PAGRYBAVOM. 41-asis VL turas

Sunday, October 23, 2022

PAGRYBAVOM. 41-asis VL turas

Trečiadienio vakaro apžvalgą rašau tik šiandien, nes ketvirtadienį ruošiausi grybaut, penktadienį grybavau, šeštadienį ir šiandien mėgavausi grybavimo rezultatais. Negaliu pasakyti, kad trečiadienį iš vis negrybavom. Smulkiau:

 

Į “Darts Billiards” požemėlį susirinko penkiolika smiginio entuziastų. Atėjo vienas naujokas – Mindaugas. Nauris buvo ir buvo kovingai nusiteikęs, bent mano atžvilgiu. Skirstėmės pagal reitingą į keturis pogrupius. Išeina po du.

 

Pirmame pogrupyje buvo ankšta, kur nepažiūrėsi ten meistras. Po keturių kovų visi turėjom po pergalę. Viską lėmė paskutinės dvi kovos Aš susikoviau su Gintaru T. Nedemonstravom nieko antgamtiško, sunkokai rinkom taškus, užsidarinėjom panašiai, tai natūralu, kad prireikė penkto lego. Abu turėjom užsidarymus, abu neužsidarėm pirmais bandymais, bet šį kartą fortūna nusišypsojo man 3-2. Tokiu pat aštrią kovą liudijančiu rezultatu baigėsi Arūno G. ir Vyginto susitikimas. Pastarojo nervai buvo stipresni 3-2.

 

Antrame pogrupyje situacija buvo labai panaši. Primas dvi vietas, pasiėmę po dvi pergales, pasidalino atitinkamai Nauris ir Vidmantas, o Liudas ir Paulius tenkinosi tuo kas liko.

 

Gintaras Jarmalavičius siautėjo trečiame pogrupyje, sudaužė visus kaip antaninius obuolius. Dvi pergales pasiėmė Valdas Raudonius. Kęsturis sunkiai nugalėjo Giedrių 3-2, o Giedriui pergalių neužvežė.

 

Ketvirtame pogrupyje visiška nelaimėle tapo Lina, kurios nepagailėjo nei Karolis, nei naujokas Mindaugas. Dėl pirmos vietos užvirė arši kova, bet minimalia persvara 3-2 nepasikuklino Mindaugas.

 

Atkrintamųjų pirmam rate Vygintas davė pamokų Karoliui 3-1, agresyviai nusiteikęs Vidmantas nubloškė Gintarą J. 3-1, aš “pagrybaudamas” nugalėjau Mindaugą 3-0, o Nauris, pareiškęs, kad jam patiktų aplošti mane, tuo tarpu aplošė Valdą R. 3-1 ir priartėjo prie tikslo.

Pusfinaliai. Vygintas pagavęs savo žaidimą suvystė Vidmantą sausai 3-0. Nauris pasibėdavodamas, pasikalbėdamas, pagalvodamas, tykiai-ramai užkabino man tris “kablius” iš viršaus ir buvau atpalaiduotas nuo finalo 3-0.

 

Mažajame finale nerodydami labai aukšto meistriškumo pasitampėm su Vidmantu ir pasiekę rezultatą 3-1 mano naudai, nusprendėm, kad šiam vakarui pakaks.

 

Vygintas, metantis 180 ir  užsidarantis 19, 20 strėlėmis nuo 110, buvo per kietas riešutas net ir Nauriui. 4-1 pergalę švenčia Vygintas! Garbė ir šlovė!

 

 Visiems daugiau nei mažiau.*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove