DARVINO TEORIJA GYVAI. 38-asis Vilniaus Legiono turas

Thursday, September 29, 2022

DARVINO TEORIJA GYVAI. 38-asis Vilniaus Legiono turas

Kontroversiškas (krikščionių požiūriu) britų mokslininkas Darvinas sukūrė teoriją apie gyvūnų rūšių atsiradimą ir evoliuciją. Ji pritaikoma visoms rūšims, tame tarpe ir dvikojams, moksliškai vadinamiems Homo sapiens, ir jų porūšiui Homo dartersis. Pagal šią teoriją silpni, netobulėjantys ir prarandantys įgūdžius individai privalo užleisti vietą progresuojantiems, tobulėjantiems ir prie naujų sąlygų greičiau prisitaikantiems individams. Šis procesas lėtas, skausmingas, su atkryčiais ir agonijom, bet neišvengiamas ir nesustabdomas. Kaip tai vyksta „Darts Billiards“ rūselyje skaitykite žemiau.

Kaip visada trečiadienio pavakare čia susirinko septyniolika smiginio gerbėjų. Pagal burtus pasiskirstėm į penkis pogrupius, išeina po tris. Gaivaus vėjo į užsistovėjusią ir jau šviktelėjusią VL atmosferą įnešė guvus desantas iš Varėnos ( Gintaras Vosylius, Darius Bliznevič, Deivis Jenulevičius ir Rolandas Kviecinskas) ir du naujokai Karolis ir Albertas. Tikimės juos matėm ne paskutinį kartą.

Pirmame pogrupyje visus be gailesčio sudraskė apatinių sektorių meistras Darius B. iš Varėnos. Juozapas pasiėmė dvi pergales, Valdas Raudonius spėjo įšokti į nuvažiuojantį atkrintamųjų traukinį, laimėdamas prieš nelaimėlę Liną.

Antrame pogrupyje labai panašia maniera siautėjo kitas varėniškis – Gintaras V. Mesdamas 180 ir uždarydamas per bulių, jis susirinko visas ris pergales, tik su Arūnu Grikšu teko kiek pavargti 3-2. Arūnas laimėjo du kartus, naujokas Albertas, neblogai valdydamas ranką, nugalėjo senbuvį Giedrių 3-0.

Netoli buvo, kad ir trečiame pogrupyje viršų būtų paėmęs svečias iš Varėnos - Rolandas. Jis be  įtampos nugalėjo naujoką Karolį 4-0, kuris apšilinėdamas metė tikrai užtikrintai, bet kovoje nesusitvarkė su jausmais. Kovodamas su manimi Rolandas parodė, kad ne veltui konkurencingoje Varėnos lygoje yra tarp reitingo lyderių ir spaudė mane atsakančiai. Tik atsitiktinumas lėmė, kad, žaidžiant septintą legą, man pavyko išsukti uodegą 4-3. Jaudulys Karoliui pakišo koją ir žaidžiant su manim 0-4.

Ketvirtame pogrupyje Gintaras Tumėnas susitvarkė su abiem priešininkais neįsitempdamas, o Vidmantas pasiėmė vienintelę likusią pergalę prieš Kęstutį 4-0.

Užsidarinėdamas aštuonioliktom strėlėm Vygintas subaladojo abu pretendentus penktame pogrupyje, kurių vienas buvo Varėnos reitingo lyderis Deivis 4-0, o antras, mūsų vis dar viltis, - Liudas Žuraulia 4-1. Deivis savo ruožtu nepagailėjo Liudo 4-0.

Atkrintamųjų pirmą etapą praleido Darius, o kiti susitikimai vyko kartais ir netikėtai: naujokas Albertas susitvarkė su jauduliu ir atitinkamai su patyrusiu Rolandu 3-1, Karolis neturėjo šansų prieš Vygintą 0-3, Valdas R. truputį įkirto Gintarui T., bet gavo trigubai atgal 1-3, aš apžaidžiau, aršiai besipriešinantį, Kęstutį 3-0, pastaruoju metu galingas Arūnas G. sumalė į miltus Deivį 3-0 (gal geriau šachmatais bandyt?), gerai metęs Juozapas, sudorojo Vidmantą 3-0, Gintaras V. pastūmė nuo tako Liudą Ž. 3-1.

Ketvirtfinaliai. Darius, vėl įsijungęs į žaidimą, parodė savo jėgą Albertui 3-0. Vygintas įsiskanavęs pergalių, nušlavė Gintarą T. 3-1 (Darvinas!). Arūnas Grikšas antra kartą iš eilės sausai sutrypė mane į vieškelio dulkes 3-0 (Darvinas!). Gintaras Vosylius užgesino Juozapo viltis žaisti pusfinalyje 3-1.

Pusfinaliai. Įsibėgėjęs Vygintas sunkiai sustabdomas (neįsibėgėjęs taip pat), todėl Dariui teko nelengva užduotis. Laimėjęs vieną legą, vis tik buvo priverstas praleisti Vygintą į finalą 1-3. Arūno G. ir Gintaro V. dvikova buvo kokybiška ir įtempta ir tik lemiamas legas lėmė, kad finale žaidė vilniečiai, o varėniškiai kovėsi mažajame.

Abu finalai vyko iki galo, buvo išnaudoti visi įmanomi legai. Puikiai pažinodami vienas kitą, varžovai žaidė užtikrintai, be nuolaidų ir didelių klaidų, parodydami visą savo potencialą. Mažajame finale apatinių žiedų valdovas Darius kabinosi į pergalę iš paskutiniųjų, bet aistringas Gintaro užsispyrimas paėmė viršų 3-4. Didžiajame finale tik paskutiniai uždarymai lėmė pergalę Vygintui 4-3, bet tikrai nieko negaliu pasakyti blogo apie Arūno žaidimą. Abu šaunuoliai! Nauja nugali sena ir triumfuoja! (Darvinas!)

Ačiū svečiams už puikią nuotaiką ir gerą žaidimą.

Tiek evoliucijos iš rūselio.*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.