VIENAS TOKS. Lietuvos čempionatas 2022. Pirma diena. Jaunimas. “Veterinarai”. Poros.

Tuesday, December 13, 2022

VIENAS TOKS. Lietuvos čempionatas 2022. Pirma diena. Jaunimas. “Veterinarai”. Poros.

Jei jau Lietuvos čempionatas, tai čempionus reikia išsiaiškinti visose įmanomose kategorijose.

Perspektyvus Lietuvos smiginio jaunimas nenustebino gausa, bet čempioną reikia atrast ir tarp jų. Deja, bet Dart Connect jaunimo lentelės nerodo arba aš nemoku jos pamatyt, bet pagrindinį reikalą aš tikrai žinau: Lietuvos Čempionas jaunimo tarpe – Vilniaus Legiono reprezentantas LIUDAS ŽURAULIA! Jis finale nugalėjo savo permanentinę priešininkę (daugeliu atvejų – tikrą bėdą) Mildą Zdanauskaitę 4-2. Sveikinimai Liudui! Dabar visus metus galėsi bet kur koja duris atidarinėt. Taip pat labai malonu pažymėti, kad VL atstovė Milena Dziatlovska iškovojo garbingą trečią vietą. Valio! Sveikinimai!

Jei jau jaunimas turi savo čempioną, tai reikia ir veteranams ( daugiau patyrusiems, 50 + arba, kaip kažkas pajuokavo, „veterinarams“) išsiaiškint, kuris čia gaujos vadas. Laikantis tos logikos, kad žmonės su metais pradeda vaikėt ir natūraliai praeina antros jaunystės etapą, tai šiam turnyrui buvo pritaikytas jaunimo turnyro modelis, kai moterys ir vyrai varžosi kartu. Kovos vyko ramioje, draugiškoje, maloniai nuteikiančioje aplinkoje, nes absoliuti dauguma dalyvių jau daugmaž žino kur slypi tikrasis gyvenimo prasmės dizainas… Po eilės mažiau ar daugiau įtemptų susitikimų, neprarasdamas geros nuotaikos ir kaip visada nuoširdžiai palaikomas žmonos Irenos, Lietuvos Čempionu tarp labiau patyrusių tapo Arūnas Čiplys. Valio! Valio! Valio! Mes su Gintaru Tumėnu pagal amžiaus cenzą irgi turėjom dalyvauti toj puotoj, bet Gintaras buvo užsiėmęs, kaip žinot, rimtesniais dalykais, o aš ten kažkiek pabuvau, alų-midų gėriau - burnoj neturėjau (jei suprantamiau, tai gavau į kaulus nuo būsimo čempiono ir balius man baigėsi greituoju būdu).

Jau visai vakare, išvarvėjusiomis nuo taikymosi akimis, sumedėjusiomis nuo mėtymo rankomis ir vatinėmis nuo kankinamo laukimo galvomis susikibo poros, deja ne šokiams. O gal būtų ir geriau?

Pagirta tarp moterų, mūsų klubą atstovaujanti Kornelijos Lušaitės ir Gerdos Maldeikytės pora, teikė pagrįstų vilčių. Dėl palankių burtų praleidusios pirmą ratą, antrame turėjo susikauti su labai pavojingomis, priešpriešinio pajūrio vėjo idealiai suformuotomis šukuosenomis besipuikuojančiomis, „Topo“ atstovėmis Jolita Drąsutiene ir Vilija Viskonte, kurios pirmam rate jau buvo apšilusios, solidžiai nugalėdamos Irenos Čiplienės ir Arūnės Kvedarienės porą 4-1. Mūsų merginos nesudrebėjo, įjungė savo nesutrikdomos ramybės ir pasitikėjimo savimi režimą ir įtikinamai nugalėjo 4-1. Pusfinalyje teko dar vienas rimtas išbandymas – kova su jaunatviška, bet neapsigaukit, labai ambicinga Ramintos Kvedaraitės ir Mildos Zdanauskaitės pora. Legiono merginos parodė nedidelį savitvardos ir meistriškumo stebuklą, tiesiog nušluodamos nuo tako priešininkes sausu rezultatu.

