KOLEGOS SUREGAVO. 44-asis VL turas

Sunday, November 13, 2022

KOLEGOS SUREGAVO. 44-asis VL turas

Orai vėsta – “Darts billiards” pildosi. Praėjusį trečiadienį, vis tik suabejoję savo meistriškumu, į klubą, šlifuoti įgūdžių, sugužėjo 16 smiginio aistruoliuolių, jų tarpe ir Nauris. Burtų keliu labai patogiai buvome paskirstyti po keturis į keturis pogrupius ir pradėjom lupti taikinius.

Nors jau taikosi į klubo lyderius, iš Vyginto “Mr. Pogrupis” titulo niekas nepaveržė, todėl jis juokdamasis suvartė visus priešininkus, tame tarpe ir mane, ir šventė pergalę pogrupio etape. Aš išsikapščiau antras su dviem pergalėm, Lukas liko trečias. Jokios pergalės neiškovojo Karolis, nors mače su Vygintu sužaidė tikrai solidžiai ir pralaimėjo tik 2-3.

Antram pogrupyje visus, kaip kėglius, išvartė Gintaras. Dvi pergales nuskynė Gediminas ir matosi, kad treniruojasi. Vidmantas – trečias, Valdas Raudonis – be pergalių.

Nauris šėlo trečiame pogrupyje – 19 strėlė, 180, bulius. Naurio figūra metė tokį didelį ir tamsų šešėlį ant taikinio, kad priešininkai nesugebėjo pasiimti nė lego. Antru iš pogrupio išsiveržė valdas Račys. Vytautas nugalėjo tik Kęstutį, pastarasis – namo.

Ketvirto pogrupio lyderis – Arūnas Grikšas, bet paskutiniu metu tai nebestebina. Dvi pergales iškovojo Liudas ir dėl to spinduliavo gera nuotaika. Stasys liko su viena pergale, o Giedrius liko be nieko.

Ketvirtfinaliai. Vygintas pasišvilpaudamas gesino gerą Liudo nuotaiką 3-0. Gintaras sausai susitvarkė su Valdu Račiu 3-0. Arūnas Grikšas 3-1 apžaidė mane (rinkti taškus tik pusė darbo, dar reikia ir užsidaryti…, bet ką čia pasakoju, patys žinot). Nauris gavo kovą iš Gedimino ir tik lemiamas legas lėmė, kad toliau žengė Nauris, kuris į klubą vaikšto, bet į varžybas nevažiuoja.

Pusfinaliai. Įsibėgėjęs Vygintas 3-0 nugalėjo Gintarą, kuri matyt kažkaip išsiderino. Arūnas Grikšas įtemptame susitikime patiesė Naurį 3-2.

Mažajame finale Gintaras vėl susiderino ir negailestingai išpėrė Nauriui kailį 4-0.

Didžiajame finale mano bendravardis Grikšas, uždarydamas 18 strėle nuo 120, surietė į ožio ragą Vygintą, kuris dar bandė spardytis, net metė 180, bet realybė tokia: 4-2. Valdo Arūnas!

Desertui. Mūsų Vygintas yra didis smiginio žaidėjas ir tai yra patvirtintas faktas. Jis gali uždaryti legą vien tik savo geležinės valios pastangomis, kada tik panorėjęs. Pvz.: žaisdamas su Karoliu, lemiamą legą uždarė 59 strėle, nes taip panorėjo (žr. nuotrauką). Va taip, va! Dabar lauksim, kada užsimanys uždaryt 9 strėle…

Tiek naujienų iš rūselio*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.