VILNIAUS LEGIONO PABAIGA? 43-iasis VL turas

Monday, November 7, 2022

VILNIAUS LEGIONO PABAIGA? 43-iasis VL turas

Rašiau praeitą savaitę, kad galimai esame pats galingiausias smiginio klubas kaip minimum ant Marijos žemės, nes dauguma tokie užtikrinti savimi, kad jau net nereikia praktikuotis. Bet šiandien jau nesu toks įsitikinęs… Gal yra kita priežastis, kad praeitą trečiadienį susirinkom tik devyniese? Lietuviškos nežaboto kapinių lankymo tradicijos pakišo man kitą mintį. O gal Vilniaus Legionas apsuko jau visą savo egzistencijos ratą ir nenumaldomai rieda nuokalne į savo neišvengiamą finalą. Gal jau laikas apsiuostyt, kiek kainuoja liūdnos gėlės ir kur skaniausi gedulingi pietūs? Nu jo, kokios šventės, tokios ir nuotaikėlės…

 

Kaip minėjau buvome devyniese. Atėjo Andrius Pikiotas, po pertraukos pasirodė Gediminas ir Matas. Sugalvojom, kad žaisim kiekvienas su kiekvienu, o keturi geriausi susikaus pusfinalyje. Tiesa, dar ir su atsidarymu, nes pirmas mėnesio trečiadienis. Pasižaidėm užtektinai, kiekvienam mažiausiai po aštuonis mačus. Baigėm vėlai, finalai jau apie vienuoliktą.

 

Pagrindiniam turnyre daugiausiai pergalių susirinkom mes su Gintaru – po septynias. Gintaras pralošė man, o aš pralošiau Vygintui. Trečią vietą su penkiom pergalėm pasiėmė Vygintas ( +4 legai), o ketvirtą, irgi su penkiom pergalėm, gavo Andrius ( +2 legai). Keturias pergales surinko Arūnas Grikšas ir liko penktas, šeštą ir septintą vietas pasidalino Gediminas ir Matas iškovoję po tris pergales, o aštuntą ir devintą gavo Giedrius ir Kęstutis su po viena pergale. Beje, Giedrius vienintelį kartą laimėjo prieš Andrių 3-0!

 

Pusfinaliai. Andrius viso vakaro eigoje gerino savo žaidimą, o mano stabilumo kreivė vis leidosi žemyn, todėl nei kiek nenustebau, kai Andrius sumalė mane į smulkų faršą 3-0. Vyginto ir Gintaro susitikimas buvo žymiai atkaklesnis ir tik paskutinis legas lėmė, kad Gintaras prasibrovė į finalą 3-2.

 

Mažajame finale man jau buvo vienodai, o Vygintas, nenorėdamas rašyti vėlyvo finalo, veržėsi į pergalę kaip nuogas į pirtį ir gavo ko norėjo be didelės įtampos 3-0.

 

Finale jaunystė ir ištvermė nugalėjo patirtį. Kova buvo arši ir permaininga, iki lemiamo lego. 3-2 laimėjo Andrius.

 

Labai reikia, kad Andrius lankytų klubą. Jis vienas iš tų, kurie turi potencialo pataisyti Vilniaus Legiono riedėjimo trajektoriją iš nuokalnės į įkalnę.

Tiek rūsio pasakėlių.*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.