LAUMŽIRGIAI LABAI PLĖŠRŪS (taip Čepulis sakė). 37-asis Vilniaus Legiono turas

Tuesday, September 27, 2022

LAUMŽIRGIAI LABAI PLĖŠRŪS (taip Čepulis sakė). 37-asis Vilniaus Legiono turas

Prisėdau prie šios apžvalgos tik šiandien, nes praeitą savaitę vis rašiau apie BC 2022, o šią savaitę buvo gražūs orai, tai tingėjau murksoti prie kompo. Atsiprašau visų, jau praradusių viltį. Iš kitos pusės, tai buvo jau taip senai, kad aš nelabai ką ir prisimenu, o ir prisiminti nenoriu, nes nieko gero ten manęs neištiko, o tik teisėjavau, teisėjavau ir teisėjavau iki pačios pabaigos. Tiesa, prisimenu, kad Nauris buvo…

Nesiplečiant. Septyniolika smiginio aistruolių pagal reitingą paskirstyti į penkis pogrupius. Toliau išeina po tris, tipo geriausius.

Pirmam pogrupyje pasižaidžiau į valias. Visus tris susitikimus laimėjau vienodais rezultatais 3-2, bet kaip pamatysime vėliau tai ir buvo visas mano džiaugsmas. Antras pogrupyje liko Vygintas, laimėjęs prieš Gintarą ir Luką, o trečias liko Gintaras, laimėjęs prieš Luką. Kaip suprantate, Lukas nebuvo laimingas.

Nauris ištaškė visus antrame pogrupyje, Vidmantas, su dviem pergalėm, įsitvirtino antroj pozicijoj, Arūnas Grikšas, su viena pergale prieš Paulių, - trečias. Paulius šį kartą pasišiūkšlino.

Trečiam pogrupyje lyderį galima buvo nuspėti. Liudas atgauna formą ir nugali tiek Valdą, tiek Giedrių. Valdas susidorojo su Giedriumi 3-0 ir liko antras.

Mantas nustelbė abu varžovus vienodais rezultatais 3-0 ketvirtame pogrupyje. Lina sudorojo Gintautą 3-0, o Gintautas - neatpažystamas!

Penktas pogrupis pats nenuspėjamiausias, nes žaidžiant pagal reitingą, jame dažniausia susispiečia galingi svečiai ir pražuvėliai, jei tokių būna. Šį kartą mus savo apsilankymu pradžiugino Jonas Jonaitis ir senokai matytas Stasys. Tarp jų įkliuvo Vytautas. Toks įspūdis, kad Jonas išvažiuoja į užsienį tam, kad niekas jam nemaišytų teniruoti, todėl abu priešininkus nupūtė lengvai po 3-0. Stasys turbūt pamėto garažėlyje, todėl nugalėjo Vytautą tokiu pat rezultatu.

Pirmame atkrintamųjų rate susipliekė keturiolika pretendentų, o aš ilsėjausi, tiksliau rašiau. Arūnas G. susitvarkė su Valdu 3-1, Jonas išstūmė už ribos Giedrių 3-0, Gintaras nugalėjo Mantą 3-0, Liudas galutinai palaužė Gintautą 3-0, Vidmantas išsiuntė į garažiuką Stasį 3-1, Vygintas nedavė jokio šanso Linai 3-0, o Nauris nepagailėjo Vytauto 3-0.

Ketvitfinalyje sudalyvavau jau ir aš, bet poilsis man nepadėjo: Arūnas G. iškedeno mane kaip šiltą vilną 3-0. Gintaras nepraleido toliau Jono 3-0. Liudas sunkiai, bet išplėšė pergalę prieš Vidmantą 3-2. Vygintas neleido įsisiautėti Nauriui 3-1.

Pusfinalyje Arūnas G. parodė savo rimtą nusiteikimą ir tik po atkalios kovos nusileido Gintarui 2-3. Vygintas, pasisėmęs patirties ir įkvėpimo per BC 2022, parodė charakterį ir išplėšė pergalę prieš Liudą 3-2.

Mažajį finalą laimėjo Liudas prieš Arūną G. 4-2. Sakau jums - Arūnas tobulėja!

Finalas kai kam netikėtas, bet ne neįmanomas, žinant kaip šis darbštuolis stengiasi ir nori. Vygintas, vieną legą uždarydamas nuo 140 dvylikta strėle, tiesiog sutriuškino Gintarą 4-0. Mūsų akyse bjaurioji „mr. Pogrupis“ lėliukė virsta į žvitriasparnį, tikslingai plėšrų, kraujo (pergalių) ištroškusį VL kūdros laumžirgį. Aleliuja!

Pasimatysim ryt!

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove. Nuotrauka asociatyvi.