VILNIAUS LEGIONAS KAIP NIEKAD GALINGAS. 42-asis VL turas

Thursday, October 27, 2022

VILNIAUS LEGIONAS KAIP NIEKAD GALINGAS. 42-asis VL turas

Kad esame vienas galingiausių smiginio klubų Lietuvoje, o gal net visoje teritorijoje į rytus nuo Oderio, liudija ne tai, kad meistrai, kurie trečiadieniais susirenka į klubą žaidžia labai gerai ir galingai, bet tas faktas, kad dar daugiau klubo narių tą šventą vakarą ten nepasirodo. Juk puikiai žinome dartsistų liaudies patarlę: geram nereikia, o blogam nepadės (suprask, praktikuotis), tai būdamas optimistiškai nusiteikęs, manau, kad visi neatėjusieji yra tokios, anot klasiko, beprotiškai fantastiškos formos, kad jei tik jų šviesybės teiksis atvykti šeštadienį į varžybas Kaune, suplėšys visus varžovus į gabalus, kaip tūlus kolorado vabalus.

 

Na, bet tegul didmeistriai ilsisi (blemba, vos neišsprūdo “ramybėje”), o bet tačiau apžvelkime ką vakar vakare “Darts Billiards" nuveikė ne taip labai savimi pasitikintys suvargėliai. Kaip jau supratote iš preambulės, tokių mūsų klube nedaug, todėl susirinko tik velnio tuzinas žaidėjų. Nauris save priskyrė prie didmeistrių. Suprantama ir atleistina, nes praeitą trečiadienį ištaškė beveik visus…

 

Burtais susiskirstėm į keturis pogrupius ir bandėme šlifuoti netobulus savo įgūdžius. Toliau eina  du labiau patobulėję.

 

Pirmame pogrupyje susispietė keturi pretendentai. Didžiausia nesėkmė, bet kartu ir didžiausia pamoka ištiko Albertą, kuris pralošė viską, bet sugebėjo pasiimti po legą iš Juozapo ir Karolio. Arčiausiai prie didmeistrių priartėjo Juozapas apžaidęs visus. Paskutinė kova šiam pogrupyje buvo aršiausia ir viską lemianti. Susikibo, po vieną pergalę turintys, Valdas R. ir Karolis: kas laimi tas antras. Buvo išeikvoti visi įmanomi legai ir sėkmė ar meistriškumas lėmė, kad pergalę 3-2 iškovojo Karolis. Šaunuolis!

 

Antrame pogrupyje nesustabdomas buvo Vygintas, nors prieš Luką B. buvo šiek tiek užbuksavęs 4-2. Lukas laimėjo prieš Liudą Ž. 4-1. Iš šio pogrupio didžiausius šansus sparčiai tobulėti turi Liudas, nes tai lengviau padaryti atsispyrus nuo dugno.

 

Kaip ir galima buvo prognozuoti, mesdamas 15, 17, 20x2 ir 180, trečiame pogrupyje lyderiu tapo Gintaras T., laimėjęs tiek prieš Stasį 4-0, tiek prieš Giedrių 4-1. Giedrius pralaimėjo Stasiui 1-4. Giedrius, su dviem pasiimtais legais, jautėsi neapdalintas.

 

Ketvirtame pogrupyje mes buvome palaiminti, nes mūsų kompaniją papuošė Algina. Vietoje kelnių diržo ji naudojo grandinę ir tokią nesmulkią, manau, šiūmetis veršiukas būtų nenutrūkęs. Dviems Arūnams – Grikšui ir man, tai nieko gero nežadėjo. Pradžiai susikovėm mes su Arūnu ir turėjau jau kurį kartą nuryti skaudžią pralaimėjimo piliulę 2-4. Po to su abiem mumis žaidė Algina. Žilpindama auksinės grandinės atspindžiais mums akis, iš abiejų pasiėmė po du legus, bet jaučiamas treniruočių trūkumas nesuteikė galimybės laimėti. Nepaisant to, neabejoju, kad Kaune bus stipri kandidatė į prizininkų pakylą, nes ryžtas ir potencialas yra ir jie matėsi.

 

Ketvirtfinaliai. Neparašytas rezultatas, bet aišku viena - Juozapas nugalėjo Stasį. Spėju kova buvo atkali, nes su Stasiu kitaip nebūna. Lukas B. pasirodė solidžiai ir eliminavo Arūną G. 3-2. Kiek teko matyti facebook’e, Lukas per kikbokso treniruotes dabar labiau akcentuoja smūgius kojomis, tai, matyt, gerai atsiliepia rankoms… Gintaras nepagailėjo Karolio 3-0. Man teko garbė susikauti su mūsų klubo budelio pareigas einančiu Vygintu. Bandžiau dar muistytis, spurdėti, daryti kažkokius nerišlius mostus rankytėmis, bet, nepaisan to, be ceremonijų buvau paklupdytas prie kulbės o, nespėjus mirktelėti, apvali kaklo atauga, kuri saugo pilvą nuo prilijimo, atsidūrė pintinėje: 2-3.

 

Viename pusfinalyje susirėmė visiški negiminės Bernatavičiai – Lukas ir Juozapas, todėl Lukas nepagailestingai susidorojo su ne pusbroliu, o gal ne dėde Juozapu 3-1. Antrame – Gintaras parodė Vygintui, kad dar ne laikas, dar nelaikas… 3-0.

 

Mažajame finale Vygintas nuleido Juozapo savivertę iki 0, o savo, po pusfinalio, pakėlė nuo grindų per 4 kažko.

 

Finale Lukui pavyko sugauti vieno lego uodegą, bet kitus keturis susigraibė Gintaras, uždarydamas legą 17 strėle. Garbė nugalėtojui Gintarui!

 

Skaitykit verčiau knygas, o ne šitą grafomaniją*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.