LIETINGAS SAVAITGALIS KLAIPĖDOJ. Baltic Cup 2022. Trečia diena.

Friday, September 23, 2022

LIETINGAS SAVAITGALIS KLAIPĖDOJ. Baltic Cup 2022. Trečia diena.

Paskutinę Baltic Cup 2022 dieną aistras kėlė porų kovos.

Mūsų merginos kovėsi skirtingose porose pagal atstovaujamą komandą. Eglė Galdikaitė stojo į porą su Algina Juknaite. Skamba grėsmingai. Kornelija, kaip rinktinės narė, susiporavo su Sandra Rimkevičiūte. Irgi rimta.

Pirmam rate, gal dar neapšilusios, Eglė ir Algina turėjo pakovoti, bet nulaužė latves Kovalevska ir Kalnina 4-2, Kornelija ir Sandra negailestingai sudaužė Čiplienės/Kvedarienės duetą 4-0.

Antrame rate Eglei ir Alginai teko parodyt visą meistriškumą, nes priešininkės Sinkevica/Grabcika ožiavosi ir nenorėjo pasiduoti, teko priversti 4-3. Kornelija su Sandra ir antrame rate neparodė nė krislo gailesčio ir nušlavė nuo kelio Brikmane-Buklovska/Andersone 4-0.

Ketvirtfinalyje mūsų Vilniaus Legiono merginų laukė skirtingas likimas. Eglė ir Algina, gana skaudžiai, pralaimėjo Smilingienės/Slušnytės porai 4-0, matyt baigėsi parakas. Kornelija ir Sandra vis taip pat užtikrintai nugalėjo Petkelienės/Povilaitienės duetą 4-1.

Deja, bet pusfinalyje Estijos rinktinės narės Tiisler/Tiisler sustabdė pergalingą Kornelijos ir Sandros žygį link finalo. Pralaimėta 2-4. Gaila, juk finalas buvo čia pat…

Finale estes nugalėjo Latvijos rinktinės nares Bauze/Ruzane 5-2. Sveikinimai nugalėtojoms! O mūsų merginos parodė, kad ne iš kelmo spirtos, potencialas matyti ir visos pergalės dar priešakyje.

Bendrai paėmus visų varžybų rezultatus, komandos kuriose žaidė Vilniaus Legiono atstovės užėmė labai gražias ir aukštas vietas: Fantastic 4+1 (su Egle Galdikaite) – prizinę trečią vietą, o Lietuvos rinktinė (su Kornelija Lušaite) – ketvirtą vietą. SVEIKINAM!

Klubo vyrų poros sukrito natūraliai: Gintaras ir Lukas, nes jie ten kažkokie lyg ir giminės (tai turbūt, nes pavardės tai vienodos), ir Vygintas su manim, nes neturėjom kito pasirinkimo.

Pirmame etape vyko savotiškas apšilimas Gintaras su Luku nugalėjo šiauliečių porą Brazas/Puklevičius 4-1, o mes su Vygantu tokiu pat rezultatu latvius Zommers/Lauva.

Antram rate viskas jau buvo kur kas rimčiau. Tumėnai susitiko galingą Solenkov/Mikaločius porą. Paulius Mikaločius buvo laimėjęs prieš Luką pirmą dieną, tai turbūt mobilizavo mūsiškius susikaupti ir laimėti sausai 4-0. Matosi, kad pas Roman ir Paulių su uždarymais buvo bėda. Mes su Vygintu užšokom ant Estijos rinktinės poros Kruusvee/Paal. Mačas gavosi geras. Daužėm vieni kitus atsakančiai. Prisivarėm iki septinto lego. Tiesą sakant, viską turėjom savo rankose: pas priešininkus 40, pas mus 76. Mūsų eilė. Vygintas metė 20, 20, lieka paskutinė strėlė į dvigubą 18. Metimas išėjo geras, užtikrintas, tiesus, per sektoriaus vidurį, strėlė brūžtelėjo vielą ir… bl*t - 18! Kruusvee, kuris ir tempė savo porą, šaltakraujiškai pirma strėle uždarė savo 40. Mums varžybos baigėsi, bet kartėlio nebuvo. Kartais pralaimėjimai būna malonesni už pergales. Čia vienas iš tų atvejų. Po kovos Paal pasiguodė, kad serga „dartsitu“, tipo negali išmest strėlės, bet žaidžiant kažkaip viskas atrodė normaliai, tik pataikydavo prasčiau nei kolega. Nu jo, jei tai „dartsitas“, tai aš juo chroniškai sergu jau 15 metų…, tiesa, kaip ir kiti 98% smiginio entuziastų.

