RUGSĖJIS VASAROS MĖNUO. 36-asis VL etapas

Thursday, September 15, 2022

RUGSĖJIS VASAROS MĖNUO. 36-asis VL etapas

Po trumpų, bet sportiškų, visom prasmėm, atostogų Palangoje, kur oro ir vandens temperatūra yra neišskiriami draugai ( abu +15), vėl buvo smagu įsmukti į jaukų „Darts Billiards“ rūselį ir apsimesti smiginio meistru.

Pasakysiu iš karto, man sekėsi ne kaip, bet yra ir gera naujiena - buvo Nauris. Atmosfera įsielektrino. Iškrova buvo.

Kolegų susirinko „legendinis Naurio uždarymas“, t.y. 14. Burtais du pogrupiai po keturis iki trijų, du pogrupiai po tris iki keturių. Pašvęstieji suprato. Važiuojam.

Pirmam pogrupyje buvo ankšta, nes susigrūdo stambūs tiek stotu, tiek emocijom vyrai. Didžiausias iš jų, Juozapas, vienodais rezultatais 3-1 visiems parodė iš kur kojos dygsta, užsidarydamas 16 strėle nuo 111. Antru liko Lukas B. su dviem pergalėm, Arūnas Grikšas tenkinosi viena pergale ir laimėjo rašymą, o Gintautas turėjo laimę vėl apžergti savo šeštąją Vesputę ir nurūko rudeniškai vakarėjančio Vilniaus gatvėmis, leisdamas vėjeliui maloniai kedenti barzdą.

Antrame pogrupyje viskas sukomplikavo. Aišku labiausiai ir greičiausiai susikomplikavo jaunajam Liudui Ž., kuris tik su vienu laimėtu legučiu prapylė visus tris žaidimus ir įgavo laisvę. Kiti pretendentai surinko po dvi pergales ir viską lėmė legų santykis. Geriausiai pasirodė Gintaras su +5, Vidmantas +2, o aš tapau „raštininku“ su +1.

Trečiame pogrupyje be konkurencijos viešpatavo Vygintas, nepagailėjęs nei Alginos 4-0, nei Kęstučio 4-1. Algina išsigelbėjo nugalėdama Kęstutį 4-1.

Ketvirtame pogrupyje, uždarydamas nuo 120, karaliavo Nauris, sutriuškindamas Giedrių 4-0, ir, po nuožmių grumtynių, Vytautą 4-2, kuris beje įvirino ir 180. Tarpusavio kovoje Vytautas įrodė, kad duotuoju momentu yra stipresnis už Giedrių 4-2.

Ketvirtfinaliai. Tarp stambių vyrų užsigrūdinęs Juozapas, toks įspūdis, net nepastebėjo Alginos pastangų 3-0. Nauris susitvarkė su pastaruoju metu stabiliu Vidmantu 3-1. Vygintas aršiai susidraskė su Luku, bet laimingai išnešė kailį 3-2. Gintaras neturėjo labai daug vargo su Vytautu 3-0 ( jei teisingai atsimenu, nes protokole neparašyta).

Pusfinaliuose vyko dramos. Koks bebūtų didis ūgiu, svoriu ir dvasia Juozapas užlėkė ant dar viskuo didesnio. Kas gali pašokti prieš tokį smiginio titaną, kuris nė nemirktelėjęs, laisva valia, 68 uždaro per 54 ir 14! Tokį apibūdinimą atitinka tik vienas žmogus planetoje – Nauris. Ir jis keliauja tiesiai į finalą 3-2. Kitoje poroje susitiko du VL rinktinės Baltic Cup dalyviai Gintaras ir Vygintas. Stebėdamas tą mačą netryškau optimizmu dėl mūsų perspektyvų ateinantį savaitgalį, bet gal būt vyrai tiesiog taupė jėgas… Atkalioje, permainingoje dvikovoje, kurioje abu turėjo šansų, laimėjo Gintaras 3-2.

Mažajame finale po įtemptos, permainingos, neišnaudotomis galimybėmis ir klaidomis padabintos kovos Vygintas nugalėjo Juozapą 4-2.

Finalas baigėsi tokiu pat rezultatu, kaip ir mažasis. Nauris bandė laužtis, bet Gintaras atsilaikė.

Beje, reikės bendrai nuspręsti kokių represinių priemonių griebsimės prieš tuos strėlmečius, kurie prapylę savo žaidimus taip panyra į savigraužos, sviplakos, svianalizės ir savigailos blūdą, kad pamiršta, kad turi prievolę pateisėjauti juos aplošusiems. O gal jie tiesiog gudručiai???

Tiek žinių iš rūselio.*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.