Finalas mūsų merginoms tapo tikru išbandymu, nes prieš jas visa savo bauginančia didybe iškilo šeimyninis Astos Juknienės ir Alginos Juknaitės „galijotas“. Smiginio aistruoliams Astos atskirai pristatinėti nereikia, o Alginos sugebėjimus vaizdžiai yra apibūdinusi liaudis, patarlės „Obuolys nuo obels toli nerieda“ pavidalu. Jų abiejų kartu sudėjus aukso taurių ir medalių kiekis yra toks milžiniškas, kad nežinau kur jos rado tokio dydžio sandėlį tam gėriui sudėti. Tik įsivaizduokit kiek tokio sandėlio nuoma ir apsauga joms kainuoja?! Jei vieną dieną Asta ir Algina sutartų visa tai perlydyti į aukso luitus, tai abejoju, kad didžiausia pasaulyje Marteno aukštakrosnė sugebėtų tai padaryti per vieną pamainą. Tai štai su kuo likimas mūsų merginas suvedė porų finale! Bet, bet, bet… susikaupimas, suvaldytos emocijos, ryžtas pergalei padėjo Kornelijai ir Gerdai nuskinti nelengvą pergalę rezultatu 5-2 ir oriai iškelti Lietuvos Čempionių taures virš galvos. Merginos šaunuolės! Nuoširdūs sveikinimai, apkabinimai ir bučkiai! Jei ir toliau taip, tai pradėkit dairytis erdvesnio sandėlio…

Vyrų poros šoko, ne ne aistringą tango, bet vienos kitoms į akis.

Vilniaus Legionui atstovavo penkios poros. Pirmame etape nubyrėjo tipo “lyderiai”. Aš su Martynu Daukantu užsirovėm ant nepramušamos dviejų Tomų Šimansko ir Makūno poros, kuri mus sudraskė kaip žvitrus Sargis šildymo pūslę 4-0. Lukas ir Gintaras Tumėnai brolžudiškoj kovoj prakišo Luko Bernatavičiaus ir Valdo Račio porai 2-4. Džiaugsmas tik toks, kad dar viena VL komanda pasistūmėjo laipteliu aukštyn. O štai Arūnas Grikšas ir Vidmantas Kungys žvėriškai sudraskė “ant popieriaus” gasdinančiai atrodančią Egidijaus Brazo/Sergei Gončarov porą 4-0. Jaunieji Liudas Žuraulia ir Valdas Raudonius be didelio vargo perlipo per Augusto Keblaičio/Saido Rauzos porą 4-1.

Top 32 etape tiesiog puikiai pasirodė Lukas Bernatavičius/Valdas Račys, kurie pademonstravo ne tik meistriškumą, bet ir psichologinį atsparumą, nugalėdami smiginio gigantus Donatą Matijošką ir Benediktą Paulauską 4-3. Arūnas Grikšas ir Vidmantas Kungys surietė į ožio ragą visada pavojingus “Lego” atstovus Simą Bendorių ir Algirdą Dobrovolskį 4-1. Jaunimo Lietuvos čempionas Liudas Žuraulia ir Valdas Raudonius nusileido man mažai girdėtiems Aurimui Bagdžiūnui ir Virginijui Vyšniauskui 2-4. Nesuprantu, kam to reikėjo?

Top 16 etapą galingai prašoko Arūno Grikšo/Vidmanto Kungio tandemas, užtikrintai sutvarkę reikalus su Žydrūnu Karpavičiumi ir Ramūnu Rageliu 4-1, o štai tokiu pat skaičiumi Lukas Bernatavičius/Valdas Račys pralaimėjo monstriškai, įtartinus baltus miltelius naudojančiai Tomo Bužono ir Arūno Čiplio porai 1-4.

Ketvirtfinalyje kažkokiu man nesuprantamu, stebuklingu būdu mūsų klubo pažibų Arūno Grikšo ir Vidmanto Kungio duetas sausai pralaimėjo bene antra kartą turnyruose dalyvaujančio Nerijaus Bijamino ir Manto Ugianskio porai?! Gal stoję žaisti jau matavotės mimimum bronzos medalius? Nors iš kitos pusės pažvelgus Nerijus ir Mantas pasekoje žaidė finale ir labai solidžiai pasipriešinę tik lemiamo lego metu pralaimėjo nepakartojamai Gintaro Gurausko ir Gražvydo Žakio porai 4-5. Klaipėda valdo! Klubas “Port of Darts“ turi ne tik gražias uniformas bet ir Lietuvos Čempionų titulus vyrų porinėse varžybose! Pagarba ir sveikinimai!

Pirma diena baigėsi kitą parą.

Tęsinys bus.

Specialusis korespondentas A. Bigfish