LIETINGAS SAVAIGALIS KLAIPĖDOJ. Baltic Cup 2022. Antra diena.

Wednesday, September 21, 2022

LIETINGAS SAVAIGALIS KLAIPĖDOJ. Baltic Cup 2022. Antra diena.

Antrą Baltic Cup 2022 dieną ragus surėmė komandos.

Mūsų klubo merginos varžėsi skirtingose komandose. Kornelija Lušaitė pasipuošė Lietuvos moterų rinktinės marškinėliais, kartu su mūsų žvaigždėmis - Asta Jukniene, Sandra Rimkevičiūte ir jaunąja Milda Zdanauskaite, o Eglės Galdikaitės komandą su išradingu ir akivaizdžią tiesą atspindinčiu pavadinimu „Fantastic 4+1“, kurią galima būtų pavadinti rinktine Lietuvos ir Latvijos nacionaline rinktine, nes ją, be Eglutės, sudarė Algina Juknaitė (!), Kristine Mickus (!) ir Kristine Zakite (?!) Oho!

Lietuvos rinktinė grupėje didelio pasipriešinimo nesulaukė, sutriuškindama visas varžoves viską pasakančiais rezultatais 9-2, 9-2 ir 9-3. Pirmyn į atkrintamąsias! Fantastic 4+1 teko pakovoto smarkiau. Buvo pralošta Latvijos rinktinei 2-9, bet nugalėtos Fortuna 9-6 bei Power Team 9-3 ir antru rezultatu prasibrauta į ketvirtfinalį, kur ir susikirto mūsų klubiokių keliai.

Ar Lietuvos rinktinė buvo prisnūdus ant laurų po lengvo pasivaikščiojimo grupėje, ar kovų užgrūdintos Fantastiškosios buvo ant bangos, bet įvyko tai kas įvyko 9-7 nugalėjo rinktinė Rinktinė! Iš rezultato matyti, kad kova buvo arši, sukandus dantis, iki galo… Abi mūsų merginos pasirodė puikiai. Ačiū Jums. Galimas dalykas, kad Fantastiškosios nugalėjo, nes žaidė penkiese prieš keturias?

Pusfinalyje Eglė su komanda sumindė Bauskos atstoves 9-3 ir finale stojo į kovą su Estijos rinktine. Išbandymas buvo sunkus, kabintasi į pergalę visais dailiai lakuotais nagais, deja, bet estės buvo stipresnės 9-4. Mūsų Eglė kartu su komanda Baltic Cup 2022 vicenugalėtoja! Šaunuolės merginos! Nuoširdūs sveikinimai!

O ką vyrukai? Jų susirinko aštuonios grupės x keturios komandos x keturi žaidėjai. Įkaitusi, lengvu „peregaru“ ir prakaitu dvelkianti bei adrenalinu trykštanti minia, spinduliuojanti visą spektrą ekstremalių emocijų: nuo pergalingos ekstazės, pasireiškiančios klaikiu rujojančio paviano riaumojimu, išmušančiu iš rankų strėles šalia žaidžiantiems kolegoms ir parodančiu elementarų storžieviškumą ir totalų empatijos trūkumą, iki visiško pralaimėjimo stuporo, kai nusivylimas toks slegiantis, kad galima tik sėdėti žiūrint į vieną tašką ar ieškot palengvėjimo stiklo dugne, kuo džiaugėsi viešbučio administracija ir tyliai keiksnojo nusivariusi nuo kojų barmenė…

Vilniaus legiono komanda pateko į labai galingą kompaniją: superkauniečiai Smiginis LT, rėksmingi/stuomeningi latviai SMK Kuldiga ir jauni/alkani estai Parnu darts club. Pirma kova su estais buvo klampi, jautėsi, kad priešininkas turi potencialą, bet ne visada pavykdavo jį pademonstruoti, mes irgi neblizgėjom, ypač, jūsų nuolankus korespondentas. Gintaras ir Lukas reikiamais momentais patraukdavo komandą į priekį. Vygintas irgi sužaidė solidžiai. Sunki pergalė 9-7.

