Prigeso šviesos. 34-asis Vilniaus Legiono etapas

Friday, August 26, 2022

Prigeso šviesos. 34-asis Vilniaus Legiono etapas

Trečiadienį, po ilgesnės pertraukos, apie 18 val. Vilniaus mieste nusileidęs į rūsį įmantriu pavadinimu “Darts billiards”, radau viską lygiai taip pat kaip ir buvau palikęs, net barmenas tas pats, tik šešto taikinio pašvietimas kažkodėl prigesęs - sugedo ar per ryškios žvaigždės prie jo žaidžia (tipo - neatlaikė konkurencijos). Tikėto smiginio pasiilgimo nepajutau, nebuvo taip, kad jau labai labai labai noriu sužaist, matyt atostogos buvo per trumpos. Mat jas galas, apžvelkim kas vyko.

Susirinko visai padori 18 žmonių chebrytė, nors Nauris nuvylė - nepasirodė. Šią netektį kompensavo svečiai Gerda, Andrius, Martynas ir Vytautas. Alginos prie svečių nepriskaitau, nes ji jau kaip ir sava, iš patikimų neįvardintų šaltinių gavau informacijos, kad Algina jau aptarinėja su Nauriu Legiono marškinėlių įsigijimo sąlygas… Opa!

Šeši pogrupiai pagal reitingą po tris entuziastus, du geriausi juda toliau.

Pirmajame susirėmėm Gintaras, Juozas Ž. ir aš. Nustebino Gintaras, pralaimėjęs tiek man, tiek Juozui, bet natūralu, nes, kaip pats prisipažino, nė velnio nesitreniruoja. Ką pasakyt – blogai. Aš laimėjau prieš Juozą, abu liekam, Gintaras – namo su šviesa.

Antrame pogrupyje susibūrė perspektyvus jaunimas ( kad tik neužsisėdėtų per ilgai perspektyviuose). Paulius parodė, kad iš visų perspektyvių jis perspektyviausias ir nelengvai aplošė ir Valdą Račį 4-3, ir Liudą Ž. 4-1. Valdas išstenėjo pergalę prieš Liudą 4-3. Mažiausiai perspektyvus užsidėjo ausines ir, klausydamasis Radžio, mąstė – ką daryt?

Trečiajame pogrupyje vyko rimti reikalai, visi mačai baigėsi rezultatais 4-3. Čia susibūrė irgi dar perspektyvūs, bet jau pabuvę jaunuoliai. Visi pasidalijo po pergalę ir po pralaimėjomą, susikaupę, krutindami lūpas, skaičiavo legus, nes skaičiai buvo dideli. Pirmu tapo Lukas, antru – Vidmantas, Juozapui nepasisekė, nors ir uždarė 112 aštuoniolikta strėle.

Ketvirtajame pogrupyje vyrų neišblaškė tai, kad po kirpyklos Algina atrodė ypač elegantiškai, ir abu ją negailestingai “apdaužė”, tiesa Valdui Raudoniui tai pavyko ne be vargo 4-3. Tarpusavio kovoje Arūnas Grikšas nugalėjo Valdą ir jie atitinkamai pasidalino 1 ir 2 vietas.

Penktajame pogrupyje karaliavo Vytautas, įmesdamas 174 ir parblokšdamas tiek Giedrių 4-3, tiek Kęstutį 4-1. Tarpusavio mačą laimėjo Kęstutis 4-3, išmesdamas Giedrių iš tolimesnių batalijų.

Šeštajame svečių pogrupyje siautėjo Martynas, metė 17, 18, 20 strėlytėmis bei pridėjo 180, todėl nekeista, kad pasitreniravęs su žmona 4-1, nugalėjo ir Andrių tokiu pat rezultatu. Gerda stengėsi, bet neatsilaikė prieš Andrių 2-4.

Sekantį etapą ilsėjosi ( arba stebėjo krepšinį, kur Lietuva vargo su Vengrija) Paulius, Lukas ir du Arūnai (tame tarpe ir aš). Likę kaupė patirtį. Vidmantas sužaidė pagirtinai ir laimėjo prieš stiprų Andrių 3-1, Valdas Račys nepaliko šansų Vytautui 3-0, Martynas sudaužė Juozą ž. 3-0, Valdas R. susitvarkė su Kęstučiu 3-1.

Į tolimesnę kovą įsijungė ir poilsiautojai. Vidmantas staiga netikėtai iškrito iš formos ir pralaimėjo man 0-3, Arūnas G. solidžiai aplošė Valdą R. 3-0, Martynui bandė pasipriešinti Lukas B., bet kažko pritrūko 3-1, Paulis nepasigailėjo Valdo R. 3-0.

Pusfinaliuose Martynas parodė Pauliui, kad perspektyviu būti nepakanka reikia dar ir treniruotis 3-1, o Arūnas G. parodė, kad treniruojasi, visa vakarą išlaikė gerą formą ir pelnytai laimėjo prieš mane 3-2.

Mažajame finale, visa laiką man problemų pridarantis Paulius, neleistinai atsipalaidavo po pirmo laimėto lego ir atidavė man trečią vietą 1-3.

Didysis finalas vertas “Didžiojo” vardo. Tiek Martynas, tiek Arūnas G. kovojo atkaliai, taškas į tašką, laimėdami savo legus. Jautėsi įtampa ir abiejų noras laimėti. Šį kartą meistriškumas ir sėkmė lydėjo Martyną 4-3. Sveikinimai!

Pabaigai gera naujiena: nuo rudens Gerda ir Martynas planuoja atsikelti į Vilniu, todėl tikimės juos dažnai matyti klube. Labai lauksim, nes geri žaidėjai verčia visus tobulėti.

Tiek žinių iš bombiako.*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.