KAI DAUGIAU YRA MAŽIAU. 47-asis VL etapas

Friday, December 2, 2022

KAI DAUGIAU YRA MAŽIAU. 47-asis VL etapas

Vilniaus Legionas didžiausias Lietuvoje smiginio klubas pagal lentelėje įrašytų kažkada jame žaidusių taikliarankių, bet nebūtinai, pavardžių skaičių. Erikas džiaugėsi. Deja, bet šis įspūdingas skaičius niekaip nekoreliuoja su į varžybas vykstančių skaičiumi ir pasiektais ten rezultatais. Spėju, kad vykstančių į varžybas nuošimtis nuo visų klubo narių skaičiaus būtų mažiausias iš visų klubų, o tai tiesus kelias į regresą. Štai tokia niūri šiandien mano nuotaika.

Bet, bet, bet… matau šviesą tunelio galia. Taip, buvo susiformavus duobė, kai jaunimas dar buvo neprisirpęs, o „veteranai“ buvo beprarandą motyvaciją, bet dabar situacija keičiasi į gera: jaunimas tiek ištobulėjo, kad kaunasi su senbuviais kaip lygūs su lygiais, o mohikanams kito kelio nebėra - tik pirmyn… Leisiu sau pasvajoti. Jei kiekvienas legionierius, dabar aktyviau ateinantis trečiadieniais į „Darts Billiards“, duotų sau žodį 2023 metais rimtai treniruotis mažiausiai nors po vieną vienintelę valandą kasdien ir nepraleisti nė vienų reitinginių varžybų bei to žodžio laikytųsi, tai 2023 metų pabaigai visi jie būtų Lietuvos reitingo trisdešimtuke. Kaip jums toks iššūkis? Kas pasijungia?

Užteks lyrinių nukrypimų, dabar apie užvakar vakarą. Susirinko 21 žaidėjėlis, Nauris kažkur rado šiltesnę vietą pakeliui. Pagal reitingą susiskirstėm į šešis pogrupius, po du išeina.

Pirmame pogrupyje susigrūdo rimti vyrai. Karšė vieni kitiems kailius su pasimėgavimu. Arūnas Grikšas (180, 17) liko lentelės dugne, nors kovojo su visais aršiai, bet taip jau būna, kai visi apylygiai. Gintaras T. (16, 17, 18, 180), Vygintas (17) ir aš ( 18, 18, -102) surinkom po dvi pergales. Pagal legus iš grupės išsiropštėm mes su Vygintu, dėl ko jis nemažai džiaugėsi.

Antrame pogrupyje siautė Lukas (16, 18, 180, B), sudubasinęs visus. Antru išsivyniojo Vidmantas, prie suskilusios geldos palikęs Žuraulių šeimyną.

Trečiame nemirtinguoju buvo Juozapas, iškapojęs visus uoliai ir atidavęs tik vienintelį legutį Gediminui. Pastarasis sukolekcionavo dvi pergales ir neliūdėjo, o liūdni buvo atitinkamai Valdas Raudonius su viena pergale ir Giedrius.

Ketvirtojoje, iš nepatogiai toli atvažiavęs, Tadas sutvarkė ir Alginą ir Vitalijų. Algina aršiai priešinosi, bet vis tik ankstėliau važiavo namo, nes Vitalijus nepasidavė 3-4.

Penktajame pogrupyje Martynas nesulaukė pasipriešinimo nei iš Linos, nei iš Karolio, o jų bekompromisė tarpusavio kova baigėsi iškentėta Linos pergale 4-3.

Šeštajame pogrupyje Gerda parodė Laimai ir Filipui iš kur kojos dygsta., o Filipas nepagailėjo Laimos 4-1, už ką vėliau matyt atsiims.

Pirmosios atkrintamųjų kovos susiklostė sekančiai: Filipas neatsilaikė prieš Gediminą 1-3, Martynas eliminavo Vidmantą 3-1, Vygintas nepasigailėji Gerdos 3-0, o Vitalijus sunkiai, bet 3-2 nugalėjo Liną. Atsargiai vyrukai ir merginos - Lina nuosekliai tobulėja!

Sekančiam etape į kovą įsijungė ir kiti pretendentai. Aš susirėmiau su Gediminu. Startas nenusisekė ir Gediminas galingai šovė į priekį 2-0, teko jau labai save sumotyvuoti ir truktelėti į priekį 2-2. Viską lėmė paskutinis legas, kuris šį kartą sėkmę atnešė man. Martynas, primetęs 15, 19, 180x2, lengvai suvirškino Tadą. Juozapas sudaužė Vygintą (Vygintas rezultato kažkodėl neužrašė. Ar iš gėdos, ar iš nervų?). Prieš Luką tą vakarą visiems buvo sunku, neišimtis ir Vitalijus, atsiėmė 0-3.

Pusfinaliuose visai nesuradau argumentų prieš Martyną 1-3, o įsisiautėjęs Juozapas nupūtė Luką 3-1.

Mažajame finale viskas buvo labai įtemptai ir permainingai. Sužaidėm viską ką galėjom ir lemiamam lege susikaupęs Lukas jau užsidarinėjo, kai pas mane dar buvo virš 200… Deja, bet uždarymai (tiksliau jų nebuvimas) Luką ir pražudė, 4-3 laimėjau aš. Dėl tokių mačų ir žaidžiamas smiginis.

Finale Martynas dar kartą visiems parodė, kad ne tik filmuotis moka, ir sutvarkė Juozapą 4-2. Sveikinimai!

Visiems visko, bet saikingai.*

Specialusis korespondentas A. Bigfish

*Šiame tekste išdėstyta asmeninė autoriaus nuomonė, kuri gali ir nesutapti su tikrove.