Antra kova su Smiginis LT. Lukas tempė komandą, bet kiti nariai nelabai jam padėjom, todėl dėsningai pralaimėjom 9-5.

Paskutinė lemiama kova su triukšmingaisiais Kuldigos vyrukais. Šansų prasiveržti į atkrintamąsias buvo labai nedaug: turėjom laimėti dideliu skirtumu, nes buvo akivaizdu, kad kauniečiai estus suvalgys lengviems priešpiečiams. Su tokia našta ant pečių pradėjom neblogai – laimi Vygintas ir aš. Gintaras pralaimi, bet laimi Lukas. 3-1 neblogai. Po to duobė: keturi iš eilės pralaimėjimai! Šalia žaidžiantys Smiginis LT ir Parnu vyrukai eina šnervė į šnervę. Vėl laimi Gintaras, aš pralaimiu. Laimi ir pralaimi Lukas, laimi Vygintas ir t.t. Prisivarom iki 8-8. Lemiamą legą stoja žaisti mūsų lyderis Lukas. Pradžia gera – 100, po silpnesnio starto latvis užsikuria - 100, 97, 96, Lukas buksuoja. Pas Luką dar 115, latvis išlygina iki 32. Lukas įmeta 26, latviui lieka 16. Ir tada pokšt - Lukas uždaro 89. Super! Labai sunki, bet todėl ir saldi pergalė 9-8. O šalia netikėtumai - atkutęs estų jaunimėlis per pratesimą patiesia Kauno titanus su Tomu Šakiu ir Kęstučiu Žuku priešakyje 9-8. O tai reiškia, mes toj žvėriškoj grupėj antri!

Atkrintamosiose susitinkam su estų komanda “Lihula nool” (internetas meta, kad tai reišia “mėsos kukuliai” ar kažką panašaus, taigi – kotletukai), nu akurat, tokie pavalgę vyriukai atrodė. Kaip visi žinom, smiginyje tai ne problema, o greičiau pranašumas, todėl ir gavom gėdingai 3-9. Kažkaip nei vienam nepaėjo, matyt grupė išsunkė visas jėgas ir ryžtą. Kaip sakoma, pasisėmėm patirties…

Be mūsų atkrintamose dar žaidė Lietuvos rinktinė, Dublis ir Topas 1. Rinktinė, kaip ir turėtų, nors nelengvai bet apžaidė latvius iš Asas Adatas 9-5, Topas 1 vyrai po įtemptos kovos, per lemiamą legą palaužė Viru Darts 9-8, o Dublis spardėsi, bet neatsilaikė prieš Estijos rinktinę 5-9.

Ketvirtfinalyje Lietuvos rinktinė atkeršijo už mus: gerai paspirgino ir visi kartu, draugiškai sulapnojo “Kotletukus” nepaspringdami 9-0. Topas 1 nepavyko Estijos rinktinei atsilyginti už kolegas iš Dublio, nes taip pat jiems pralaimėjo 6-9. Galų gale estams įkirto mūsų rinktinė, sudaužiusi juos pusfinalyje 9-4.

Didysis finalas. Viena prieš kitą stojo Baltijos smiginio milžinai: Lietuvos ir Latvijos rinktinės. Kokioje sporto šakoje bevyktų tokie, galima sakyti, “braliukų” derbiai, kovos būna įpatingai aršios ir bekompromisinės. To tikėjomės ir šį kartą. Deja, bet latvių motyvacija, užsivedimas, kaitinamas jaunesnio brolio kompleksėlio, ir, be jokios abejonės, meistriškumas nušlavė bet kokias mūsiškių pastangas išsaugoti veidą ir pralaimėti bent jau garbingai. Kažkaip nesirašo 3-9, bet tai žiauri realybė. Turbūt individualiai mūsiškai ir stipresni žaidėjai, bet komandinėje rungtyje ne mažiau svarbi ir komandos dvasia, bendrystės jausmas. Gal jos pritrūko? Kita vertus, antra vieta irgi šaunu, bet kažkodėl nedžiugina. Kaip lietuviška… Nieko, pasitreniruosim ir atsigriebsim!

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.