Sekančiam etape Gintaras ir Lukas susirėmė su Dunda/Dzimidavičius pora. Priešininkai bandė kabintis, bet turėjo propažinti mūsiškių pranašumą 4-2.

Kuo toliau tuo aršiau. Ketvirtfinalyje tėvui ir sūnui teko velniškai rimtas išbandymas. Jų laukė Lietuvos rinktinės nariai Zubavičius/Bužonas. Pirmus keturis legus priešininkai ėmė savus legus, užsidarinėjo Laimis (ketvirtą legą 15 strėle) ir Lukas. Penktame lege Tomas uždarė svetimą legą, Gintaras tuo pačiu atsakė šeštajame. Lygu 3-3. Paskutinį legą stipriai pradeda Laimis - 140, Lukas nesudreba – 140. Po to mūsiškai stabilesni: Lukas - 2x100, Gintaras - 2x60, o priešininkai pameta trigubus – 60, 44, 60, 68. Gintaras aštuoniolikta strėle užbaigia Laimio ir Tomo agoniją, uždarydamas 41.

Pusfinalyje Gintaro ir Luko laukė „nagli taikliastrėliai“ Latvijos rinktinės nariai Strelis/Naglis. Latviai iš kart parodė, kad nusitaikė į finalą ir išsiveržė į priekį 0-2. Bet šeimyninis duetas turėjo savų planų ir svarių argumentų, devynioliktos ir aštuonioliktos strėlių pavidalu, ir išlygino rezultatą 2-2. Po to sekė dar du nelabai kokybiški, lipnūs legai, kuriuos valios pastangomis pasiėmė Vilniaus legiono atstovai. Gintaras ir Lukas finale!

Nemačiau to finalo, už ką gavau velnių iš Gintaro, nes jo žodžiais tariant, jei būtume ten buvę ir palaikę juos džiaugsmingais šūksniais ir katutėmis, tai jie būtų žaidę žymiai geriau ir laimėję finalą. Atsiprašau, suklydau, pasimokiau iš klaidos ir daugiau taip stengsiuosi nedaryti. Nors nemanau, kad tokius tvirtus, bebaimius smiginio grandus, kaip tėvas ir sūnus Tumėnai, gali iš pusiausviros išmušti saujelė garsiai besilabinančių latvių. Vienu žodžiu, finalas buvo kibus ir klampus: pradžioje legą pasiėmė Gintaras, po to tris atmušė latviai. Mūsiškiai vėl patempia 2-3, bet Nauris (nemaišyt su geruoju mūsų Nauriu, čia blogasis - latvių Nauris) uždaro ir trukteli 2-4. Lukas meta 140, Gintaras palaiko tempą ir vėl jų legas 3-4. Aštuntą legą latviai pradeda stipriau, mūsiškiai vejasi. Latviai sudegina 78, pas mus dar 166. Latviai neuždarinėja, legionieriai spaudžia - Gintaras uždarinėja 32, bet pataiko tik 16… Sunku buvo tikėtis, kad tokio lygio žaidėjai dalins šansus iki begalybės – Melderis uždaro 5. Šiek tiek apmaudu, bet Gintaras ir Lukas eilinį kartą įrodė, kad yra elito žaidėjai, nors gal reitingas to ir neatspindi. Šaunuoliai! Sveikinimai su superine antra vieta!

Daugiausia Gintaro ir Luko dėka Vilniaus legiono vyrų komanda bendroje įskaitoje, surinkusi 50 taškų, užėmė garbingą ketvirtą vietą nusileidusi tik nacionalinėms rinktinėms. JĖGA! Prie šio pasiekimo svariai prisidėjo, sparčiai tobulėjantis, Vygintas Kisevičius ir truputuką aš… Prižadu – treniruosiuosi.

Tai tiek žinių iš vėjuotosios Klaipėdos.

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove. Nuotrauka asociatyvi.