SMIGINIS, DAIRANTIS PER PETĮ. 46-asis VL etapas

Thursday, November 24, 2022

SMIGINIS, DAIRANTIS PER PETĮ. 46-asis VL etapas

Na, taip, tokie jie ir bus tie lapkričio ir gruodžio trečiadieniai, nes „Darts Billiards“ televizoriai rodantys futbolą sukabinti ant priešingos sienos nei mūsų taikiniai. Nors jei kabotų ant tos pačios, tai turbūt būtų dar blogiau ir mums, ir jiems.

Orams atšalus visi lenda kur šilčiau, todėl nekeista, kad susirinko net 19 vienetų, nors aš, po atostogų, jaučiausi arčiau nulio, kas ir buvo vėliau patvirtinta. Nauris šiltesnę vietą susirado neprivažiavęs iki rūselio.

Burtus traukiau aš. Pasiskirstėm į šešis pogrupius: pirmam keturi, kiti po tris, išeina po du.

Pirmame pogrupyje susispietė marga kompanija, patrauklumo jai teikė Algina. Sužaidus viską po dvi pergales turėjo Vygintas, kuris buvo pralaimėjęs Liudui 1-3 (turbūt gaivinamieji gėrimai buvo kažkaip ne taip suveikę) ir Liudas, kuris buvo pralaimėjęs Alginai 0-3. Karolis surinko vieną pergalę prieš Alginą 3-1, o Alginos pergalę jau minėjau. Va…

Antąme pogrupyje suspindo, dabar jau ne tik smiginio, bet ir plačiųjų ekranų žvaigždė, Martynas, nugalėjęs Vytautą 4-0 ir Gintarą Jarmalavičių 4-2. Likimą lemiantį mačą laimėjo Gintaras J., palauždamas Vytautą 4-0. Beje, Vytautas išreiškė narą ir pasiryžimą tapti mūsų klubo nariu. Labai sveikintinas požiūris. Gal jau ir į varžybas pajudės?

Trečiame karaliavo Vidmantas (kada jis suranda laiko pamėtyt strėles, jei mato visus pasaulio čempionato susitikimus, jau nekalbant apie darbą?), nugalėdamas Gerdą 4-1 ir sutriuškindamas Kęstutį 4-0. Gerda išsiveržė į atkrintamąsias, apžaisdama Kęstutį 4-2.

Ketvirtajame pogrupyje labiausiai nepasisekė Linai, kuri nusileido ir Juozapui 1-4, ir Gediminui 0-4, bet geros nuotaikos neprarado, nes supranta, kad išsimėčiusi blogiausius metimus, varžyboms pasiliko geriausius😊 Kova dėl lyderio vietos vyko iki lemiamo lego, bet Gedimino ištvermė ir jėga pasirodė didesni, jis triumfavo 4-3.

Penktam pogrupyje teko sudalyvauti man. Nieko negaliu kaltinti, nes traukdamas burtus kompanionais pasirinkau Gintarą T. ir Luką, dėl ko labai greit pasigailėjau, nes atsiskutau nuo abiejų vienodais rezultatais 2-4. Pirmos vietos likimą nulėmė Luko pergalė prieš Gintarą, populiariu mūsų kompanijoje rezultatu, 4-2. Aš galėjau ramiai pažiūrėt fulią.

Šeštoje grupėje nenugalimas buvo Valdas Raudonius, sutriuškinęs Robertą 4-0 ir Giedrių 4-1. Robertas susikaupė ir nugalėjo Giedrių 4-2.

Keturi laimingieji prasprūdo pro pirmą atkrintamųjų etapą be kovos, o kiti aštuoni susirėmė. Gerda parodė tvirtą stuburą ir susitvarkė su Robertu sausai 3-0, beje, mesdama lygiai su vyrais, neprašydama jokių lengvatų – taip auga tikros kovotojos. Įsibėgėjęs pogrupyje, Lukas nestabdydamas tempo, pervažiavo Gintarą J. 3-1. Valdas sudaužė Liudo svajones apie kitą etapą 3-1. Gintaras Tumėnas nepagailėjo Juozapo 3-0.

Sekantis etapas, parodė, kad pailsėjimas gali duot rezultatą. Vygintas nelengvai nugalėjo Gerdą 3-1. Luką sustabdė Gediminas 1-3. Martynas eliminavo Gintarą T. 3-1. Va tik Vidmantui poilsis nedavė nieko gero, nes pralaimėta Valdui 1-3.

Pusfinaliuose Vygintas išvargo pergalę prieš Gediminą 3-2 (Gediminas, matyt, užsiėmė smiginiu iš rimtųjų), o Martynas sausai susidorojo su Valdu 3-0.

Mažajame finale Gediminas dar kartą nedavė Valdui iškovoti nė legučio 4-0, o didžiajame finale, yra, pasirodo, priešnuodžių ir prieš Vyginto steroidines ambicijas, nes Martynas tiesiog geras žaidėjas išugdytas geram klube. Pergalė Martynui 4-2.

Viva Copa del Mundo!*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.