet vėliau supratęs, kad dartsai tai ne jo, persimetė prie pool’o, o galiausiai visai pasiplovė. Tikėkim, kad treniruotis.

Sulaukėme brangių svečių ir iš kitų klubų, o štai Naurio - ne.

Pagal reitingą pasiskirstėm į keturis pogrupius po lygiai ir pradėjom šėlsmą, kuris ir išmušė iš vėžių tūlą prašalaitį.

Pirmame pogrupyje susispietė tie, kuriems taip ir reikia ( Gintaras ir aš) ir tie, kurie ten nenorėjo būti ( Valdai Račys ir Raudonius). Negera Valdų nuojauta pasitvirtino, jie atitinkamai liko trečias ir ketvirtas, Gintaras su dviem pergalėm – antras, aš (su trim) – pirmas.

Antrame pogrupyje kova užvirė ne juokais. Paminėtina, kad iš trijų vyrukų, tik vienas - Vitalijus, parodė lašą džentelmeniškumo ir leido Alginai nors ir sunkiai, bet laimėti 3-2. Alginutei to nepakako prasimušti į kitą etapą. Paulius stengėsi, bet pritrūko parako - su viena pergale liko trečias. Po dvi pergales savo sąskaitoje turintys Vitalijus ir Liudas Ž. skaičiavo legus ir atitinkamai tapo pirmu ir antru.

Trečiame pogrupyje karaliavo Joe, nugalėdamas visus priešininkus, kaip kažkada Irako kare. Labiausiai nepasisekė Gintautui, kuris liko be pergalės skonio, nors ji buvo arti kovoje su Filipu 2-3. Rezultatas matyt dėsninkas, kai vietoje to, kad treniruotis, prasileki su Vespute iki Talino per Rygą ir atgal. Įspūdžių pilnos kišenės, o pergalių nėr… Stasys, nors prisipažino retai bemėtąs, bet antrą vietą sugebėjo prigriebti. Filipas su viena pergale – trečias.

Ketvirtame pogrupyje sublizgėjo “Lego” atstovas Dainius Derkintis, plačiajai smiginio visuomenei žinomas kaip Nuostolis, sukolekcionavęs tris pergales. Antrą poziciją iškovojo Vytautas, Laima tenkinosi trečia vieta, o jaunoji Rugilė – ketvirta.

Atkrintamosios vyko be didelių staigmenų, vienodais rezultatais 3-0 aš laimėjau prieš Vytautą, Gintaras patiesė Joe ( Joe vis persekioja pirmo atkrintamųjų etapo prakeiksmas, na niekaip…), o Liudas Ž. nebuvo svetingas svečiui Nuostoliui. Va tik Vitalijus susikibo su Stasiu atkakliau, po įnirtingos, apylygės kovos 3-2 pergalę šventė Stasys.

Pusfinaliai buvo atkaklesni ir baigėsi vienodais rezultatais 3-1: aš nugalėjau Stasį, matyt atsiliepė treniruočių stoka, o Gintaras susitvarkė su Liudu, kuris jau prieš mačą nebuvo optimistiškai nusiteikęs.

Mažajame finale Liudas išliejo nuoskaudą ant Stasio 4-1, kuris matyt jau buvo išsimušęs iš jėgų.

Finale mes su Gintaru išnaudojom visus mums skirtus legus, žaidėm neidealiai, banguotai, bet galų gale Gintaras pasiekė revanšą už užpraeitą kartą 4-3. Logiška baigtis, nes Gintaras tą vakarą “iš principo” metė geriau .

Tai tiek sensacijų.*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.